Muszę być szczery i lubię wyrażać się jasno.
Prawda jest taka, że nie uważam za uczciwe dzielenie się każdym ulepszeniem, zmianą lub metodą za darmo (co często chętnie robiłem).
Dzieje się tak z prostego i logicznego powodu: każde ulepszenie lub zmiana, przynajmniej w moim przypadku, oznacza znaczną inwestycję czasu, pieniędzy i wysiłku.
Nie dzielę się procedurami ani dokumentami, które znalazłem (co doceniam od tych, którzy to robią i nie krytykuję tego, wręcz przeciwnie).
W tym przypadku to, co jest udostępniane, jest końcowym rezultatem ciężkiej pracy i uważam, że udostępnianie tego wszystkim za darmo dewaluuje i zniekształca tę pracę.
Mógłbym dzielić się informacjami w sposób prywatny z tymi, którzy mi pomogli i pomagają, a także z ludźmi, którzy publikują niektóre ze swoich prac, ale nie publicznie.
W każdym razie nikt nie może powiedzieć, że nie odpowiedziałem na pytanie dotyczące procedur, które opublikowałem, zarówno prywatnie, jak i publicznie. Jedno nie wyklucza drugiego.
Podobnie powiedziałbym, że wszystkie ważne lub podstawowe procedury są publikowane na forum i każdy, kto chce, może je wykonać bez potrzeby niczego innego. W rzeczywistości sam wykonałem wiele z nich.
Jak zawsze powtarzam, jest to moja osobista opinia i każdy może myśleć inaczej i robić co chce lub w co wierzy bez żadnego problemu.
Nawet myśląc o łatwym i oczywistym pomyśle, że jestem samolubny i robię to tylko dla pieniędzy / biznesu itp., gdyby tak było w rzeczywistości, zapewniam cię, że przestałbym to robić dawno temu.
Korzystając z sytuacji, mam usługę poradnictwa na żywo krok po kroku, w której zapewniam wszystkie szczegóły, ulepszenia itp... ;-) (jakbym tego nie robił, prawda? hahah)
a przy okazji jej cena jest znacznie poniżej jej wartości w kosztach podziemnych w Europie, przynajmniej, jeśli można znaleźć taką usługę, co jest najtrudniejszą częścią, jak sądzę.
Teraz, patrząc na to z perspektywy czasu, szczerze mówiąc, zapłaciłbym prawie każdą cenę, aby mieć dostęp do czegoś takiego. To jasne, że wiele się nauczyłem i nikt nie może mi tego odebrać. Powiedziałbym jednak, że cały czas, wysiłek i pieniądze, które bym zaoszczędził, byłyby prawie nieobliczalne.
Moja opinia może się mniej lub bardziej podobać, ale jest całkowicie spójna, szczera i zdroworozsądkowa. Poza tym nadal piszę, wyrażam opinie, udzielam wskazówek i odpowiadam na pytania - nie o to chodzi. Myślę, że zostało to dobrze zrozumiane. Osobiście doceniam wszystko co robisz.