- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
Dla mnie sztuczką, aby nie uzyskać szlamu dla cas 5449-12-7 było rozpuszczenie we wrzącej wodzie do klarownego roztworu, wyłączenie ciepła i ostrożne dodanie h2so4 conc.
To dało mi natychmiastową konwersję z akceptowalną wydajnością, z warstwami tworzącymi się natychmiast, ale nadal refluksowałem 30 minut, aby się upewnić. W przeciwieństwie do tego, kiedy się spieszyłem i nie rozpuściłem całkowicie mojego glicynianu, żadna ilość refluksu nie była w stanie spowodować reakcji ciał stałych i musiałem je przefiltrować.
Uważaj na rozpryskiwanie podczas dodawania kwasu.
To dało mi natychmiastową konwersję z akceptowalną wydajnością, z warstwami tworzącymi się natychmiast, ale nadal refluksowałem 30 minut, aby się upewnić. W przeciwieństwie do tego, kiedy się spieszyłem i nie rozpuściłem całkowicie mojego glicynianu, żadna ilość refluksu nie była w stanie spowodować reakcji ciał stałych i musiałem je przefiltrować.
Uważaj na rozpryskiwanie podczas dodawania kwasu.
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 54
W przypadku H2SO4 warstwy oddzielają się natychmiast, ale nie oznacza to, że masz P2P. Jest to po prostu oddzielony kwas glicydowy. Właśnie spróbowałem i otrzymałem dwie warstwy bez zapachu.
↑View previous replies…
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
Tak myślisz? Oddzielone od czego? I co pozostaje po oddzieleniu?
BMK ma dość lekki aromat, porównywałeś z zapachem po refluksie?
Nie twierdzę, że nie wiesz, jak pachnie, ani że się nie mylę, po prostu chcę wiedzieć.
BMK ma dość lekki aromat, porównywałeś z zapachem po refluksie?
Nie twierdzę, że nie wiesz, jak pachnie, ani że się nie mylę, po prostu chcę wiedzieć.
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 54
Oddzielone od sodu . Właściwie to zmagam się teraz z 5449. Wypróbowałem kilka metod i jak dotąd uzyskałem 1 ml z 10 g. Spróbuję kwasu fosforowego o stężeniu 110. Kiedy dodaję kwas do 5449, bardzo szybko zamienia się w olej, ale nie jest to p2p. A może mój 5449 nie jest prawdziwym 5449
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
W porządku, może tak być.
Mogę mówić o dużej skali i tym razem z 2-3 godzinnym refluksem, ale fosforowy i cytrynowy działają świetnie. Dla cytrynowego 25kg/20kg 5449.
Mogę mówić o dużej skali i tym razem z 2-3 godzinnym refluksem, ale fosforowy i cytrynowy działają świetnie. Dla cytrynowego 25kg/20kg 5449.
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
Miałem dobre wyniki z rozpuszczaniem zarówno w minimalnej ilości wody, jak i 1L wody/kg. Oba sposoby były ciepłe, a następnie kwas i refluks.
Nie mogę powiedzieć, ile jest minimalne w porównaniu do 1L/kg.
Nie mogę powiedzieć, ile jest minimalne w porównaniu do 1L/kg.