Metody ekstrakcji efedryny z tabletek

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,380
Deals
1
Oddzielenie ibuprofenu od pseudoefedryny powinno być dość proste, ponieważ ibuprofen jest kwasem karboksylowym, podczas gdy pseudoefedryna jest aminą. Pseudoefedryna będzie rozpuszczalna w kwaśnej wodzie, podczas gdy ibuprofen nie. Jeśli pka ibuprofenu mieści się w przedziale 4-5, będziesz potrzebował raczej kwaśnego roztworu, aby przekształcić większość ibuprofenu w jego wolną formę kwasową; pH 3 powinno wystarczyć. Tak niskie pH można łatwo osiągnąć za pomocą kwasu solnego (kwasu muriatowego). Glikol polietylenowy jest polimerem rozpuszczalnym w wodzie, można wyekstrahować pseudo z wody za pomocą eteru lub eteru naftowego.

Last edited by a moderator:

xile

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
46
Czy jest to to samo dla Paracetamolu czy ASS?

Chery

Don't buy from me
Resident
Language
🇷🇺
Reaction score
9
Mój ulubiony Actifet nie jest produkowany i kupiłem inne tabletki o przedłużonym uwalnianiu, kiedy napełniłem je alkoholem, okazało się, że to taki bałagan,

Skrobia... Pomyślałem i ugotowałem tę owsiankę w 5% kwasie siarkowym, myśląc, że można przekształcić skrobię w glukozę i o bogowie, owsianka zamieniła się w płyn( zdjęcie 2)

Następnie przefiltrowałem wszystko i dodałem wodorotlenek sodu, a dziwna plastikowa substancja wypadła, którą zebrałem (zdjęcie 3) smakuje gorzko jak efedryna. co to może być? plastyfikatory?

Attachments

• RvIX6gz5Pu.jpg
    RvIX6gz5Pu.jpg
    57.7 KB · Views: 373
  • IdqCPx9cmL.jpg
    IdqCPx9cmL.jpg
    159 KB · Views: 377
  • Fxuza17cBI.jpg
    Fxuza17cBI.jpg
    195 KB · Views: 374

Nacho

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Masz szlam. Nie będzie zupy! (Zupa=psuedo)
Do większości tabletek nie można używać alkoholu. 1 ml alkoholu aktywuje coś, co przekształca psuedo w chlorek sodu i tworzy nieskończoną ilość gakk.
Woda również aktywuje to gakk, więc zapomnij o używaniu wody jako rozpuszczalnika lub freebasing out psuedo. Znalazłem tylko jedną metodę i waham się ją opublikować, ponieważ twórcy gakk i pigułek również czytają te fora i zmienią swoją formułę, aby zwalczyć wszelkie sukcesy tajnych chemików.
Sekretem jest jednak mycie niechlorowanym środkiem do czyszczenia części hamulcowych. Dostępny w Walmart lub dowolnym sklepie z częściami samochodowymi w dowolnym kraju.
Spryskać pastylkę i pozostawić na 15-20 minut lub dłużej. Przefiltruj masę tabletek i wyrzuć płyn. Powtarzaj ten krok, aż w płynie do mycia nie będzie już żadnych zanieczyszczeń ani olejów.
Teraz możesz rozpuścić masę pigułki w ksylenie, eterze lub heksanie, jeśli możesz go zdobyć. Środek do czyszczenia elektroniki QD to głównie heksan, ale nigdy nie używałem go do gazowania. Przefiltruj i odparuj rozpuszczalnik lub dodaj roztwór wodorotlenku sodu, jeśli potrzebujesz wolnej zasady do redukcji brzozy. Wydajność to stale 90%+ BARDZO czystego psuedo.

Środek do czyszczenia części hamulcowych rozpuszcza wszelkie zanieczyszczenia i dodatki. Właściwie rozpuszcza wszystko oprócz psuedo. Wypróbuj go najpierw na kilku tabletkach, ponieważ nie wypróbowałem go na wszystkich markach i formułach, ale jeszcze się nie zawiodłem. Mam pigułkę pewnej marki, którą dostaję i mogę umyć dwa razy środkiem do czyszczenia części hamulcowych i użyć masy pigułki tak, jak jest w redukcji kwasu jodowodorowego, ponieważ wszystko, co pozostawia, to czyste psuedo. Żadnych wrzących rozpuszczalników!!!

Wypróbuj i zobacz i powodzenia przyjaciele.

Chery

Don't buy from me
Resident
Language
🇷🇺
Reaction score
9
Tak, masz rację, to jest gakк + skrobia, przetworzyłem tabletki bezwodnym metanolem i skrobia pozostała na filtrze, ale wraz z pseudo przeszedł gakk, spróbuję potraktować heksanem

John_Jennings

Don't buy from me
Member
Reaction score
0
Jaką markę wybrać? Tak bardzo różnią się składnikami. @Nacho

Chery

Don't buy from me
Resident
Language
🇷🇺
Reaction score
9
Wygląda na to, że wolna zasada pseudoefedryny krystalizuje w temperaturze pokojowej.

Attachments

• fd2AtkgxiX.jpg
    fd2AtkgxiX.jpg
    711.9 KB · Views: 366
  • OIlAwTi4r9.jpg
    OIlAwTi4r9.jpg
    793.4 KB · Views: 366

The chef

Don't buy from me
Member
Reaction score
0

Witam, powiem krótko i przepraszam za niezrozumienie, ale w metodzie 2, krok numer 10, co jest doprowadzane do wrzenia? Ksylen czy mieszanina alkoholu izopropylowego i benzyny ciężkiej?

Last edited:

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,380
Deals
1
Witaj, @The chef. Musisz dodać 50 ml ksylenu do mieszaniny ekstraktu alkoholu i benzyny po kroku 8 i wykonać krok 10. Czy teraz rozumiesz?

Alper192535

Don't buy from me
Resident
Language
🇹🇷
Reaction score
11
@G.Patton czysty chlorowodorek pseudoefedryny, jak mogę wyodrębnić ten lek?

IBUCOLD-C 200 mg/30 mg/300 mg tabletki powlekane
Do stosowania doustnego.
- Substancja czynna: Każda tabletka powlekana zawiera 200 mg ibuprofenu, 30 mg chlorowodorku pseudoefedryny i 300 mg kwasu askorbowego (witamina C).
- Substancje pomocnicze: Wodorofosforan wapnia (bezwodny), kroskarmeloza sodowa, celuloza mikrokrystaliczna (PH101), koloidalny dwutlenek krzemu, powidon K30, talk, uwodorniony olej rycynowy, celuloza mikrokrystaliczna (PH 112), Opadry AMB II 88A 230032 Orange [alkohol poliwinylowy, dwutlenek tytanu (E171), talk, żółcień pomarańczowa FCF Aluminum Lake (E110), monokaprylan glicerolu, laurylosiarczan sodu].

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,380
Deals
1
Czy zapoznałeś się już z tym tematem?

Alper192535

Don't buy from me
Resident
Language
🇹🇷
Reaction score
11
tak, zapytałem ponownie, ponieważ istnieje różnica w nazwie leku, dziękuję

carbon_hydrogen

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Czy mogę użyć tego do Ibuprofenu + Pseudoefedryny? I czy mogę użyć Nafty zamiast Naphty?

luci007

Don't buy from me
New Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Cześć przyjaciele
Potrzebuję pomocy!!!
Jak usunąć pseudoefedrynę z tabletek antyhistaminowych?!
Czy jest jakiś film edukacyjny na ten temat?
Dziękuję

broken_sharded

Don't buy from me
New Member
Reaction score
7
Co sądzisz o użyciu niechlorowanego środka do czyszczenia hamulców, aby pozbyć się wszystkich niechcianych materiałów, pozostawiając tylko Pseudo HCL. Jedna z tych wiadomości mówi, że to działa, ale jestem sceptyczny. Jeśli tak, to wolałbym użyć tej metody.

Gofaster72

Don't buy from me
Member
Reaction score
1
Mogę się mylić, ale uważam, że bezchlorowy środek do czyszczenia hamulców nie działa. Zawsze myślałem, że chodzi o czerwoną puszkę, ponieważ zawierała trichloroetylen. Nie sądzę, żeby to nawet działało w dzisiejszych czasach, niezależnie od tego, co można przeczytać tutaj. Mogę się jednak mylić????

None

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
6
Witam, to jest świetne, ale w drugiej metodzie nie zrozumiałem płukania z mek, część 12, po filtrze, czy powinienem połączyć roztwór z mek i podgrzać go?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,380
Deals
1
Nie, tylko czysty MEK przez lejek z osadem chlorowodorku efedryny w celu jego przepłukania.

Gawer

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Czy mogę używać nahco3 zamiast na2co3?

Cheerbushe

Don't buy from me
Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Nie mam MEK do płukania pseudo HCL. (Procedura 12) Czego powinienem użyć zamiast MEK?

chem19

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
8
Wypróbuj butanon. Nazwa MEK w języku Iupac