OK, teraz już wiem, w czym tkwi mój problem po przeczytaniu wielu treści na Twoim blogu. Z góry dziękuję. mój problem polega na tym, że nie wiem zbyt wiele o teorii kwasowo-zasadowej, aby oddzielić efedrynę od tabletek, które zawierają również teofilinę. dobrze, którą metodę lepiej wybrać? Mam 2 metody w tej treści, mam też metodę w filmie Fester Cookin Crank. Próbowałem postępować zgodnie z 2 metodami w filmie Fester, ale produkuje tylko 1/5 całkowitej efedryny hcl, którą wydobywam. Krótko mówiąc, o ile wiem, tylko efedryna hcl jest rozpuszczalna w wodzie, a teofilina jest rozpuszczalna w oleju (niepolarnym). i po zakończeniu tego i otrzymaniu kryształów efedryny hcl, przejdę do metody refluksu z kwasem hipofosforowym + jodem (te 2 składniki są gotowe w moim minilabie). dziękuję bardzo. ponownie każda z moich tabletek zawiera 12,5 mg efedryny hcl i 120 mg teofiliny, mam 200 tabletek z każdego pudełka. która metoda jest dla mnie dobra, aby zacząć od nowa z nadzieją na 100% wyników. Przygotowałem kolejne 3 pudełka tabletek