Bir ekstraksiyon gerçekleştirebilir ve ekstraktını MgSO4 veya başka bir kurutma maddesi üzerinde kurutabilirsiniz. Nereli olduğunuzu ve pazarınız hakkında herhangi bir şey bilmiyorum, size asitler hakkında cevap veremem. Buradan satın alabilirsiniz. Akümülatör elektrolitinden sülfürik asit elde edebilirsiniz Evde konsantre sülfürik asit üretimi
İNGILTERE. Sülfürik asidi kendim üretmemi engelleyen tek şey saflaştırma kısmı çünkü sülfürik asidi yüksek sıcaklıklarda kaynatmayı içeriyor. ve burada hiçbir satıcı saf asit satmıyor gibi görünüyor.
Merhaba @G.Patton. Bu reaksiyonda hangi gaz açığa çıkıyor? İnternette NaBH4'ün HCN gazı açığa çıkarabileceğini okumuştum? Sanırım böyle bir durum yok, ama bunu nasıl yapabileceğime dair bir seçenek var mı? NaBH4'ün H2 gazı da açığa çıkararak su ile reaksiyona girdiğini okudum. IPA/Su içindeki NaBH4 çözeltisine P2NP eklendiğinde hangi gaz açığa çıkar? Üzgünüm çok fazla sorum var ama aptalca bir hata yaparak kendimi öldürmek istemiyorum.
Yani güvenlik için propan-bütan yerine elektrikli ısıtıcı kullanmak daha mı iyidir? Ne kadar hidrojen üretilir? Az mı çok mu? Sorun şu ki, sadece propan-bütan ısıtıcım var, sadece yaklaşık 20 g P2NP yapacağım. Bu ölçekte propan-bütan ısıtıcı kullanmak tehlikeli midir?
Evet, elbette
Bunu reaksiyon denklemine ve gazın molar sabitine (22,4 l/mol) göre hesaplayabilirsiniz.
Açık alev kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum çünkü hidrojen elde edersiniz ve laboratuvarınız patlayabilir.
Bir şüphe. NaOH çözeltisini eklerken, çözeltinin tamamını eklemeden önce PH 11'e ulaşırsa eklemeyi bırakmalı mıyım? Ve eğer NaOH çözeltisinden daha fazla eklerseniz, çok bazik hale getirirseniz, bir sorun olur mu? İlginiz için teşekkür ederim.
Bu sentezde IPA yerine %95 etanol kullanabilir miyim? Herhangi bir saf alkolün işe yarayacağına inanıyorum, ancak sormaktan zarar gelmez.
Aseton ile ilgili olarak ikinci ve üçüncü en iyi seçenek ne olurdu? Aseton bulmakta zorlanıyorum.