- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 168
Raportul este liber selectabil, fie 1:1 1:4 sau 1:10. Cu cât acidul sulfuric este mai subțire, cu atât este necesară mai multă soluție pentru neutralizare. Unii folosesc și 2 soluții diferite, la început 1:1, iar când se apropie de pH6 iau o soluție mai subțire, deoarece este mai ușor să ajustați pH6 fără supraacidificare. Rețineți că, cu cât soluția de H2SO4 este mai groasă, cu atât crește riscul de acidificare temporară, trebuie să adăugați soluția foarte încet pentru a evita acest lucru.
- Reaction score
- 0
Continui să acidific în exces... Am crezut că precipitarea va fi imediată, așa că am continuat să adaug acid și când am verificat era 1, roșu. Am încercat să o reduc adăugând mai multă acetonă, dar apoi a început să facă cristale. În acest moment nsonr știu ce să fac să o iau de la capăt sau să o filtrez. Care sunt consecințele acidificării excesive și ce puteți face pentru a remedia problema.
- Reaction score
- 112
dacă există un exces de acid, probabil că există o singură modalitate de a rezolva această problemă: să efectuați din nou ABE. simpla spălare în acetonă nu va ajuta.