Warning! You are currently using a domain is accessible on the regular internet, not on Tor. For better privacy and security, please use our onion domain instead.

Question problem rekrystalizacji

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
Witam, czy ktoś może mi pomóc z rekrystalizacją metamfetaminy, po rozdzieleniu izomerów jak i przemyciu acetonem. Za każdym razem mam problem, że nie tworzą się prawdziwe kryształy. Rekrystalizowałem z dcm/acetonem również z h20 (7 dni). Ale zawsze otrzymuję płaskie papiery. Czy ktoś może mi powiedzieć w czym tkwi problem? Jakość jest dobra - po teście odczynnikowym jest to również właściwy produkt. Dziękuję za pomoc

• Like
Reactions: Leo

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,421
Deals
1
Kształt kryształów zależy od rozpuszczalnika. Może warto wypróbować kilka różnych mieszanin? Czy odparowujesz, aż zaczniesz widzieć płatki śniegu? W przypadku izo/acetonu uzyskuję opalizujące płatki, a w przypadku izo/h2o kolczaste plamy przypominające jeżowce. Chciałbym zobaczyć jakieś dziwne kryształy i jaki był rozpuszczalnik

Last edited:

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
Jaki rozpuszczalnik polecacie do uzyskania kryształów takich jak btcboss2022? Rozpuszczam produkt w rozpuszczalniku i pozwalam mu odparować, aż na powierzchni utworzy się skórka, następnie powoli schładzam do temperatury pokojowej 24, następnie 48 godzin, lodówka, jeśli nie z wodą, to kolejne 72 godziny i ciągle uzyskuję ten wynik. Na początku myślałem, że to z powodu separacji izomerycznej, że wartość ee jest zbyt niska, ale teraz oddzieliłem ją 2 razy z rzędu z podobnym wynikiem końcowym

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
DCM/aceton
A9PvpO8jaf

Attachments

• CWxoDusgl2.jpg
    CWxoDusgl2.jpg
    4.7 MB · Views: 168

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,421
Deals
1
Na moje oko to jest dokładnie L-met, w najlepszym wypadku racemiczny

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
Dziękuję bardzo, mój przyjacielu, miałeś rację, że był to izomer L. Cały mój osad z separacji izomerycznej, zakwaszony, rozbity acetonem i rekrystalizowany wygląda teraz jak pożądany produkt. Mogę potwierdzić, że L(+) kwas winowy ma pożądany izomer w osadzie, a nie w roztworze h20. Fascynuje mnie to, że ludzie uznali L-met za bardzo dobry i aktywny. Szczerze dziękuję :)

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,421
Deals
1
Tak się składa, że spędziłem wiele godzin szukając literatury, która pokazała różnicę. Na poziomie mikroskopowym metamfetamina D jest "promienista", długa i smukła, a metamfetamina L jest kwadratowa i ma wygląd czterolistnej koniczyny. Metamfetamina racemiczna nie może wytwarzać odłamków w kształcie stellagtitu, a po dokładnym przyjrzeniu się można zobaczyć 2 różne struktury kryształów

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
Niestety nie do końca rozumiem ich odpowiedź, sądząc po efekcie jest to d-metal lub L-metal, gdy się do niego odnoszą. Niestety produkt racmic nie jest tak pożądany, też bym wolał. Czy myślisz, że kryształy są nadal racmiczne?

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
Czy uważasz, że jest to niepożądany izomer? To byłoby fascynujące

Zan444

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
18
Potrzebujesz d-metaminy, a nie l-metaminy, którą możesz wyrzucić, bo jest bezużyteczna.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,421
Deals
1
Można go przekształcić w D-metamfetaminę na kilka sposobów, jednym z nich jest reakcja sn2 (inwersja, atak od tyłu).

View previous replies…

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
Tak, już się o tym dowiedziałem, jaki sposób racemizacji L-metanu byś polecił?

Zan444

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
18
Tak, ale użytkownik zapytał, dlaczego jego kryształy tak wyglądają, a ja odpowiedziałem. I lepiej jest krystalizować d-metę od razu niż robić l-metę, czy może coś źle zrozumiałem? Użytkownik zrobił l-metamfetaminę zamiast d-metamfetaminy, prawda?

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
Tak, zgadza się, to był L-met, a nie pożądany d-met.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
😁 Oto jak wyglądają one dzisiaj, jeszcze raz dziękujemy

Attachments

• swJBgZjExH.jpg
    swJBgZjExH.jpg
    3.3 MB · Views: 167

Zan444

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
18
Udało ci się z d-metem?

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
Tak, przypisanie separacji izomerycznej z kwasem L-winowym było błędne. Tam było powiedziane, że d-met jest w roztworze macierzystym, ale niestety było to błędne, pożądany izomer był w osadzie. Na szczęście zachowałem cały osad i mogłem go teraz wyekstrahować.

Zan444

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
18
Więc miałem rację i l-met był biały, a d-met przezroczysty?

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
Miałoby to mniej wspólnego z kolorem L-met, a także d-met przezroczystym i białym. Myślę, że było to bardziej związane z rodzajem kryształu lub kształtem, L-met tworzy bardziej kwadratowe kryształy. A d-met tworzy wydłużone kryształy.

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident
Reaction score
512
Deals
5
Kraty

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
87
Niestety nie rozumiem, wkrótce podam bardziej szczegółową aktualizację dotyczącą podziału izomerów. Jak tylko mój polarymetr będzie dostępny.