- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,215
- Deals
- 1
Myślę, że przydomek "nie kupuj ode mnie" jest zbędny i zniechęcający. Każdy, kto kupuje na tej stronie, powinien przeczytać zasady, które dość jasno stwierdzają, że sprzedawcy i producenci są zatwierdzonymi sprzedawcami, więc każdy, kto nie wyświetla tabliczki wskazującej na jedną z nich, nie jest zatwierdzony przez witrynę do sprzedaży.
Czuję się, jakbym dostał czapkę krasnoludka i z góry usiadł w kącie.
Czuję się, jakbym dostał czapkę krasnoludka i z góry usiadł w kącie.
G.Patton
Expert
- Solutions
- 3
- Reaction score
- 3,051
- Deals
- 1
Nie doceniasz łatwowierności i głupoty ludzi. Chcemy chronić takich ludzi przed wszelkiego rodzaju oszustwami.
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 297
Nie ma problemu z przesłaniem, ale sformułowanie jest z pewnością pechowe, dla rozsądnych ludzi* może to brzmieć nieco niehonorowo. Poza tym całe doświadczenie pokazuje, że takie rzeczy nie odstraszają nikogo o złych intencjach, a raczej irytują tych uczciwych.
*rozsądni ludzie to połowa Azji i cała Polska
*rozsądni ludzie to połowa Azji i cała Polska
- Reaction score
- 32
Podoba mi się fakt, że masz status tytułu nie kupuj ode mnie, to wyjaśnia, kto jest sprzedawcą i producentem. Wszelkie transakcje dokonywane z osobą, która ma status Nie kupuj u mnie, są wyraźnie na własne ryzyko i zaufanie.
Poza tym patrzę na to, jak długo dana osoba ma swoje konto. Czy są rezydentami lub członkami, a następnie jaką aktywność mają tutaj. Otwarta natura profili tutaj, aby zobaczyć te informacje, może pomóc w zaufaniu osobie. Widzę to tak, że wszyscy jesteśmy w większości przyjaznymi nieznajomymi.
Jest też aspekt chemii, ludzie z niewielkim lub żadnym doświadczeniem byliby całkowicie upokorzeni na innych stronach. Tylko za zadawanie pytań wykraczających poza ich umiejętności, tutaj jest o wiele bardziej wyrozumiały i chodzi o bezpieczeństwo, edukację i nie ostracyzm osoby, która zadaje pytania.
Poza tym patrzę na to, jak długo dana osoba ma swoje konto. Czy są rezydentami lub członkami, a następnie jaką aktywność mają tutaj. Otwarta natura profili tutaj, aby zobaczyć te informacje, może pomóc w zaufaniu osobie. Widzę to tak, że wszyscy jesteśmy w większości przyjaznymi nieznajomymi.
Jest też aspekt chemii, ludzie z niewielkim lub żadnym doświadczeniem byliby całkowicie upokorzeni na innych stronach. Tylko za zadawanie pytań wykraczających poza ich umiejętności, tutaj jest o wiele bardziej wyrozumiały i chodzi o bezpieczeństwo, edukację i nie ostracyzm osoby, która zadaje pytania.