- Language
- 🇪🇸
- Reaction score
- 12
Én már régen is így csináltam:
1 liter Ipa (izopropil-alkohol) 99%-os laboratóriumi minőségű (a "gyógyszertári" minőségű nem működik).
1 liter 99%-os aceton ("drogériás" minőségű nem működik és kevesebb, mint a Mercadona)
1 pohár 1 liter
1 főzőlap (de mivel nem mindenkinek van, egy dupla kazán is szóba jöhet)
1 laboratóriumi hőmérő
Ez minden.
Minden gramm Mdma-hoz 3,50 ml ipa kell (a mérések nagyon fontosak!)
Az ipa-t egy főzőpohárba tesszük, és egy hőmérőt is az ipa-hoz érintve
Az ipa-t 55 fokra melegítjük (ne lépjük túl a 60 fokot).
Amint elérjük ezt a hőmérsékletet, beletesszük az Mdma-t és az feloldódik
Az üveget letakarjuk egy papírral és 4 órán keresztül szobahőmérsékleten hagyjuk.
Ezután a 4 óra után egy napig a hűtőszekrényben kell lennie
egy nappal a fagyasztás után még egy napra és máris képződnek a kristályok.
Első adag:
Öntse a piszkos ipa-t egy másik pohárba, és tegye vissza a fagyasztóba.
a kristályokat tartalmazó pohárba acetont adunk (fél ipa) a pohár olyan hideg, hogy a kristályok feloldódnak és az aceton elzárja.
kb. egy óra múlva ugyanezt az acetont felborítjuk a piszkos ipa pohárba.
Egy napig hagyjuk száradni a kristályokat.
Miért adunk acetont az ipa-hoz? Mert még mindig vannak kristályok, de szükségünk van az acetonra, különben nem alakulnak ki a kristályok.
Az eldobott acetonnal a fagyasztóból a piszkos ipa pohárba adjuk. Az aceton nélkül a második adag kristály nem fog kialakulni!
Ezek a kristályok hosszabb idő alatt fognak kialakulni, hagyjuk őket a fagyasztóban néhány napig.
Kivesszük az üveget és kidobjuk a piszkos ipa-t.
Acetont adunk hozzá, hogy a kristályok ne oldódjanak fel. Amikor az üveg szobahőmérsékletű, kidobjuk az acetont és hagyjuk megszáradni a kristályokat
1 liter Ipa (izopropil-alkohol) 99%-os laboratóriumi minőségű (a "gyógyszertári" minőségű nem működik).
1 liter 99%-os aceton ("drogériás" minőségű nem működik és kevesebb, mint a Mercadona)
1 pohár 1 liter
1 főzőlap (de mivel nem mindenkinek van, egy dupla kazán is szóba jöhet)
1 laboratóriumi hőmérő
Ez minden.
Minden gramm Mdma-hoz 3,50 ml ipa kell (a mérések nagyon fontosak!)
Az ipa-t egy főzőpohárba tesszük, és egy hőmérőt is az ipa-hoz érintve
Az ipa-t 55 fokra melegítjük (ne lépjük túl a 60 fokot).
Amint elérjük ezt a hőmérsékletet, beletesszük az Mdma-t és az feloldódik
Az üveget letakarjuk egy papírral és 4 órán keresztül szobahőmérsékleten hagyjuk.
Ezután a 4 óra után egy napig a hűtőszekrényben kell lennie
egy nappal a fagyasztás után még egy napra és máris képződnek a kristályok.
Első adag:
Öntse a piszkos ipa-t egy másik pohárba, és tegye vissza a fagyasztóba.
a kristályokat tartalmazó pohárba acetont adunk (fél ipa) a pohár olyan hideg, hogy a kristályok feloldódnak és az aceton elzárja.
kb. egy óra múlva ugyanezt az acetont felborítjuk a piszkos ipa pohárba.
Egy napig hagyjuk száradni a kristályokat.
Miért adunk acetont az ipa-hoz? Mert még mindig vannak kristályok, de szükségünk van az acetonra, különben nem alakulnak ki a kristályok.
Az eldobott acetonnal a fagyasztóból a piszkos ipa pohárba adjuk. Az aceton nélkül a második adag kristály nem fog kialakulni!
Ezek a kristályok hosszabb idő alatt fognak kialakulni, hagyjuk őket a fagyasztóban néhány napig.
Kivesszük az üveget és kidobjuk a piszkos ipa-t.
Acetont adunk hozzá, hogy a kristályok ne oldódjanak fel. Amikor az üveg szobahőmérsékletű, kidobjuk az acetont és hagyjuk megszáradni a kristályokat
Attachments
- Reaction score
- 112
Ha jól tudom, az MDMA oldhatósága forrásban lévő IPA-ban körülbelül 1,4 ml IPA 1 gramm kloridra vetítve.
Lehet, hogy meg tudja határozni, hogy mennyi az MDMA oldhatósága IPA-ban RT-n és fagyasztott IPA-ban?
Lehet, hogy meg tudja határozni, hogy mennyi az MDMA oldhatósága IPA-ban RT-n és fagyasztott IPA-ban?
- Reaction score
- 112
Empirikusan érdekes tényt találtam. Az IPA-ban való oldhatóság a tisztaságtól függ.
Két tételem volt, az egyik az ABE után tiszta fehér, a másik a vízben történő kristályosítás után barnás.
Mindkét tételt ugyanabból a palackból, T=65C alatt, IPA-ban oldottam tömeg szerint.
Klorid súlya - 70 gr
IPA súlya - 193 gr
Az első lombik teljesen feloldódott.
A második lombikban probléma volt az oldódással: A teljes oldáshoz 9 gr IPA-t kellett hozzáadnom. Az IPA súlyát a teljes oldódásnál állítottam be, hogy pótoljam az elpárolgottat.
A kristályosítás lefutása során a második lombikban a felszínen lebegő kloridpelyheket láttam. Ezt az első lombikban nem vették észre. Nyilvánvaló, hogy a sűrűség a szennyeződések miatt eltérő.
Két tételem volt, az egyik az ABE után tiszta fehér, a másik a vízben történő kristályosítás után barnás.
Mindkét tételt ugyanabból a palackból, T=65C alatt, IPA-ban oldottam tömeg szerint.
Klorid súlya - 70 gr
IPA súlya - 193 gr
Az első lombik teljesen feloldódott.
A második lombikban probléma volt az oldódással: A teljes oldáshoz 9 gr IPA-t kellett hozzáadnom. Az IPA súlyát a teljes oldódásnál állítottam be, hogy pótoljam az elpárolgottat.
A kristályosítás lefutása során a második lombikban a felszínen lebegő kloridpelyheket láttam. Ezt az első lombikban nem vették észre. Nyilvánvaló, hogy a sűrűség a szennyeződések miatt eltérő.
Last edited: