Όταν εξετάζω τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι έχουν φυλακιστεί τα τελευταία 5 χρόνια, είναι οι εξής:
- Χρησιμοποίησαν βρώμικο κρυπτονόμισμα για να πληρώσουν για πίτσα (διαχειριστής του Wallstreet-Market, Chemical-Revolution "joko7/sicario")
- Χρησιμοποίησαν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε σύνδεση με τον πραγματικό κόσμο (Silkroad/DPR)
- Έλλειψη κρυπτογράφησης
- Προδοσία από πρώην συνεργάτες και υποτιθέμενους φίλους
Έχω βιώσει και χρειάστηκε να βιώσω μέσω της επιβολής του νόμου ότι το TrueCrypt ήταν αλεξίσφαιρο τότε και το VeraCrypt είναι αλεξίσφαιρο τώρα.
Η έρευνά μου ολοκληρώθηκε πρόσφατα, το κατασχεμένο (και κρυπτογραφημένο) υλικό δεν παραδόθηκε, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα.
Η προσωπική μου σύσταση (ανάλογα με τους τοπικούς νόμους) εκτός από όλες τις μανιώδεις εκκλήσεις για Linux και συν:
- Χρησιμοποιήστε το φορητό υπολογιστή μόνο με καλώδιο τροφοδοσίας (αφαιρέστε την μπαταρία)
- Εγκαταστήστε την τελευταία έκδοση του VeraCrypt
- Ποτέ μην χρησιμοποιείτε βρώμικα χρήματα που κερδίζετε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο για κατανάλωση, δηλαδή για φαγητό, ποτό κ.λπ. Μετατρέψτε τα πρώτα σε μετρητά, μην χρησιμοποιείτε ούτε το Monero - μόνο τα χρήματα είναι απολύτως ανώνυμα.