- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
Pro mě byl trik, jak nezískat kal pro cas 5449-12-7, rozpustit ve vroucí vodě na čirý roztok, vypnout teplo a opatrně přidat h2so4 conc.
Tím jsem dosáhl okamžité konverze v přijatelném výtěžku, přičemž se okamžitě vytvořily vrstvy, ale pro jistotu jsem ještě 30 min refluxoval. naproti tomu když jsem spěchal a nerozpustil glycidát úplně, žádné množství refluxu nebylo schopno přimět pevné látky k reakci a musel jsem je filtrovat.
Pozor na rozstřikování při přidávání kyseliny.
Tím jsem dosáhl okamžité konverze v přijatelném výtěžku, přičemž se okamžitě vytvořily vrstvy, ale pro jistotu jsem ještě 30 min refluxoval. naproti tomu když jsem spěchal a nerozpustil glycidát úplně, žádné množství refluxu nebylo schopno přimět pevné látky k reakci a musel jsem je filtrovat.
Pozor na rozstřikování při přidávání kyseliny.
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 54
U H2SO4 se vrstvy oddělují okamžitě, ale to neznamená, že máte P2P. Je to jen oddělená kyselina glycidová. Právě jsem to zkusil a získal jsem dvě vrstvy bez zápachu.
↑View previous replies…
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
Uvažujete o tom? Oddělené od čeho? A co zůstane, když se oddělí?
BMK má docela lehké aroma, porovnávali jste s vůní po refluxu?
Neříkám, že nevíte, jak voní, nebo že se nemýlím, jen chci vědět.
BMK má docela lehké aroma, porovnávali jste s vůní po refluxu?
Neříkám, že nevíte, jak voní, nebo že se nemýlím, jen chci vědět.
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 54
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
Je spravedlivé, že tomu tak může být.
Tentokrát mohu mluvit za velké měřítko a s 2-3hodinovým refluxem, ale fosforečná i citronová fungují skvěle. U citronové 25 kg/20 kg 5449.
Tentokrát mohu mluvit za velké měřítko a s 2-3hodinovým refluxem, ale fosforečná i citronová fungují skvěle. U citronové 25 kg/20 kg 5449.
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
Měl ok výsledky s rozpouštěním jak v minimálním množství vody, tak v 1 l vody/kg. Oba způsoby provedeny za tepla a následně s kyselinou a refluxem.
Nedokážu říct, kolik je minimální množství ve srovnání s 1L/kg.
Nedokážu říct, kolik je minimální množství ve srovnání s 1L/kg.