- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 28
To je skvělé.
Proč si myslíte, že vám mraznička při krystalizaci poskytla podivné výsledky?
Jak dobře se podle vás tato metoda škáluje?
Proč si myslíte, že vám mraznička při krystalizaci poskytla podivné výsledky?
Jak dobře se podle vás tato metoda škáluje?
- Language
- 🇩🇪
- Reaction score
- 78
Kvůli vodě, když její mrznutí, odkud by měly pocházet krystaly?
Normální lednice možná funguje, ale mám v ní potraviny a nechci ji pokaždé čistit.
Opravdu jsem vyzkoušel velmi mnoho způsobů, jak se dostat k výslednému produktu, a také jsem vyplýtval spoustu rozpouštědel a 2b3c také, ale způsob, který jsem popsal, mi fungoval lépe než ostatní pokusy.
Skoro jsem se z těch různých metod zamotal, všude kolem stály různé mističky s různými směsmi, vždycky jsem koukal, která se vyvíjí dobře a která ne.
Například když dáš ledovou ipu do krystalizační vody/prášku, tak ti okamžitě vzniknou nějaké bílé krystalky, ale nejsou čiré a je jich jen trochu, sp musíš znovu vykrystalizovat a zbytek se musí odpařit, viz poslední obrázek.
Další 3 obrázky ukazují, co se děje s rm v mém mrazáku, stane se z něj pevná hmota, která se při pokojové teplotě rozpustí, ale žádné krystalky.
Normální lednice možná funguje, ale mám v ní potraviny a nechci ji pokaždé čistit.
Opravdu jsem vyzkoušel velmi mnoho způsobů, jak se dostat k výslednému produktu, a také jsem vyplýtval spoustu rozpouštědel a 2b3c také, ale způsob, který jsem popsal, mi fungoval lépe než ostatní pokusy.
Skoro jsem se z těch různých metod zamotal, všude kolem stály různé mističky s různými směsmi, vždycky jsem koukal, která se vyvíjí dobře a která ne.
Například když dáš ledovou ipu do krystalizační vody/prášku, tak ti okamžitě vzniknou nějaké bílé krystalky, ale nejsou čiré a je jich jen trochu, sp musíš znovu vykrystalizovat a zbytek se musí odpařit, viz poslední obrázek.
Další 3 obrázky ukazují, co se děje s rm v mém mrazáku, stane se z něj pevná hmota, která se při pokojové teplotě rozpustí, ale žádné krystalky.
Attachments
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 334
- By HerrHaber
There's also a method for 4MMC recrystallization which employs also NaCl (table salt) in most probably a larger amount of water along the product powder and IPA with also different ratios that you must check. Salty water has a much lower freezing point therefore letting the other component crystalize first since sodium salt is perhaps more water attached but the temperature must NOT reach -18*C or any lower at all costs since salt will also start crystalizing and the more it stays the more salt in the stuff. Hope it helped, I may seek it out for you if you don't find it, cheers!