?значи искате да кажете, че трябва да използвам А/В екстракция за цялата тази процедура ?
Новият ми план е първо да разтворя хапчетата в етанол за 5-8 часа. (последния път тази течност се разтваряше в ИБУ и ПСЕ, но теглото на кутията на Модафен е 24бр. и една таблетка съдържа 200мг. ибупрофен и 30мг. ПСЕ. така че в началото започнах с 5500мг.
След етанолов сук просто ги оставих да се изпарят и да изсъхнат в хладилникаһттрѕ://.....it беше добре и най-интересната мисъл беше, че от 5500а отидох на 1500-1700 мг, но съм сигурен, че това е само ПСЕ, ИБУ и няколко пълнителя.
и от този момент се чудя.
SOOOO мислите ли, че това ще работи?
1. изпичане на цялата маса в етанол за 5-8 часа
2. филтриране на разтвора, запазване на течността и изхвърляне на остатъка от геврека
3. сега е време да се загрее на много слаб огън и бавно да се изпари, докато се получи желаната прахообразна смес от PSE n IBU.
4.добавяне на алкална вода, докато разтворът ми достигне рН от 13.........алкален разтвор за какво? като задушавам хапчета в алкална вода ? защото хапчетата ми съдържат глупости, които се активират във вода.
5. екстракция с толуол
6. сега изхвърлете стария воден слой, след което може би направете няколко промивки с вода?
7. Добавете малко чиста дестилирана вода към неполярния разтворител
8. Подкиселявам до рН 3 с разреден HCl (трябва ли да го разклащам, или само бавното въртене е добре?)
9. псевдосъставът ще мигрира към водната фаза като псевдо-HCl сол
10. Ибупрофенът (сега киселинен) ще се утаи във водната фаза, така че на теория имаме доста чисто псевдо във водата
11. накрая мога да направя А/В екстракция, за да пречистя още повече ПСЕ.
Благодаря за отговорите