Видео Синтез на 1-фенил-2-нитропропен (P2NP) от бензалдехид и нитроетан. Реакция на Хенри.

tankikan

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
18
Мога ли да знам дали нитрометанът е равен на нитроетана?

И възможно ли е този елемент (както е приложена снимката на екрана) да се използва като n-бутиламин? Ако да, как бихте предложили да процедираме?

Attachments

• 0h1LVI52xe.jpg
    0h1LVI52xe.jpg
    365.5 KB · Views: 1,557
Last edited:

MisterAnonymous

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
52
Изпратете ми DM Ще ви предоставя контакт за нитроетан и N-бутиламин...

HIGGS BOSSON

Expert
Solutions
1
Reaction score
748
Проблемите с нитроетана в Европа започват още през 2007 г., след което постепенно всички държави въвеждат ограничения върху този ценен реагент. И сега има два начина: да се търсят доставчици в страни със слабо законодателство с развита химическа промишленост, например Бангладеш, или да се синтезира самостоятелно, като методиката за това сме предложили.

Alojz

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
5
Какво може да се използва за заместване или синтезиране на нитроетан?

mactipo01

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Здравейте!!!
какво е ipa?
и колко метанфетамин мога да получа с процеса?
ty beforhand :)

ActionAyi

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
9
Изопропилов алкохол, известен също като 2-пропан-ол

WillD

Expert
Reaction score
1,067
u може да се замени с циклохексиламин

Macondor

Don't buy from me
Resident
Reaction score
9
Хексаметилентетраминът може ли да се използва за пиперонал към MDP2NP?

rampage

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
42
Здравейте
Не съм сигурна дали това е правилният раздел, но някой знае ли дали тази рецепта ще работи?

Приготвяне на фенилнитропропанол:
В подходяща чаша или конична колба се поставят 51 ml бензалдехид, последван от 33 ml нитроетан,
веднага след това се добавят 30 ml 30% разтвор на калиев карбонат, бързо се разбърква цялата
сместа се разбърква при стайна температура в продължение на 2 часа.
Може да е необходимо да се използва студена водна баня или ледена баня, за да се поддържа реакционната смес на стайна температура
(стайна температура) или по-ниска. Не позволявайте реакционната смес да надвиши 25 градуса по Целзий.
След разбъркване в продължение на 2 часа към реакционната смес се добавят 200 ml диетил етер, малко след това се добавят
90 мл 10% разтвор на натриев бисулфит и умерено разбъркайте цялата реакционна смес в продължение на 30 минути.
След това цялата реакционна смес се поставя в сепараторна фуния и се отстранява долната част на водния разтвор.
оставете етерния слой в сепараторната фуния и промийте етерния слой с 3 x 75ml порции от
студена вода, като всеки път се отстранява долният воден слой.
Етерният слой се поставя в подходяща чаша или конична колба и се добавят 15 g безводен магнезий
сулфат и се разбърква цялата смес в продължение на 10 минути, за да се абсорбира водата в етера. След това се филтрира
магнезиев сулфат.
Филтрираната етерна смес се поставя в десталационен апарат и се отстранява етерът, когато вече няма етер
или да се събира, оставете остатъка да се охлади до стайна температура, след което съберете този остатък, както е
се състои от желания фенилнитропропанол.

handle

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
79
Нитроалконът може да се редуцира с Fe и HCl. >Тук<
Dl24ZzwxB3

BongMan

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
редукция с Fe и Hcl creepy и не е добра за широкомащабна употреба, вместо това Tin(II)chloride е по-лесно и осъществимо както в лабораторията, така и в голям мащаб.

strong

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Смесих сярна киселина и етанол, след това не използвах калциев карбонат, а добавих само натриев карбонат и направих натриев етилсулфат, а след това направих нитроетан чрез нагряване на натриев етилсулфат и натриев нитрит.

Този метод ще работи ли за направата на P2NP и P2P?

MisterAnonymous

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
52
@GhostChemist защо използва циклохексамин вместо n-бутиламин и няма IPA във видеото?

HIGGS BOSSON

Expert
Solutions
1
Reaction score
748
Можете да използвате различни катализатори в зависимост от наличността: бутиламин, циклохексиламин, амониев ацетат (сух). Алкохолът е необходим само на етапа на пречистване, за реакцията на кондензация са необходими само нитроетан, бензалдехид, катализатор и оцетна киселина

MisterAnonymous

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
52
Благодаря за разяснението, но аз живея в Европа и всички тези химикали са законни и достъпни в Полша, така че сега ще видим кой катализатор е най-евтин! :)

ActionAyi

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
9
I believe IPA is just the solvent you can use any organic solvent with a similar polarity like ethanol or sonething else

ActionAyi

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
9
Would it be possible if using triethylamine instead of n-butylamine ?

Joshua abs

Don't buy from me
New Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Is there any alternatives for nitroethane

HIGGS BOSSON

Expert
Solutions
1
Reaction score
748
No. Nitroethane is legal in many countries, including Europe, it can also be obtained independently, but unfortunately, laboratory synthesis is not easy or expensive. In industry, nitroethane is easily produced by paraphase nitration of propane.