4-MethyPropiophenone Sentezi?

bigdigrandy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Merhaba kimya meraklısı dostlar,

Kişisel olarak 4-Metilpropiofenon'un hazırlanmasına pek bakmadım.

Katalizör olarak Alüminyum Klorür ile basit bir Friedel-Crafts reaksiyonu kullanarak toluen üzerinde süksinik anhidrit kullanarak, daha sonra 4-Metilpropiofenona dekarboksile edilen 4-(4-metilfenil)-4-oksobütanoik asit veren bir sentez düşündüm. Öncüller yaygın olarak mevcut ve nispeten ucuz görünüyor.

Potansiyel verim veya yaptığım hatalar hakkında daha fazla bilgi sahibi olan varsa lütfen bana bildirin, çünkü bunu kendim deneyebilirim.

OLrV8hUPxA

The_Real_DEA_42069

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Bunun istediğiniz şekilde çalışacağını sanmıyorum çünkü oksobütanoik asit bir beta keton değil, bir gama ketondur.

CuO'yu deneyebilirsiniz, levulinik asit için işe yarıyor gibi görünüyor

Levulinik Asidin Kuprik Oksitler ile Oksidatif Dekarboksilasyonu

2bfhLWU3e6

The_Real_DEA_42069

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Kendim hiç denemedim ama az önce baktım ve toliloksobütanoik asit tanınmış bir kimyasal satıcıdan 100g için 150$'a temin edilebiliyor. CuO'dan sonraki verim hakkında bir fikrim yok ama yüzeyde kesinlikle propiyonil klorür ve metil propiyofenon sentezinden daha iyi gibi görünüyor. Bugünlerde bunu denemek gerekebilir.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,107
Deals
1
Genellikle toluen ve propoinil klorür ile alüminyum klorür Friedel-kraft.
Lütfen arama motorunu kullanın

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,107
Deals
1

The_Real_DEA_42069

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Benim yorumlarım elbette spekülatif retrosentezdir - teorik alternatif rotalarda neyin tartışıldığı konusunda tam olarak net değilseniz, her zaman ilk olarak verilen varsayılan prosedür olan AlCl3 F-K yoluyla toluen ve propiyonil klorür veya anhidrit ile sübstitüe propiyofenon sentezlenmesini tavsiye ederim