Disk şifreleme ve USB sürücü şifreleme (VeraCrypt)

rickyrick

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
Merhaba, tüm kariyerim boyunca sürücü şifreleme kullanıyorum ve katkıda bulunmaya ve bir eğitim yazmaya karar verdim.
veracrypt indirmek için bağlantı:VeraCrypt

Takılacak ve sürücü olarak kullanılacak şifrelenmiş bir dosya konteyneri oluşturma.

Adım 1.
Ym9Zu3iYTM

Adım 2.
DFc0RaQGuM

Bu adımda birden fazla seçeneğiniz vardır:
a)Daha sonra takılacak şifreli bir dosya oluşturma.
b) Bir USB sürücüsünü veya sistem dışı başka bir sürücüyü şifrelemek (USB, NTSF sistemine biçimlendirilmelidir)
c) Bir sistem bölümünü veya tüm sürücüyü şifreleme
Bu eğitim için şifrelenmiş bir dosya oluşturacağız ve USB şifrelemeye kısaca değineceğim.

3. Adım
WPkq1x4u6l

Bu adımda, şifreleme parolasını ifşa etmek zorunda kalmanız durumunda gizli bir sürücü oluşturma seçeneğine sahip olursunuz.
Bu seçenek farklı parolalara sahip çift dosya kapları oluşturur.

4. Adım
DYJ17kFO5g

Şifrelenmiş dosyanın oluşturulacağı yolu seçin.

Adım 5:
I2ZkD7j3qn

Bir şifreleme algoritması ve hash algoritması seçin.
AES şifreleme fazlasıyla yeterli ancak diğerlerini (Twofish, Serpent) veya bunların kombinasyonunu (ben üçünün kombinasyonunu kullanıyorum) seçebilirsiniz.
Hash algoritmalarına gelince ben SHA-512 kullanıyorum ama siz istediğinizi seçebilirsiniz.

Adım 6:
UL8oSjvkFE

Burada dosyanın boyutunu veya dinamik konteynerler söz konusu olduğunda maksimum boyutu belirtirsiniz (dinamik konteynerler doldukça boyut olarak büyür).

Adım 7:
KkuDJwmS1e

Bu işlemin en önemli kısmı ve şifrelemenin tek zayıf noktasıdır.
Gerçekten güçlü, uzun, sözlük olmayan bir şifre oluşturun.

Adım 8:
LzxPUrj6TE

Bu bölüm fare işaretçinizden rastgele veri toplar, yeşile gelene kadar rastgele hareketler yapar (ne kadar uzun olursa o kadar iyi)
Biçimlendir'e tıklayın ve işiniz bitti.

Adım 9:
BT64e5Jvib

Son adım şifrelenmiş dosyayı monte etmektir.
Dolu olmayan bir sürücü harfi seçin, sağ tıklayın. Dosyayı seçin ve bağlayın.
Şifrenizi girin ve şifrenin çözülmesini bekleyin.
TWUxRKABED

İşiniz bittiğinde veracrypt arayüzünde dismount'a sağ tıklayın (verileri bozmamak için bunu her seferinde yapın).
N0MQ6yILpi

Bir USB sürücüsünü şifreleme

Bir USB sürücüsünü şifrelemek için 2. adımda sistem dışı bir bölümü/sürücüyü şifrele seçeneğini seçin ve sihirbazı izleyin (sürücünün NTSF dosya sistemine göre biçimlendirildiğinden emin olun)
Şifrelendiğinde, usb sürücü normal yollarla açılamaz (sadece biçimlendirme seçeneği sunar).
Adım 9'da bağlamak için bir sürücü harfi seçin ve aygıtları otomatik bağla'ya tıklayın.
Şifre girmeniz istenecek ve hepsi bu kadar.

Yasal Uyarı: İnternette bulunamayacak hiçbir şey yazmadım ve oradan görüntüler topladım, bu yüzden sıcak su ya da başka bir şey icat etmedim. bu tür bir şifrelemeyi sonsuza dek kullandığım için umarım birileri bunu yararlı bulur.NSA / MILITARY sınıfı şifrelemedir ve kuantum bilgisayarları olmadan kırılamaz.tek zayıf nokta şifrenizdir, bu yüzden sözlük bruteforced olamayacağından emin olun.

Attachments

• 65Xk1a8HmQ.jpg
    65Xk1a8HmQ.jpg
    36.2 KB · Views: 1,088

Tonys

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
benim için işe yaramadı😭

HEISENBERG

ADMIN
ADMIN
Solutions
2
Reaction score
1,751
Deals
666
Zorluklar hangi aşamada ortaya çıktı?

rickyrick

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
Hata neydi ve nerede takıldınız, böylece yardımcı olabilir ve sorunu giderebiliriz.

Gerald Cotten

Don't buy from me
Resident
Reaction score
30
Her ne kadar @HEISENBERG Tails hakkında bir yazı yayınlamış olsa da, Tails ve VeraCrypt'in bir arada bulunmasının arkasındaki mantığı anlamakta hala sorun yaşıyorum.

Tails üzerinde VeraCrypt ile nasıl çalışılacağına dair herhangi bir ipucu ve püf noktası var mı?

Bu sorunun arka planı şu: tails büyük olasılıkla bir USB Sürücüden veya başka bir taşınabilir sürücüden önyüklendiğinden, tails'i hala kullanabilmek için hangi parçaları şifrelemem gerektiği konusunda %100 emin değilim.
Tails'i sorunsuz bir şekilde önyükleyebilmek için tüm usb belleği şifreleyememem doğru mu? Yoksa sadece kalıcı depolama alanını mı şifrelemem gerekiyor?

rickyrick

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
tails usb şifrelemeye gerek yok.amnesiac sistemdir.veracrypt diğer hassas verileri şifrelemek içindir.sanal makineleri şifreleyebilir ve bu şekilde kullanabilirsiniz.

Gayfag

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
TAILS'i bir USB'ye yükledikten sonra USB'yi VeraCrypt ile şifrelerseniz, dünyadaki hiçbir bilgisayar/kişi bu USB'nin içeriğini okuyamaz, diğer bir deyişle USB'nizi taktığınız bilgisayar VeraCrypt tarafından şifrelendiği için TAILS'i bulamaz. Uzun lafın kısası: Bu şekilde yapmayın.

Bunun yerine: TAILS web sitesini ziyaret edin ve indirin ve TAILS ile nasıl USB bellek oluşturulacağına dair tavsiyelerini izleyin. Bunu en son yaptığımda çok kolaydı ve sanırım Etcher adında bir yazılım kullandım (Rufus'u hatırlatıyor).

Kurulum tamamlandığında, KAPALI olan bir bilgisayar bulun, USB'yi ona takın, bilgisayarı açın, TAILS ile başlatın. Net bir masaüstü ile karşılaşacaksınız ve eğer Linux'a aşina iseniz, işletim sistemini nasıl kullanacağınızı çabucak öğreneceksiniz. Ancak, eğer Linux'a aşina değilseniz, bunu bilmelisiniz: Bu ilk deneyim (açılış --> işletim sistemine giriş) TAILS'in sunabileceklerinin sadece yarısıdır!

Fare imlecinizi almanızı ve sol üst köşeye getirmenizi tavsiye ederim. Bir uygulama menüsüne ulaşmalısınız. Her kategoriye bakın ve hangi uygulamaları içerdiklerini görün. KeePassXC gibi hiç araştırmadığım ama KeePass'in çatallanmış hali olduğunu düşündüğüm, inanılmaz bir yazılım olan, olmazsa olmaz bazı şeyler göreceksiniz.

Ancak burada "Kalıcı depolama" adı verilen başka bir alternatif de bulacaksınız. Bunu açarsanız, TAILS işletim sisteminin kendi tasarımınızı oluşturmanıza yardımcı olacak bir sihirbaz başlatacaksınız. Tüm TAILS depolama alanını şifreleyebilir, WiFi şifrelerini ve tarayıcı yer imlerini, halkların PGP anahtarlarını ve çok daha fazlasını hatırlayabilirsiniz.

"Kalıcı depolama alanınızı" tamamladıktan sonra, çok güçlü bir USB anahtarınız olur. Herhangi bir bilgisayara takabilirsiniz ve TAILS önyükleme yapacaktır, ancak herkes üzerinde 0 iz bulunan temiz bir masaüstü ile karşılaşacaktır. Bunu polise bile verebilirsiniz (ve onlara parmak gösterebilirsiniz) ve USB'de hiçbir şey bulamazlar. "Kalıcı depolama" sizi giriş yapmadan önce bir şifre çözme parolası girmeye zorlar ve doğru parolayı girerseniz (kendiniz seçersiniz) o zaman TAILS işletim sistemine girersiniz, ancak benzersiz ve kişisel deneyiminizle.

TAILS'i bulduğumdan beri, ne kadar yetkin olduğunu anladım ve hemen bir USB'ye taktım, "ilk kurulum" olarak adlandırmayı seçtiğim "Kalıcı depolama" seçeneğine tıkladığım ve istediğim şekilde ayarladığım yeri biliyorsunuz, sonra USB'yi anahtarlığıma koydum ve her zaman yanımda. En sevdiğim ceketimin gizli bir cebinde başka bir USB daha var, onda da özel TAILS kurulumum var. Bir de "ana-USB "m var ki bu benim yasadışı faaliyetlerim için kullandığım tek USB. Altyapımın nasıl göründüğünü daha fazla açıklamayacağım, ancak umarım size biraz ilham vermişimdir.

KUYRUKLU 1 USB'niz olmalı, sonra bu USB'yi sizden başka kimsenin bulamayacağı bir yere saklamalısınız. Bu USB, internetle ilgili yapmak istediğiniz ancak sorumlu olmadığınız her şey için kullanacağınız USB'dir. Bazı örnekler, çevrimiçi marketlerden ilaç sipariş etmek, sert şeker aramak ve tehdit göndermektir. Benim tavsiyem, farklı bir parolaya sahip KUYRUKLU bir USB daha bulundurmanızdır (asla birden fazla cihazda/hesapta aynı parolayı kullanmayın, bunu ŞİMDİ öğrenin). Bu ikinci USB dediğim gibi ortalıkta olabilir, benim durumumda anahtarlığımda tutuyorum. Annemin, patronumun, eşimin, patronumun, polisin ya da sizin bulmanız umurumda değil. Yapabileceğiniz en kötü şey: Alın, bilgisayara takın, USB'nin temiz bir KUYRUK içerdiğini görün <-- BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL. Ve bu benim için sorun değil.

Sırf bunu yazıyorum diye kurulumunuzu benimki gibi düzeltmemelisiniz, gizli bir FBI ajanı olabilirim, ancak eğitim amaçlı eğlence için bir deneyin.

Ayrıca, açıkça belirtmek gerekirse: TAILS kullanırken ve kendinizi "tamamen anonim" olarak gördüğünüzde, sadece kendinizi ayarladığınız kadar anonim olduğunuzu bilin. Örneğin: Bilgisayarı TAILS ile başlatın, sonra TOR'u açın ve sonra SADECE BB Forum'u veya en sevdiğiniz darknet sitesini açın. Siteleri yer imlerine ekleyin veya kalıcı depolama alanına kaydettiğiniz bir not defterine koyun. "TAILS hayatınızı" diğer hayatınızdan mümkün olan her şekilde izole edin. TAILS hakkında konuşmayın, TAILS oturumunuzdan IRL bilgilerinizi aramayın, Facebook'a giriş yapmayın, Thunderbird'ü kurmayın ve clearnet'teki bilgilerinizi kullanarak oluşturulmuş zaten var olan bir e-posta hesabına giriş yapmayın, vb. Beyninizi kullanın. Ve yorumlarımın biraz düşmanca gelebileceğini biliyorum, ancak neyle uğraştığımızı unutmayın. Eğer <her ne yapıyorsanız> yakalanırsanız, o zaman günlerinizin geri kalanında hücrenizde daireler çizerek yürüyeceksiniz, eğer işinizi doğru yapmak için yaklaşık 12 dakika harcasaydınız, o zaman hala anonim, dışarıda ve özgürce uçuyor olacağınızı bilerek.