- Reaction score
- 48
Merhaba, tüm kariyerim boyunca sürücü şifreleme kullanıyorum ve katkıda bulunmaya ve bir eğitim yazmaya karar verdim.
veracrypt indirmek için bağlantı:VeraCrypt
Takılacak ve sürücü olarak kullanılacak şifrelenmiş bir dosya konteyneri oluşturma.
Adım 1.
Adım 2.
Bu adımda birden fazla seçeneğiniz vardır:
a)Daha sonra takılacak şifreli bir dosya oluşturma.
b) Bir USB sürücüsünü veya sistem dışı başka bir sürücüyü şifrelemek (USB, NTSF sistemine biçimlendirilmelidir)
c) Bir sistem bölümünü veya tüm sürücüyü şifreleme
Bu eğitim için şifrelenmiş bir dosya oluşturacağız ve USB şifrelemeye kısaca değineceğim.
3. Adım
Bu adımda, şifreleme parolasını ifşa etmek zorunda kalmanız durumunda gizli bir sürücü oluşturma seçeneğine sahip olursunuz.
Bu seçenek farklı parolalara sahip çift dosya kapları oluşturur.
4. Adım
Şifrelenmiş dosyanın oluşturulacağı yolu seçin.
Adım 5:
Bir şifreleme algoritması ve hash algoritması seçin.
AES şifreleme fazlasıyla yeterli ancak diğerlerini (Twofish, Serpent) veya bunların kombinasyonunu (ben üçünün kombinasyonunu kullanıyorum) seçebilirsiniz.
Hash algoritmalarına gelince ben SHA-512 kullanıyorum ama siz istediğinizi seçebilirsiniz.
Adım 6:
Burada dosyanın boyutunu veya dinamik konteynerler söz konusu olduğunda maksimum boyutu belirtirsiniz (dinamik konteynerler doldukça boyut olarak büyür).
Adım 7:
Bu işlemin en önemli kısmı ve şifrelemenin tek zayıf noktasıdır.
Gerçekten güçlü, uzun, sözlük olmayan bir şifre oluşturun.
Adım 8:
Bu bölüm fare işaretçinizden rastgele veri toplar, yeşile gelene kadar rastgele hareketler yapar (ne kadar uzun olursa o kadar iyi)
Biçimlendir'e tıklayın ve işiniz bitti.
Adım 9:
Son adım şifrelenmiş dosyayı monte etmektir.
Dolu olmayan bir sürücü harfi seçin, sağ tıklayın. Dosyayı seçin ve bağlayın.
Şifrenizi girin ve şifrenin çözülmesini bekleyin.
İşiniz bittiğinde veracrypt arayüzünde dismount'a sağ tıklayın (verileri bozmamak için bunu her seferinde yapın).
Bir USB sürücüsünü şifreleme
Bir USB sürücüsünü şifrelemek için 2. adımda sistem dışı bir bölümü/sürücüyü şifrele seçeneğini seçin ve sihirbazı izleyin (sürücünün NTSF dosya sistemine göre biçimlendirildiğinden emin olun)
Şifrelendiğinde, usb sürücü normal yollarla açılamaz (sadece biçimlendirme seçeneği sunar).
Adım 9'da bağlamak için bir sürücü harfi seçin ve aygıtları otomatik bağla'ya tıklayın.
Şifre girmeniz istenecek ve hepsi bu kadar.
Yasal Uyarı: İnternette bulunamayacak hiçbir şey yazmadım ve oradan görüntüler topladım, bu yüzden sıcak su ya da başka bir şey icat etmedim. bu tür bir şifrelemeyi sonsuza dek kullandığım için umarım birileri bunu yararlı bulur.NSA / MILITARY sınıfı şifrelemedir ve kuantum bilgisayarları olmadan kırılamaz.tek zayıf nokta şifrenizdir, bu yüzden sözlük bruteforced olamayacağından emin olun.
veracrypt indirmek için bağlantı:VeraCrypt
Takılacak ve sürücü olarak kullanılacak şifrelenmiş bir dosya konteyneri oluşturma.
Adım 1.
Adım 2.
Bu adımda birden fazla seçeneğiniz vardır:
a)Daha sonra takılacak şifreli bir dosya oluşturma.
b) Bir USB sürücüsünü veya sistem dışı başka bir sürücüyü şifrelemek (USB, NTSF sistemine biçimlendirilmelidir)
c) Bir sistem bölümünü veya tüm sürücüyü şifreleme
Bu eğitim için şifrelenmiş bir dosya oluşturacağız ve USB şifrelemeye kısaca değineceğim.
3. Adım
Bu adımda, şifreleme parolasını ifşa etmek zorunda kalmanız durumunda gizli bir sürücü oluşturma seçeneğine sahip olursunuz.
Bu seçenek farklı parolalara sahip çift dosya kapları oluşturur.
4. Adım
Şifrelenmiş dosyanın oluşturulacağı yolu seçin.
Adım 5:
Bir şifreleme algoritması ve hash algoritması seçin.
AES şifreleme fazlasıyla yeterli ancak diğerlerini (Twofish, Serpent) veya bunların kombinasyonunu (ben üçünün kombinasyonunu kullanıyorum) seçebilirsiniz.
Hash algoritmalarına gelince ben SHA-512 kullanıyorum ama siz istediğinizi seçebilirsiniz.
Adım 6:
Burada dosyanın boyutunu veya dinamik konteynerler söz konusu olduğunda maksimum boyutu belirtirsiniz (dinamik konteynerler doldukça boyut olarak büyür).
Adım 7:
Bu işlemin en önemli kısmı ve şifrelemenin tek zayıf noktasıdır.
Gerçekten güçlü, uzun, sözlük olmayan bir şifre oluşturun.
Adım 8:
Bu bölüm fare işaretçinizden rastgele veri toplar, yeşile gelene kadar rastgele hareketler yapar (ne kadar uzun olursa o kadar iyi)
Biçimlendir'e tıklayın ve işiniz bitti.
Adım 9:
Son adım şifrelenmiş dosyayı monte etmektir.
Dolu olmayan bir sürücü harfi seçin, sağ tıklayın. Dosyayı seçin ve bağlayın.
Şifrenizi girin ve şifrenin çözülmesini bekleyin.
İşiniz bittiğinde veracrypt arayüzünde dismount'a sağ tıklayın (verileri bozmamak için bunu her seferinde yapın).
Bir USB sürücüsünü şifreleme
Bir USB sürücüsünü şifrelemek için 2. adımda sistem dışı bir bölümü/sürücüyü şifrele seçeneğini seçin ve sihirbazı izleyin (sürücünün NTSF dosya sistemine göre biçimlendirildiğinden emin olun)
Şifrelendiğinde, usb sürücü normal yollarla açılamaz (sadece biçimlendirme seçeneği sunar).
Adım 9'da bağlamak için bir sürücü harfi seçin ve aygıtları otomatik bağla'ya tıklayın.
Şifre girmeniz istenecek ve hepsi bu kadar.
Yasal Uyarı: İnternette bulunamayacak hiçbir şey yazmadım ve oradan görüntüler topladım, bu yüzden sıcak su ya da başka bir şey icat etmedim. bu tür bir şifrelemeyi sonsuza dek kullandığım için umarım birileri bunu yararlı bulur.NSA / MILITARY sınıfı şifrelemedir ve kuantum bilgisayarları olmadan kırılamaz.tek zayıf nokta şifrenizdir, bu yüzden sözlük bruteforced olamayacağından emin olun.