Kratek odgovor na vprašanje OP:
Za 2-kloro 4 metilpropiofenon (2c4m) so v vaši reakciji potrebne nekatere spremembe.
Po mojih izkušnjah s prilagajanjem kitajskega patenta WO2017211129A1 za mefedron z 2c4m kot vmesnim produktom je trajalo nekaj časa, preden sem iz 2c4m dosegel 70+ % izkoristek za mefedron.
V patentu je navedeno, da z vodno raztopino metilamina dosežejo 40-odstotni izkoristek, vendar ne pozabite, da patent velja za nesubstituiran metiatinon. Pri mefedronu z vodno raztopino metilamina nikoli nisem dobil več kot 30 % izkoristka. S povečanjem temperature ali reakcijskega časa lahko dobimo več le z izomefedronom kontaminiranega produkta.
Če želimo iz 2c4m dobiti 70+% izkoristek mefedrona, moramo pripraviti raztopino metilamina v enem od primernih brezvodnih topil, kot je razloženo tukaj:
Imam težavo, ker ne vem, kako pravilno ustvariti metilaminski plin V eno čašo sem dal 100 g metilamina v 80 g vode in premešal Nato sem dal 200 g NaOH v erlenmajerico, ki je bila s silikonsko cevjo povezana z ledenim Liebigovim kondenzatorjem in nato z Jar, ki...
bbgate.com
Pri tej reakciji so se mi dobro obnesle vse te raztopine metilamina: 10-20 % v benzenu, 10-20 % v toluenu, 10 % v DCM, 10 % v NMP.
Nikoli nisem poskusil raztopin metilamina v metanolu ali IPA, ker je v literaturi navedeno, da se je treba pri reakciji metilaminiranja izogibati alkoholnim topilom. Vseeno bi bilo zanimivo videti, kaj se bo zgodilo.