Sinteza 4-metipropiofenona?

bigdigrandy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Pozdravljeni kolegi in kolegice ljubitelji in ljubiteljice kemije,

Osebno se nisem veliko oziral na pripravo 4-metilpropiofenona.

Razmišljal sem o njegovi sintezi z uporabo jantarnega anhidrida na toluenu s preprosto Friedel-Craftsovo reakcijo z aluminijevim kloridom kot katalizatorjem, pri čemer dobimo 4-(4-metilfenil)-4-oksobutansko kislino, ki se nato dekarboksilira v 4-metilpropiofenon. Prekurzorji so široko dostopni in relativno poceni.

Če kdo ve kaj več o možnih izkoristkih ali napakah, ki sem jih naredil, mi prosim sporočite, ker bom morda tudi sam poskusil.

OLrV8hUPxA

The_Real_DEA_42069

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Mislim, da to ne bo delovalo tako, kot želite, saj je oksobutanojska kislina gama keton in ne beta keton.

Lahko poskusite s CuO, zdi se, da deluje za levulinsko kislino

Oksidativna dekarboksilacija levulinske kisline z bakrovimi oksidi

2bfhLWU3e6

The_Real_DEA_42069

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Sam tega še nisem poskusil, vendar sem pravkar pogledal in toliloksobutanojska kislina je na voljo pri znanem prodajalcu kemikalij za 150 USD za 100 g. Nimam pojma o donosu po CuO, vendar se na površini vsekakor zdi, da je to boljše od sinteze propionil klorida in metil propiofenona. Morda bo treba to poskusiti v enem od teh dni.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,107
Deals
1
Običajno sta to toluen in propolinil klorid z aluminijevim kloridom Friedel-kraft.
Uporabite iskalnik

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,107
Deals
1
V tem patentu je opisano veliko sinteze substituiranega propriofenona

The_Real_DEA_42069

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Moje pripombe so seveda spekulativna retrosinteza - vedno bi najprej priporočal navedeni privzeti postopek sinteze substituiranega propiofenona prek AlCl3 F-K s toluenom in propionilkloridom ali anhidridom, če ni povsem jasno, kaj se obravnava v teoretičnih alternativnih poteh