Nekaj, kar bi dodal temu, kar je Paracelsus naštel, nekaj, kar se mi zdi koristno, ker moj ambien sčasoma preneha afektivno delovati in pri nekaterih ljudeh se lahko pri večjih odmerkih, pri nekaterih ljudeh pri vsakem odmerku, med drugim pojavijo čudne stvari, kot so hoja v spanju, vožnja, nakupovanje, je pitje nekaj soka češnje Montmorency, kupim blagovno znamko Indian Summer, saj je le delno koncentrat, nekatere blagovne znamke so 100 % koncentrat in morate najti pravo zmes. Zakaj češnjev sok Montmorency?
Češnjev sok Montmorency je odličnega okusa, poleg tega pa vsebuje naravni melatonin (približno 013 mg na gram) in triptofan, saj veste, da je v puranu, za katerega vsi vedno pravijo, da jih dela zaspane, triptofan naše telo uporablja za proizvodnjo seratonina in melatonina. Morda se mi zdi, da mi pomaga, čeprav mi melatonin sam po sebi ne pomaga, in uporabljam ga, ko pripravljam konopljine gumijaste bombone, ki po mojem mnenju prav tako pomagajo pri spanju. Opozorilo: Pazite na poceni sokove z dodanimi sladkorji, kar je negativno, koncentrat bo to ublažil in ga ne potrebujete veliko, če potrebujete ali se želite izogniti dodanim sladkorjem zaradi kislega okusa, seveda pa morajo danes v vse pakirati sladkor.
Alergije so prav tako problem, prepričajte se, da niste alergični, poznam veliko ljudi, ki nikoli niso slišali za te češnje, zato jih nikoli niso jedli in nimajo pojma o morebitnih alergijah. Glede na to, da je v češnjah montmorency več melatonina kot v kateri koli drugi češnji, so možne interakcije z istimi zdravili, ki lahko vplivajo na melatonin, nekatere interakcije vključujejo antikoagulante, antikonvulzivna zdravila, zdravila za diabetes, zdravila za visok krvni tlak, imunosupresive in kofein. Večina ljudi ne pije kofeina z melatoninom, ker poskušajo spati, vendar ne pozabite, da imajo nekatere stvari, kot je čaj, naravno prisoten kofein, če pijete čaj za jemanje melatonina, lahko kofein blokira sposobnost telesa za absorpcijo melatonina in povzroči kopičenje melatonina. Prehranski dodatki niso regulirani kot številna zdravila in pri nekaterih je bilo ugotovljeno, da imajo dodan seratonin, kopičenje serotonina pa lahko privede do serotoninskega sindroma. Vse to je dobro preveriti, preden vzamete nekaj, kot je melatonin, ali pijete češnjev sok, ki ga naravno vsebuje.