Tu sem precej nov, zato me popravite, če se motim, vendar se zdi, da to večinoma ni vprašanje. Ko uporabniki začnejo sklepati zavezništva in groziti ali poskušati rekrutirati za svoj "klan" ali se tako organizirati, bi moral nekdo posredovati in jih prisiliti, da to odnesejo drugam. Če se nekdo želi zlonamerno imenovati nekaj, kar bi se lahko komu zdelo žaljivo, potem s tem le projicira svojo nevednost. Kdo je diskriminiran? Vsi smo tako anonimni, kot se odločimo biti. Vsakomur je tu omogočena enaka možnost. Če vam ni všeč, se vam ni treba ukvarjati z njimi. Če ne velja, pustite, da gre. Če vas res tako zelo moti, morda potrebujete nekoliko debelejšo kožo.
Kako bo to videti v novicah? To spletno mesto je v veliki meri osredotočeno na dejavnost, ki je večina ljudi ne bo razumela ali jim ne bo všeč, ne glede na to, ali smo politično korektni ali ne. Menim, da je ta miselnost produkt desetletij kulturnega podtikanja s strani medijev, šol, zabave, političnega prizorišča itd. Potreba, da se zavzamemo za ljudi, ki se ne morejo "braniti" sami. Če to ni "privilegij", o katerem govorijo, ne vem, kaj je. Ideja, da ima nekdo tako dobro, da ima čas in energijo, da se bori za vse, ki nimajo te "priložnosti" - za manjšine. "Moraš se vrniti v šolo" je odgovor, ki ga pričakujem. Za kaj? Za kritično teorijo rase ali usposabljanje za občutljivost LGBT? Ali da bi se znova soočili s hinavščino in dvojnimi standardi? Če govorim zase, mislim, da sem preveč neumen, da bi zaznal potrebo po tem, da bi moral biti vsem všeč ali da bi me vsi sprejemali. Tega sem se že zdavnaj znebil.
Ne naletim na preveč neumnih nacionalistov. "Neonacisti" in tovrstna družba so po drugi strani druge sorte. Sodobni levičarji so bolj ali manj nagnjeni k istemu fanatizmu - le da namesto nestrpnosti MORAŠ tolerirati vso degeneracijo in umazanijo, sicer si "rasist, nacist, homofob itd." Ni treba biti genij, da vidiš, kaj je narobe s svetom in zakaj. Rad bi mislil, da se nas je večina znašla tukaj, ker smo "izobčenci" - to še ne pomeni, da smo nujno slabi ljudje. To pomeni, da ne dovolimo, da bi drugi ljudje odločali o tem, kako bomo živeli svoje življenje. Da se ne bojimo biti sami, karkoli že smo. Zelo dobro se poznam in v svoji koži se dobro počutim. Ko sem poskušala biti takšna, kot sem mislila, da si vsi želijo, da bi bila, sem se sovražila, bila sem prekleto nesrečna. Politična korektnost in organizirano neupravičeno sovraštvo sta dve različni stvari. Oglejte si film "Gran Torino" s Clintom Eastwoodom, če vam ni preveč grozen...
Če povzamem: "Morda se ne strinjam s tem, kar imaš povedati, vendar bom umrl v boju za tvojo pravico, da to poveš."
PS, ja, moram si najti službo.