Ker nisem želel kupiti velike kovinske pločevinke, sem kupil acetonski odstranjevalec laka za nohte. Je 100-odstoten, vendar nisem opazila, da vsebuje majhno količino denatonijevega benzoata, za katerega prej nisem nikoli slišala, vendar ga očitno zdaj začenjajo dodajati v vse. Denatonijev benzoat so začeli dodajati v vse, ker je očitno najbolj grenka snov, ki jo pozna človek. Očitno je tako grenak, da je zaradi majhne količine v acetonu skoraj nemogoče, da bi ga človek spil. Nikoli nisem pomislila, da bi pila aceton, vendar ga očitno pije veliko deklet na zabavah za lakiranje nohtov (sploh nisem vedela, da obstajajo zabave za lakiranje nohtov). To so začeli dodajati v sredstvo proti zmrzovanju, da ga psi ne bi pili.
Menda je prag grenkobe 0,05 delcev na milijon (ppm). V premogovniškem jeziku je to 1/2 grama na metrsko tono! To je 1/2 mm na KM! Za ljudi je to nekje pri 10 ppm grenčine, ko se vam zapre grlo in usta začnejo nenadzorovano početi vse, kar morajo, da bi izločila grenkobo. Običajno to povzroči obremenitev vratu, ki spominja na bič. (To sem pravkar prebral, kar je čudno, kajne?)
Kakorkoli že, želel sem preveriti, ali se je s tem srečal še kdo drug, in dobiti nekaj nasvetov.
Trenutno imam v zamrzovalniku aceton, ki je pripravljen za dobro pranje nekaterih izdelkov. Ker jem peroralno, me skrbi, da bo zaradi denatonijevega benzoata očiščeni izdelek preveč grenak, da bi ga lahko spustili. Poskušam ->
Načrtujem, da bom samo malo očistil in videl, kako se bo obneslo. Ker je izdelek sam po sebi običajno zelo grenak, si mislim, kaj je malo več? Prav tako sem razmišljal, da bi poskusil s kokakolo, da bi ga spustil. Toda če je tako grenak, kot predvidevam, da bo... to bi lahko bilo veliko kokakole na en mah?
V 90 % sem prepričan, da če bi jo popil v kozarcu viskija ali tekile, moja usta ne bi opazila, da sem jih prevaral, dokler ne bi bilo prepozno! Potem pa bi to pregnal s kokakolo ali morda z žlico sladkorja? Ampak žal... Nehal sem piti. Takrat se mi je zdelo, da je to dobra ideja.
Želim si srečo!