Šifriranje diskov in diskov USB(VeraCrypt)

rickyrick

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
Pozdravljeni, že vso svojo kariero uporabljam šifriranje pogona in odločil sem se, da bom prispeval in napisal vadnico.
Povezava za prenos programa veracrypt:VeraCrypt

Ustvarjanje šifriranega vsebnika za datoteke, ki bo nameščen in uporabljen kot pogon.

Korak 1.
Ym9Zu3iYTM

Korak 2.
DFc0RaQGuM

V tem koraku je na voljo več možnosti:
a) Ustvarjanje šifrirane datoteke, ki bo kasneje nameščena.
(USB mora biti oblikovan v sistem NTSF).
c) Šifriranje sistemske particije ali celotnega pogona
V tem učbeniku bomo ustvarili šifrirano datoteko in na kratko se bom dotaknil šifriranja USB.

Korak 3:
WPkq1x4u6l

V tem koraku imate možnost ustvariti skriti disk, če boste morali razkriti geslo za šifriranje.
Ta možnost ustvari dvojne vsebnike za datoteke z različnimi gesli.

4. korak: V tem koraku lahko izberete naslednje možnosti: 1:
DYJ17kFO5g

Izberite pot, na kateri bo ustvarjena šifrirana datoteka.

5. korak: Izberite šifrirano datoteko:
I2ZkD7j3qn

Izberite algoritem za šifriranje in algoritem za stiskanje.
Šifriranje AES je več kot dovolj, lahko pa izberete tudi druge (Twofish, Serpent) ali njihovo kombinacijo (jaz uporabljam kombinacijo vseh treh).
Pri algoritmih stiskanja uporabljam SHA-512, lahko pa izberete kateregakoli.

Korak 6:
UL8oSjvkFE

Tu določite velikost datoteke ali v primeru dinamičnih vsebnikov največjo velikost (dinamični vsebniki se povečajo, ko se napolnijo).

Korak 7:
KkuDJwmS1e

To je najpomembnejši del postopka in edina šibka točka šifriranja.
Ustvarite zelo močno, dolgo geslo, ki ni slovarsko.

8. korak: Izdelajte naslednje geslo:
LzxPUrj6TE

Ta del zbira naključne podatke iz kazalca miške, ki se naključno premikajo, dokler ne pridejo v zeleno barvo (čim dlje, tem bolje).
Kliknite format in končali ste.

Korak 9:
BT64e5Jvib

Zadnji korak je namestitev šifrirane datoteke.
Izberite nezasedeno črko pogona, kliknite z desno tipko miške, izberite datoteko in jo namestite.
Vnesite geslo in počakajte, da se dešifrira.
TWUxRKABED

Ko je to končano, desno kliknite onemogočiti v vmesniku veracrypt (to storite vsakič, da ne poškodujete podatkov).
N0MQ6yILpi

Šifriranje pogona USB

Za šifriranje pogona USB v koraku 2 izberite šifriranje nesistemske particije/diska in sledite čarovniku (prepričajte se, da je pogon oblikovan v datotečni sistem NTSF).
Ko je disk USB šifriran, ga ni mogoče odpreti z običajnimi sredstvi (na voljo je samo možnost, da ga formatirate).
Če ga želite namestiti v koraku 9, izberite črko pogona in kliknite možnost samodejne namestitve naprav.
Pozvan bo poziv za vnos gesla in to je vse.

Izjava o omejitvi odgovornosti: Nisem napisal ničesar, česar ne bi bilo mogoče najti na internetu, in od tam sem zbral slike, tako da nisem izumil tople vode ali česa podobnega.Upam, da bo to komu pomagalo, saj to vrsto šifriranja uporabljam že od nekdaj.To je šifriranje na ravni NSA/MILITARY in ga ni mogoče razbiti brez kvantnih računalnikov.Edina šibka točka je vaše geslo, zato se prepričajte, da ga ni mogoče iztrgati s pomočjo slovarja.

Attachments

• 65Xk1a8HmQ.jpg
    65Xk1a8HmQ.jpg
    36.2 KB · Views: 1,088

Tonys

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
se mi ni obneslo😭

HEISENBERG

ADMIN
ADMIN
Solutions
2
Reaction score
1,751
Deals
666
Na kateri stopnji so se pojavile težave?

rickyrick

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
V čem je bila napaka in kje ste se zataknili, da vam bomo lahko pomagali in odpravili težave.

Gerald Cotten

Don't buy from me
Resident
Reaction score
30
Čeprav je @HEISENBERG že objavil prispevek o repih, imam še vedno težave z razumevanjem logike soobstoja repov in VeraCrypta.

Kakšni nasveti in triki o tem, kako delati z VeraCryptom na repih?

Ozadje tega vprašanja je: Ker je tails najverjetneje zagnan z diska USB ali katere koli druge oblike premičnega diska, nisem 100% prepričan, katere dele moram šifrirati, da lahko še vedno uporabljam tails.
Ali je prav, da ne morem šifrirati celotnega ključka USB, da bi lahko brez težav zagnal tails? Ali moram šifrirati samo trajni pomnilnik?

rickyrick

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
Ni potrebe po šifriranju repov USB.To je sistem amnezije.Veracrypt je za šifriranje drugih občutljivih podatkov.Tho lahko šifrirate virtualne stroje in ga uporabite tako.

Gayfag

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Če imate TAILS na USB in nato USB šifrirate s programom VeraCrypt, potem noben računalnik/oseba na svetu ne more prebrati vsebine tega USB, oziroma računalnik, v katerega priključite USB, ne bo mogel najti TAILS, ker je bil šifriran s programom VeraCrypt. Skratka: ne delajte na ta način.

Namesto tega: Obiščite spletno mesto TAILS, ga prenesite in sledite njihovim nasvetom, kako ustvariti ključek USB s sistemom TAILS. Zadnjič sem to storil, takrat je bilo zelo enostavno in mislim, da sem uporabil neko programsko opremo z imenom Etcher (spominja na Rufusa).

Ko je namestitev končana, nato poiščite računalnik, ki je IZKLJUČEN, vanj priključite USB, vklopite računalnik in ga zaženite s TAILS. Prikazalo se vam bo pregledno namizje in če poznate Linux, potem se boste hitro prilagodili in se sami naučili uporabljati operacijski sistem. Če pa operacijskega sistema Linux ne poznate, potem morate to vedeti: Ta začetna izkušnja (zagon --> vstop v operacijski sistem) je le polovica tega, kar ponuja TAILS!

Priporočam vam, da vzamete kazalec miške in ga postavite v zgornji levi kot. Dobili bi se morali pojaviti v meniju aplikacij. Preglejte vse kategorije in si oglejte, katere aplikacije vsebujejo. Videli bi morali videti nekaj kul stvari, kot je KeePassXC, ki ga nikoli nisem zares raziskoval, vendar mislim, da je neposredna vilica programa KeePass, ki je neverjetna programska oprema, nekaj stvari, ki jih je treba imeti.

Vendar pa boste tukaj našli tudi drugo alternativo, imenovano "Trajna shramba". Če to odprete, se bo začel čarovnik, ki vam bo pomagal ustvariti lastno zasnovo operacijskega sistema TAILS. Šifrirate lahko celoten prostor za shranjevanje TAILS, zapomnite si lahko gesla WiFi in zaznamke brskalnikov, ljudstva PGP-ključe in še veliko, veliko več.

Ko končate z dokončnim oblikovanjem svoje "trajne shrambe", potem imate ključ USB, ki je zelo zmogljiv. Vstavite ga lahko v kateri koli računalnik in zagnal se bo TAILS, vsakogar pa bo pričakalo čisto namizje z 0 sledmi na njem. Lahko ga celo izročite policiji (in jim pokažete s prstom), pa na USB-ju ne bodo našli ničesar. "Trajna shramba" vas pred prijavo prisili, da vnesete geslo za dešifriranje, in če vnesete pravilno geslo (ki ga izberete sami), potem boste vstopili v operacijski sistem TAILS, vendar z vašo edinstveno in osebno izkušnjo.

Odkar sem našel TAILS, sem razumel, kako kompetenten je, in sem ga takoj dal na USB, izvedel "začetno nastavitev", ki sem jo izbral, da jo imenujem, saj veste, kjer kliknem na "Persistent storage" in ga nastavim, kot želim, nato pa USB dam na ključnik in ga imam vedno s seboj. Še en USB imam v skritem žepu v svoji najljubši jakni, v njem je tudi moja nastavitev po meri TAILS. Imam tudi "glavni USB", ki je edini, ki ga uporabljam za svojo zelo nezakonito dejavnost. Ne bom več razkrival, kako je videti moja infrastruktura, vendar upam, da sem vam dal nekaj navdiha.

Imeti morate 1 USB s TAILS, nato pa ta USB skrijte, kjer ga ne more najti nihče razen vas. To je USB, ki ga uporabljate za vse, kar je povezano z internetom in kar želite početi, vendar za to ne boste odgovorni. Nekaj primerov je naročanje drog iz spletnih trgov, iskanje trdih sladkarij in pošiljanje groženj. Moje priporočilo je tudi, da imate še en USB s TAILS, z drugačnim geslom (nikoli ne uporabljajte istega gesla v več napravah/računu, to se naučite ZDAJ). Ta drugi USB lahko leži naokrog, kot sem že povedal, v mojem primeru ga imam na obesku za ključe. Ne moti me, če ga najde moja mama, če ga najde moj šef, če ga najde moja žena, če ga najde moj šef, če ga najde policija ali če ga najdete vi. Absolutno najslabša stvar, ki jo lahko naredite, je: Vzemite ga, ga priključite v računalnik, preverite, ali USB vsebuje čiste TAILS <-- NIČ VEČ. In to je zame v redu.

Ne smete popraviti svoje nastavitve, kot je moja, samo zato, ker to pišem, lahko sem agent FBI pod krinko, vendar poskusite za zabavo v izobraževalne namene.

Prav tako naj povem očitno: ko uporabljate TAILS in se imate za "popolnoma anonimne", vedite, da ste anonimni le toliko, kolikor ste se nastavili. Na primer: V računalniku zaženite TAILS, nato odprite TOR in nato odprite samo forum BB ali svoje najljubše spletno mesto darknet. Spletna mesta označite z zaznamki ali jih vpišite v beležnico, ki jo shranite v trajni pomnilnik. Na vsak način izolirajte svoje "življenje TAILS" od svojega drugega življenja. Ne govorite o omrežju TAILS, ne iščete svojih IRL informacij iz seje TAILS, ne zajebavate se v Facebook, ne namestite Thunderbirda in se ne prijavite v že obstoječi e-poštni račun, ki je bil ustvarjen z uporabo vaših podatkov na jasnem omrežju, itd. Uporabite možgane. In vem, da se moji komentarji morda zdijo nekoliko sovražni, vendar ne pozabite, s čim imamo opravka. Če vas ujamejo, ko počnete <katero koli stvar>, boste do konca svojih dni hodili v krogu v celici, vedoč, da če bi porabili približno 12 minut, da bi svoje sranje opravili pravilno, bi bili še vedno anonimni, zunaj in leteli prosto.