kristalizacija

spdm66

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Pozdravljeni, sem nov uporabnik na tem forumu in želim prositi za pomoč
izdelal sem metkatinon z uporabo psuedefedrina, kmno4 kot oksidanta in vode kot topila, znižal ph raven na 5,5 s hcl, dobil približno 700 ml skupne mase (da, vse sem filtriral in mislim, da sem dobil 700 ml čistega tekočega metkatinona).
Vse skupaj sem dal v posodo iz pireksa, prižgal pečico na 60-70 stopinj Celzija in izparil vso vodo, ostalo mi je približno 10 ml goste gmote (bele/rumene barve).
Ali mi lahko kdo pomaga in pove, kako jo lahko nadalje kristaliziram do oblike hcl?
Ali sem kje naredil napako? Če da, mi lahko prosim poveste.

Hvala za vsako pomoč

betaketolove

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
morali bi poskusiti acetonski blisk
kar pomeni, da na gosto goščavo zlijete hladen aceton (če še ni prepozno) in kristali bi se morali zrušiti iz raztopine.
če sintetizator ni bil pokvarjen že od samega začetka
Preberi navodila za kristalizacijo na forumu (npr. kristalizacija mefedrona).
ALI
pustite raztopino, da počasi izhlapeva
povejte nam, kako gre
https://www.erowid.org/archive/rhodium/chemistry/equipment/rextal.acidbase.html < dobro branje

Last edited:

spdm66

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Pustil sem ga počasi izhlapevati in ostala mi je nekakšna pasta, nisem opazil, da bi se tvorili kristali, pasta me spominja na amfo, vendar na drugačen način. Pasta je postajala vse bolj suha, razporedil sem jo po stekleni plošči in jo previdno posušil v pečici pri 60 stopinjah Celzija, pri čemer sem nenehno preverjal, da je ostalo nekaj belega/rumenega suhega prahu, ki se je zelo zlahka zdrobil, vzel sem 100 mg po poti insuflacije in se počutil hitro/ malce evforično. Čudno je, da ne vidim vidnih svetlečih kristalov, ko pa ga zdrobim, slišim prasketanje, zato mislim, da je to oblika hcl (lahko se motim).Hvala lepa, zelo cenim vaš nasvet s tehniko hladnega acetona in ga bom kmalu preizkusil (zdi se, da je veliko hitrejši način pridobivanja kristalov).

Btw, ali mislite, da je ta prah, ki sem ga dobil, metkatinon? v nosu boli skoraj enako kot metamfetamin.

betaketolove

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Če ste uporabili sinhronizacijo erowid in je vse delovalo brezhibno, potem ja, je to methcat
Predvidevam, da bi zdaj že morali čutiti učinke
Kako ste izločili psevdo?

spdm66

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
V kozarec, napolnjen s 150 ml destilirane vode, sem nasul bele tablete psevdo in ga segreval v mikrovalovi, dokler raztopina ni dosegla 70 °C, nato sem počakal, da se ohladi, ločil bistro vsebino prek dvojnega kavnega filtra v drugi kozarec in postopek s prvim kozarcem ponovil še 2-krat. Ostalo mi je približno 400-410 ml raztopine pse (40-50 ml se je izgubilo zaradi kavnih filtrov). Razmišljal sem o kristalizaciji psevdo, vendar nisem videl smisla, saj sem v drugem kozarcu uporabljal razredčeno raztopino kmno4.

8n398k20k280

Don't buy from me
Resident
Reaction score
4
S čim bi lahko nadomestil oksidator kmno4?

betaketolove

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
človek, te stvari so po vsem spletu (še vedno - osupel sem) > jonesova reakcija v ohlajeni raztopini , vendar to vključuje veliko drugih korakov, vaša najboljša možnost je ohlajena kmno4 raztopina morda v kisli raztopini hcl (ne zaupajte mi glede tega> če želite hcl ... )
če ga uporabljaš za svoj užitek, kisova stvar pomaga... vendar bi odsvetoval toliko perm (polovica p/eph).. uporabljaj bolj kot 1:4 v kisovi perm na sudo.. spet, ocetna sol je nestabilna, vendar jo je mogoče posušiti v "nekaj" mastnega, nadaljnja rektifikacija in hlajenje lahko pomaga - ne vem , še nisem poskusil, ne IV te stvari, prosim
Poskusite suhi aceton/alkije PO tem, ko ste dobili sudo/eph v precej bleščeči obliki, IN ga nato uporabite v reakciji.
in morda, če se boste "zbudili" (jaz se nisem, sovražim to), boste dobili metamf

betaketolove

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Mislim, da Mno2, vendar mi glede tega ne zaupajte. *MOGOČE* bo uporaben kateri koli oksidator, vendar v drugačnih pogojih,
poskusil bi s h2o2 ali klorom, vendar zvenita sumljivo/neumestno... Perm lahko naročite na različnih spletnih straneh, vendar bodite previdni glede količine in carine... Jaz sem jim samo povedal, da ga uporabljam za čiščenje akvarija, vendar stari cariniki ne morejo razumeti te stvari, če to ni običajna carinska stvar
Bodite previdni, kot vedno

betaketolove

Don't buy from me
New Member
Reaction score
5
Nisem poskusil postopka recryst , ker sem prebral, da organske kisline in betaketoni niso zelo stabilni, vendar da: lahko dobite nekaj suhe oblike.
Res bi si želel, da bi bila tako preprosta sinteza mogoča s hcl in dolgimi kristali... Še enkrat bom poskusil srečo
Dobra nit, dober forum.. opravičujem se za trojno objavo, ne vem, kako urediti objave

Acidosis

Don't buy from me
Resident
Reaction score
152
bkmdma kristali. Aceton - 2 ml na grm + H2O - 1 ml na grm prahu

Attachments

• fCzVsHIqw7.jpg
    fCzVsHIqw7.jpg
    1.9 MB · Views: 167