Krátka odpoveď na otázku OP:
Pre 2chlór 4 metylpropiofenón (2c4m) sú potrebné určité zmeny vo vašej reakcii.
Z mojich skúseností s úpravou čínskeho patentu WO2017211129A1 pre mefedrón s 2c4m ako medziproduktom mi chvíľu trvalo, kým som dosiahol vyše 70 % výťažok mefedrónu z 2c4m.
V patente sa uvádza, že s vodným roztokom metylamínu dosiahli 40 % výťažok, avšak majte na pamäti, že patent sa týka nesubstituovaného metkatinónu. V prípade mefedrónu som s vodným roztokom metylamínu nikdy nedostal viac ako 30 % výťažok. Zvýšením teploty alebo reakčného času môžeme získať viac len izomefedrónom kontaminovaného produktu.
Ak chceme získať 70+ % výťažok mefedrónu z 2c4m, musíme pripraviť roztok metylamínu v jednom z vhodných bezvodých rozpúšťadiel, ako je vysvetlené tu:
Mám problém, pretože neviem, ako správne generovať plynný metylamín Dal som 100 g metylamínu do 80 g vody a premiešal v jednej kadičke Potom som dal 200 g NaOH do erlenmeyerovej banky, ktorá bola pripojená silikónovou hadičkou k ľadovému Liebigovmu kondenzátoru a potom k Jar, ktorý...
bbgate.com
Na túto konkrétnu reakciu sa mi osvedčili všetky tieto roztoky metylamínu: 10-20 % v benzéne, 10-20 % v toluéne, 10 % v DCM, 10 % v NMP.
Nikdy som neskúšal roztoky metanolu alebo IPA metylamínu, pretože v literatúre sa uvádza, že pri reakcii metylamínovania sa treba vyhnúť alkoholovým rozpúšťadlám. Bolo by však zaujímavé zistiť, čo sa stane.