K tomu, čo Paracelsus vymenoval, by som dodal niečo, čo považujem za užitočné, pretože môj ambien časom prestáva účinne pôsobiť a u niektorých ľudí sa pri väčších dávkach môžu okrem iného objaviť čudné veci, ako je chodenie spať, šoférovanie, nakupovanie, u niektorých ľudí pri akejkoľvek dávke, je pitie šťavy z višní Montmorency, kupujem značku Indian Summer, pretože je to len časť koncentrátu, niektoré značky sú 100 % koncentrát a musíte nájsť správnu zmes. Prečo práve čerešňový džús Montmorency?
Čerešňový džús Montmorency chutí skvele a obsahuje aj prirodzene sa vyskytujúci melatonín (približne 013 mg na gram) a tiež tryptofán, poznáte tú vec, ktorá je v moriaku a o ktorej všetci vždy hovoria, že ich robí ospalými, tryptofán sa v našom tele používa na tvorbu seratonínu aj melatonínu. Možno je to v mojej hlave, ale mám pocit, že mi pomáha, hoci samotný melatonín nie, a používam ho, keď si robím konopné žuvačky, ktoré podľa mňa tiež pomáhajú pri spánku. Jedno upozornenie, pozor však na lacné džúsy s pridanými cukrami, čo je negatívum, koncentrát to zmierni a nepotrebujete ho veľa, ak potrebujete alebo sa chcete vyhnúť pridaným cukrom kvôli kyslej chuti a samozrejme, že v dnešnej dobe musia do všetkého baliť cukor.
Problémom sú aj alergie, uistite sa, že nie ste alergickí, poznám veľa ľudí, ktorí o týchto višniach nikdy nepočuli, a tak ich nikdy nejedli a nemajú ani potuchy o možných alergiách. Potom tu máte potenciálne interakcie s rovnakými liekmi, ktoré by mohli interagovať s melatonínom, vzhľadom na to, že v čerešniach montmorency je viac melatonínu ako v iných čerešniach, niektoré interakcie zahŕňajú antikoagulanciá, antikonvulzíva, lieky na cukrovku, lieky na vysoký krvný tlak, imunosupresíva a kofeín. Väčšina ľudí nepije kofeín spolu s melatonínom, pretože sa snažia spať, ale nezabúdajte, že niektoré veci, ako napríklad čaj, majú v sebe prirodzene sa vyskytujúci kofeín, to pijete čaj, aby ste užívali melatonín, kofeín môže blokovať schopnosť tela absorbovať melatonín a viesť k nahromadeniu melatonínu. Doplnky stravy nie sú regulované ako mnohé lieky a u niektorých sa zistilo, že obsahujú pridaný seratonín a nahromadenie serotonínu môže viesť k serotonínovému syndrómu. To všetko sú dobré veci, ktoré treba preskúmať, než začnete užívať niečo ako melatonín alebo piť čerešňový džús, ktorý ho prirodzene obsahuje.