- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 33
Dobrý deň, kolegovia chemici. Dnes som si priniesol liek (kapsulu) proti nachladnutiu, ktorý obsahuje pseudoefedríniumchlorid. V škatuľke je 8 kapsúl. Každá kapsula obsahuje 90 mg pseudoefedrínu, čo je spolu 0,72 gramu. Je veľmi lacný, stojí 1,5 USD. Tu sú jeho zložky: Každá kapsula obsahuje 90 mg pseudoefedríniumhydrochloridu. mg, chlórfeniramíniummaleinát (chlórfeniramín) 4 mg. Pomocnými látkami sú: škrob, sacharóza, hydroxypropylmetylcelulóza, polymér etylcelulózy, suchý rozprašovací materiál Opadry yellow, suchý rozprašovací materiál Opadry pink. Ako môžem maximalizovať extrakciu?
Moje vlastné extrakčné kroky sú: otvorte kapsulu - namočte do 99 % etanolu - filtrácia odsávaním - odparte filtrát na extrakt - pridajte do extraktu studenú vodu (objaví sa lepidlo) - filtrácia odsávaním - upravte filtrát na alkalické PH12+ a potom extrahujte, (xylén ) Extrakt vysušte - po vysušení prejdite v plynnom chlorovodíku (pH dosiahne kyslosť) - filtrujte odsávaním, aby ste získali biely prášok pseudoefedríniumhydrochloridu. Vyskúšal som však niekoľko extrakcií a získal som len veľmi málo pseudoefedrínu. Existuje nejaký spôsob, ako zvýšiť výťažok?
Moje vlastné extrakčné kroky sú: otvorte kapsulu - namočte do 99 % etanolu - filtrácia odsávaním - odparte filtrát na extrakt - pridajte do extraktu studenú vodu (objaví sa lepidlo) - filtrácia odsávaním - upravte filtrát na alkalické PH12+ a potom extrahujte, (xylén ) Extrakt vysušte - po vysušení prejdite v plynnom chlorovodíku (pH dosiahne kyslosť) - filtrujte odsávaním, aby ste získali biely prášok pseudoefedríniumhydrochloridu. Vyskúšal som však niekoľko extrakcií a získal som len veľmi málo pseudoefedrínu. Existuje nejaký spôsob, ako zvýšiť výťažok?