Zameral by som sa na IKA/Corning/VWR, Fischer je tiež možnosťou, ale v poslednom čase koluje názor, že je to Walmart vedeckých značiek. Môžete zohnať použitú za lacný peniaz, otázkou však zostáva, ako veľmi bude bitá a ako dlho vám bude slúžiť. Treba zvážiť aj veľkosť varnej dosky, bude sa hodiť na veľkosť skla, ktoré budete používať (teplo bude vychádzať zo stredu), alebo bude sklo z nej nešikovne visieť a prípadne sa prevráti?
Ďalšou otázkou je magnetické miešanie, predpokladám, že pre re-x ho budete chcieť mať v cene. Miešacia kapacita motorov, ktorú uvádzajú výrobcovia, sa vzťahuje na miešanie H2O v najlepších podmienkach, ak budete miešať 3 l zmesi, ktorá pripomína kašu, 3 l magnetické miešadlo to nezvládne.
Materiál - budete na ňom destilovať kyselinu sírovú? Potom možno budete chcieť to najlacnejšie. Ak to má byť zariadenie, ktoré po každom použití utriete a odložíte, potom môžete ísť rovno do všetkého a kúpiť sklo pokryté keramikou.
Toto všetko som sa naučil za pochodu, ak by ste chceli môj osobný názor na cenovo najvýhodnejší zdroj a model, pokojne mi napíšte PM. Týmto tvrdením nepodporujem gate-keeping, len realita je taká, že odkazy na konkrétne webové stránky, ktoré poukazujú na konkrétne modely, by sa nemali zdieľať, pretože by sa mohli ľahko stať označenými (ako to bolo v prípade 20L(?) banky, ktorá bola zaradená na zoznam sledovaných DEA v čase, keď vychádzali príručky na výrobu pervitínu, všetky odporúčali rovnakú kapacitu).