Prvá: Koncentrovaná kyselina sírová nie je úplne neškodná, nezabudnite počas činnosti nosiť ochranné okuliare a rukavice.
Kyselina sírová a izopropanol musia byť čo najmenej vodnaté.
Ak používate pH papier, pred testovaním voľného roztoku navlhčite pH papier destilovanou vodou, čo zaručí presný výsledok.
Na testovanie by som vzal menšie množstvo.
Napríklad zmiešajte 10 ml vašej možnej freebázy (A-olej) s 30 ml izopropanolu.
Potom zmiešajte roztok kyseliny s 2 ml kyseliny sírovej a 10 ml izopropanolu. Tu pomaly pridajte kyselinu sírovú do izopropanolu, dávajte pozor, aby bola horúca. Použite injekčnú striekačku. Ak množstvo nestačí, jednoducho zmiešajte nový roztok kyseliny a pokračujte.
Voľná báza (A-olej) je zásaditá s pH väčším alebo rovným 10, kyselinou neutralizujeme bázu maximálne na pH 6 (neutrálne), čokoľvek pod touto hodnotou by znížilo výťažok a síran by sa sfarbil do červena.
Takže keď dosiahnete pH 7-8, postupujte opatrne a po pridaní kyseliny vždy dobre premiešajte roztok voľnej bázy, ako som už povedal, ak bude príliš hustý, pridajte viac izopropanolu, aj keď by ho malo byť 100 ml
. Získaný síran oddeľte filtrom a dobre vysušte.
V závislosti od situácie by som urobil ešte jeden dva kroky čistenia, ak je sulfát čistý, môžete ho ihneď spotrebovať. Pozor, veľmi čistý