Potrebujete pomoc s témou Syntéza P2P - kyanid sodný

Needtolearn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
27
Ahoj, najprv mi dovoľte poďakovať ľuďom, ktorí vytvorili toto fórum a udržiavajú vedomosti nažive vo svete. posledných niekoľko rokov som strávil hľadaním spôsobu, ako vyrobiť P2P od nuly, prišiel som s týmto zoznamom a receptom. Môj hlavný problém je thet žijem v krajine, kde zubná pasta, mydlo a pracie prostriedky je v podstate všetky chemikálie, ktoré je legálne mať. takže pre mňa sa zdá, že celková syntéza je jediná cesta, ktorú môžem urobiť.

Zo všetkého, čo som si prečítal, budem schopný zhromaždiť/vyrobiť všetky chemikálie z tohto zoznamu. ale keď som pripravil kyanid sodný, nebol ani zďaleka tak čistý, aby mohol reagovať s benzylchloridom. postupoval som podľa metódy Nurdrage =

Takže moja otázka znie, ako môžem vyrobiť čistý (98%) kyanid sodný alebo purifikovať surový kyanid sodný z vyššie uvedeného videa na výrobu benzylkyanidu ? alebo ešte lepšie, je nejaký spôsob, pri ktorom by som kyanid vôbec nemohol vyrobiť. absolútne sa mi nepáči, že s ním budem pracovať.

Každý, kto tu uvidí tento zoznam, tiež pochopí, že je to značné množstvo chemikálií na výrobu 1,3 kg P2P, ktoré sa použijú na výrobu 1 kg amfetamín sulfátu. problémom pre mňa teraz je, že to prinesie celkové náklady pre mňa v mojej krajine okolo 3200 USD (za P2P) a 1200 USD na premenu P2P na amfetamín sulfát. (4400 USD/Kg)

Budem vďačný za každú radu, ako znížiť náklady a skrátiť cestu. "Recept" a zoznam chemikálií je uvedený nižšie

Fenyl-2-propanón z kyanidu benzylu

alfa-fenylacetoacetonitril

Roztok etoxidu sodného sa pripraví zo 60 g (2,6 mol) čistého sodíka a

700 ml 100 % alkoholu (vysušeného nad oxidom vápenatým alebo sodným) v 2000 ml banke s okrúhlym dnom vybavenej spätným chladičom. K horúcemu roztoku sa pridá zmes

234 g (2 móly) čistého kyanidu benzylu "C₆H₅CH2CN" a

264 g (3 móly) suchého etylacetátu "CH₃CH₂OCCH₃" (vysušeného 30 min refluxovaním nad P2O5 s následnou destiláciou). Zmes sa dôkladne pretrepe, kondenzátor sa uzavrie trubicou s chloridom vápenatým a roztok sa zahrieva na parnom kúpeli dve hodiny, potom stojí cez noc.

Na druhý deň ráno sa zmes premieša drevenou tyčinkou, aby sa rozbili hrudky, ochladí sa v mraziacej zmesi na -10 °C a pri tejto teplote sa udržiava dve hodiny.

Sodná soľ sa zachytí na 6-palcovom Buchnerovom lieviku a štyrikrát sa na lieviku premyje 250 ml porciami éteru. Filtračný koláč je prakticky bezfarebný a zodpovedá 250 - 275 g suchej sodnej soli alebo 69 - 76 % vypočítaného množstva.

Kombinované filtráty sa umiestnia do mraziacej zmesi, kým sa s nimi nebude môcť pracovať, ako je uvedené nižšie.

Sodná soľ, ktorá je ešte vlhká éterom, sa rozpustí v 1,3 l destilovanej vody pri izbovej teplote, roztok sa ochladí na 0 °C a nitril sa vyzráža pomalým pridávaním 90 ml ľadovej kyseliny octovej za intenzívneho pretrepávania, pričom sa teplota udržiava pod 10 °C.

Zrazenina sa oddelila odsávacou filtráciou a štyrikrát sa premyla na lieviku 250 ml dávkami vody. Vlhký koláč s hmotnosťou približne 300 g zodpovedá 188 - 206 g (59 - 64 %) suchého bezfarebného alfa-fenylacetoacetonitrilu, mp 87 - 89 °C.

Fenyl-2-propanón

350 ml koncentrovanej kyseliny sírovej
sa umiestni do 3000 ml banky a ochladí sa na -10 °C. Celková prvá úroda vlhkého alfa-fenylacetoacetonitrilu získaná podľa vyššie uvedeného postupu (zodpovedajúca 188-206 g alebo 1,2-1,3 mólu suchého produktu)

sa pridáva pomaly, s pretrepávaním, pričom teplota sa udržiava pod 20 °C (ak sa použije čistý suchý alfa-fenylacetoacetonitril, do kyseliny sírovej by sa mala pridať polovica jeho hmotnosti vody, inak dôjde k zuhoľnateniu na parnom kúpeli).

Po pridaní všetkého sa banka zahrieva na parnom kúpeli, kým sa roztok úplne nerozpustí, a potom ešte päť minút.

Roztok sa ochladí na 0 °C, rýchlo sa pridá 1750 ml vody a banka sa umiestni na prudko vriaci vodný kúpeľ a zahrieva sa dve hodiny za občasného pretrepávania.

Ketón vytvorí vrstvu, ktorá sa po ochladení oddelí a vrstva kyseliny sa extrahuje 600 ml éteru. Olejová a éterová vrstva sa postupne premyjú

100 ml vody, éter sa spojí s olejom a vysuší sa nad 20 g bezvodého síranu sodného. Síran sodný sa zachytí na filtri, premyje sa éterom a zlikviduje. Eter sa z filtrátov odstráni a zvyšok sa vydestiluje z modifikovanej Claisenovej banky s 25 cm frakcionačným bočným ramenom.

Zbiera sa frakcia vriaca pri 110 - 112 °C pri 24 mmHg; váži 125 - 150 g (77 - 86 % teoretického množstva).

Natrium metall (1)
MengdeNorsk NavnEngelsk navnFormel
1600gNatriumhydroksidHydroxid sodnýNaOH
500gKovový horčíkHorčíkMG
1LDioksanDioxanC4H8O2
=600g Kovové nátrium= 600g Kovový sodík

Kyanid sodný (NaCN) Kyanid sodný 98 % (2)
8800gNátriumhydroxidHydroxid sodnýNaOH
3520gMočovinaUreeaCON₂H₄
960gKarbonUhlíkC
10 LMetanolMetanolCH3OH
8480gNatriumbikarbonátHydrogenuhličitan sodnýNaHCO₃
=1,6 kg kyanid sodný=1,6 kg Kyanid sodný

Benzylklorid (C3H3CH2CI) - Benzylchlorid (3)
2300gNátriumhydroxidHydroxid sodnýNaOH
3400gTørr ToluenToluénC7H8
=3125g Benzylklorid= 3125g Benzylchlorid

Benzylcyanid (C6H5CH2CN) - Benzylcyanid (4)
1600gNátriumkyanid 98 % (2)Kyanid sodnýNaCN
3125gBenzylklorid (3)BenzylchloridC6H5CH2Cl
900mlDestillert VannDestilovaná vodaH2O
3,5LEtanol 100% (Sprit)EtanolC2H5OH
= 2343g Benzylcyanid= 2343g Benzylcyanid

Tørr Etylacetat (CH₃CH₂OCCH₃) Bezvodý etylacetát (5)
2,9LEtylacetátEtylacetátCH₃CH₂OCCH
260gFosforpentoxidPentoxid fosforitýP2O5
=2,7L Tørr Etylacetat = 2,7L Bezvodý etylacetát

Iseddik ( CH₃COOH ) Ľadová kyselina octová (6)
1,3 kgNatriumacetátAcetát sodnýC2H3NaO2
1950mlSvovel SyrKyselina sírováH2SO4
=900ml iseddik= 900ml Kyselina ľadová octová

P2P- fenylacetón (C6H5CH2COCH3) - fenylacetón
600g (26mol)Kovové natrium (1)Kovový sodíkNA
7LEtanol 100% (Sprit)EtanolC2H5OH
1,5kg

Kalciumklorid (7)

Chlorid vápenatýCaCl2
2,4L (20mol)

Benzylkyanid (2,3,4)

BenzylkyanidC6H5CH2CN
2,7L (30mol)Tørr Etylacetat (5)EtylacetátCH₃CH₂OCCH
8L D vannDestillert VannDestilovaná vodaH2O
6LDietyléter (8)Dietyléter(C2H5)2O
500g

Natriumsulfát (9)

Síran sodnýNa2SO4
900mlIseddik (6)

Ľadová kyselina octová

CH₃COOH
3,5LSvovel Syre (10)Kyselina sírováH2SO4

= 1300g Fenylaceton

C₆H₅CH₂COCH₃

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,912
Deals
1
Na ďalšie čistenie NaCN existujú dva spôsoby.
  • Bezpečný, pomalý spôsob: Premeniť nečistý NaCN na pruskú modrú, odfiltrovať ju z roztoku, kalcinovať pruskú modrú pomocou roztaveného hydroxidu sodného, aby sa opäť premenila na NaCN, a prečistiť ju rekryštalizáciou z etanolu a vody.
  • Nebezpečný a rýchly spôsob: NaCN sa premení na pruskú modrú, potom sa pridá konc. kyselina sírová a miernym zahriatím banky sa vzniknutý HCN vydestiluje a prebublá v ochladenom alkoholickom roztoku NaOH (dobrou voľbou je metanol). Keďže tento spôsob zahŕňa prácu s plynným HCN, nerobte to, ak nemáte skúsenosti a musí sa to bezpodmienečne robiť vonku alebo pod dymom. Nečistý NaCN má tendenciu obsahovať kyanatan sodný, ktorý pri kontakte so silnou kyselinou uvoľňuje kyselinu izokyanovú, ktorá môže kontaminovať váš destilát, ale obsahuje aj veľa uhličitanu sodného, ktorý pri reakcii s kyselinou uvoľňuje oxid uhličitý, ktorý reaguje s hydroxidom sodným a opäť vytvára uhličitan sodný, čím kontaminuje váš konečný produkt.

Needtolearn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
27
Veľmi pekne vám ďakujem. Vopred sa ospravedlňujem, že som trochu zaostalý a kladiem veľa otázok. ale je jednoducho toľko možných ciest, ale všetky obsahujú aspoň jednu alebo viac chemikálií, ktoré je takmer nemožné získať. Ale rád by som skúsil Grignardov regent, ale nie som schopný zohnať suchý ľad, keď je to v mojej krajine kontrolovaná látka. môžem kúpiť suchý ľad na "pieskové" tryskanie (malé pelety pevného Co2), ale je to trochu drahé a naposledy, čo som si overil, minimálna objednávka je niečo hlúpe ako 600 kg/objednávka. to by nebol problém, keď mám roztriedený zoznam materiálov a zdokonalenú syntézu a som pripravený začať výrobu.

Ako by sa oxidoval toluén na výrobu benzeldehydu? ak je táto metóda nejaká vysoko výťažná? potom môžem vyrobiť P2NP a použiť ho namiesto neho. Ale stále je trochu bolestivé vyrobiť nitroetán Dusičnan sodný sa nedá kúpiť (môžem si kúpiť soľ na starnutie mäsa s 3 % dusičnanu vo vnútri), ale to je tiež hlúpo drahé a pokiaľ viem, nebolo by možné oddeliť soli? to znamená, že ak si neviem vyrobiť prístroj a vyrobiť vlastný, jedinou možnosťou, ako ho získať, bude pašovať ho z inej krajiny, čo znamená, že by som namiesto toho mohol pašovať len hotový výrobok.

"Bezpečný, pomalý spôsob: prekonvertovať nečistý NaCN na pruskú modrú, odfiltrovať ju z roztoku, kalcinovať pruskú modrú pomocou roztaveného hydroxidu sodného, aby sa opäť premenila na NaCN, a vyčistiť ju rekryštalizáciou z etanolu a vody."

Nechápem, ako to bude fungovať. a ak táto metóda funguje - nebolo by jednoduchšie/rozumnejšie kúpiť pruskú modrú od spoločnosti? pokiaľ viem, je to textilné farbivo, takže by nemalo byť obmedzené chemickou látkou? vie tu niekto, či je pruská modrá na nejakom zozname sledovaných látok?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,912
Deals
1
Dobrý deň, nemyslím si to.
Vydanie nie je vôbec násilné. Kyanidové ligandy sú k železným jadrám pripojené veľmi pevne. Ak chcete z tejto zlúčeniny uvoľniť HCN, musíte ju pridať do zriedenej kyseliny sírovej (približne 30 %) a zahriať. V takom prípade sa HCN uvoľňuje, ale aj vtedy to ide pomaly. Vysoká koncentrácia kyseliny fosforečnej s najväčšou pravdepodobnosťou tiež uvoľní HCN, ale aj to si bude vyžadovať zahrievanie.

Prebublávanie HCN cez vodný roztok NaOH alebo KOH vám po odparení roztoku do sucha kyanid neposkytne. Veľká časť HCN sa za takýchto podmienok opäť uvoľní a v najlepšom prípade dostanete vysoko alkalickú zmes NaCN/NaOH. Prebehnú aj vedľajšie reakcie, pri ktorých sa HCN/CN(-) oxiduje a s najväčšou pravdepodobnosťou dostanete hnedé svinstvo.

Mohli by ste skúsiť získať NaCN z etanolu alebo metanolového roztoku NaOH.

Pozor, práca s HCN je mimoriadne nebezpečná. Niečo ako 50 mg plynu vás môže zraziť k zemi! Ak nemáte rozsiahle skúsenosti so zložitými chemickými prístrojmi, potom HCN NEVYTVÁRAJTE, ako ste navrhli.

Majte nablízku súpravu protilátok (amylnitrát, IIRC funguje aj tiosíran sodný s trochou dusitanu) a nikdy nepracujte s HCN sami. Tiež si buďte istí, ako v prípade potreby použiť protilátku. Pred akoukoľvek prácou s HCN si to naštudujte vy aj druhá osoba, ktorá je nablízku.

Last edited by a moderator:

Needtolearn

Don't buy from me
New Member
Reaction score
27
Ďakujem za odpoveď. používam pretlakový dýchací systém s pretlakovým oblekom. a reakčný "box/miestnosť" je tiež v podtlaku s hlúpym nadbytočným prúdením vzduchu, ktoré vedie do filtračného systému. ale hľadal som iné spôsoby, ako urobiť syntézu, aby som znížil potrebu chemikálií práve teraz je objem potrebný na výrobu 1 kg príliš vysoký. najnižšia aktuálna vypočítaná hmotnosť všetkých chemikálií vrátane kyselín som teraz na 67 kg na výrobu 1 kg amfetamínu.