G.Patton
Expert
- Solutions
- 3
- Reaction score
- 3,254
- Deals
- 1
Úvod
Každý používateľ Kratomu môže potvrdiť nepríjemné dusenie niekoľkých gramov hrubého prášku, aby dosiahol svoj osobný stav blaženosti. Po nedávnej extrakcii DMT z rôznych rastlinných zdrojov som si položil otázku, prečo by som nemohol použiť rovnaký druh metodiky na extrakciu aktívnych alkaloidov (najmä mitragynínu a 7-hydroxymitragynínu) z prášku Kratom, aby som získal kryštalický roztok, ktorý sa ľahšie prehĺta. Po rozsiahlom výskume na túto tému som našiel len niekoľko príručiek na túto tému (ktoré všetky využívali rôzne metódy a občas boli teoreticky nekonzistentné) a ešte menej informácií o subjektívnych účinkoch konečného produktu s využitím rôznych spôsobov podávania.
Vybavenie a sklo.
- 0,5 l nádoba z Pyrexu;
- 0,5 l (x2) a 200 ml (x2) kadičky;
- Magnetickémiešadlo s výhrevnou plochou;
- Kvapkadlo (alebo Pasteurova pipeta);
- žiletka.
Činidlá.
- 30 g listov Kratomu (prášok);
- 200 ml 5 % kyseliny octovej (AcOH);
- ~ 40 g NaOH *;
- ~ 40 ml toluénu;
- ~ 200 ml destilátu (H2O).
* - NaOH je silná zásada, s ktorou by sa malo vždy zaobchádzať veľmi opatrne. Kombinácia NaOH s vodou spôsobuje exotermickú reakciu, a preto by sa mala vždy pridávať veľmi pomaly do roztoku obsahujúceho H2O; NIKDY nelejte H2O do nádoby obsahujúcej NaOH, vždy namiesto toho pridajte NaOH do stabilného kvapalného roztoku.
Postup
1. Zahriala som 30 gramov môjho Bali Kratom a do kadičky som pridala 200 ml Heinzovho destilovaného octu (5 % kyselina octová), čo bolo práve toľko, aby bol prášok úplne pokrytý. Potom som túto zmes premiešala a nechala odstáť, kým som nepostrehla ďalšie rozpúšťanie Kratomu, a vtedy som pridala rovnaké množstvo (200 ml) teplej destilovanej H2O.
2. Spustil som horúci vodný kúpeľ (elektrická varná doska by fungovala ešte lepšie) a roztok som doň umiestnil, pričom som neustále vymieňal vlažnú vodu s takmer vriacou vodou.
2. Spustil som horúci vodný kúpeľ (elektrická varná doska by fungovala ešte lepšie) a roztok som doň umiestnil, pričom som neustále vymieňal vlažnú vodu s takmer vriacou vodou.
3. Pridával som vodný roztok NaOH, kým sa pH nezvýšilo na 11.
4. Po uplynutí hodiny (pričom som neustále udržiaval horúci vodný kúpeľ) som pridal toluén. Na 1 g použitých listov použite približne 1 ml toluénu. Teraz ho pridajte do teplého/horúceho bazického roztoku listov a dobre premiešajte.
4. Po uplynutí hodiny (pričom som neustále udržiaval horúci vodný kúpeľ) som pridal toluén. Na 1 g použitých listov použite približne 1 ml toluénu. Teraz ho pridajte do teplého/horúceho bazického roztoku listov a dobre premiešajte.
Ak ste na udržiavanie tepla roztoku používali Bunsenove horáky alebo liehové plamene, uistite sa, že ste ich uhasili ešte pred otvorením fľaše toluénu. Výpary toluénu sú VYSOKO horľavé. Nestante sa obeťou štatistík. Namiesto toho použite vyššie uvedenú metódu horúceho vodného kúpeľa. Keď ste toluén miešali do teplého/horúceho roztoku približne 5 až 10 minút, nechajte ho potom oddeliť.
5. Máte dve odlišné vrstvy, vrchnú vrstvu (toluén) stiahnite sklenenou kvapkadlom. Váš roztok v očnej kvapkadle (alebo Pasteurovej pipete) by mal vyzerať žlto, takmer ako plochá Mountain Dew.
6. Dekantujte vrstvu toluénu do plochej sklenenej misky (Pyrex). Tú použijete na zhromažďovanie vášho produktu a odparovanie toluénu. Kroky 4 až 5 spridaním toluénu musíte zopakovať ešte 2 krát, aby ste zvýšili výťažok extrakcie.
7. Odparujte toluén pred ventilátorom. Uprednostňuje sa to robiť vonku, ale nie všetky životné situácie to umožňujú. Ak to musíte robiť vo vnútri, uistite sa, že nie ste v blízkosti žiadnej zásuvky. Takisto je KRUTÉ zabezpečiť dostatočné vetranie otvorením všetkých okien alebo dverí, ktoré môžu zabezpečiť výmenu vzduchu.
8. Po odparení toluénu vám na dne zásobníka zostane oranžová/žltá vrstva, ktorá má veľmi kvetinovú vôňu. Vezmite žiletku a zoškrabte všetok materiál, čím získate toto (pozri nižšie). V tomto bode som urobil jedno premytie acetónom a odparil som ho v plochom zásobníku Pyrex, aby som získal čisté kryštály. Potom som ho zoškrabala, aby som získala konečný produkt.
Po extrakcii 40 g som skončil s približne 400 mg týchto kryštálov Kratomu. Je to ~1 % výťažok.
Last edited: