plná maska s najkompletnejším filtrom... stačí jej? aké riziká by sme ešte mohli mať?

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
používam prístroj drager x-plore 6500 s najkompletnejším filtrom, vrátane plynu hg.... , ale koľko plynu, výparov atď. prechádza? sú tieto 100 % bezpečné? zápachy prechádzajú , ale mám sa báť ortuti, hliníka atď.

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
167
Filtre sú veľmi bezpečné na použitie, na ktoré sú vyrobené. Za normálnych okolností by ste mali filter vymeniť po celej zmene pod maskou v závislosti od vystavenia chemickým látkam. Po otvorení sú filtre použiteľné približne 6 mesiacov, ak by sa objavil zápach alebo by sa začalo oveľa ťažšie dýchať, potom je filter na hranici svojej kapacity, môže sa tiež zahrievať. Aj keď tieto kombinované filtre pokrývajú množstvo rôznych chemických látok, sú určené skôr na krátkodobé použitie. Ak presne viete, pred čím sa potrebujete chrániť, je užitočné použiť napríklad filter na čistú ortuť, pretože má oveľa väčšiu kapacitu ako kombinovaný filter. Takže doba používania filtra silne závisí od času používania, čo za filter používate a od zaťaženia vzduchu, vždy sa oplatí mať výmenu.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9

tnx za tieto cenné informácie , takže pre hg/al amalgám by bol lepší špecifický filter a pre zvyšok procesu v MDMA syntéze od PMK , čo by ste použili? all in one filter, alebo by ste išli po lepších možnostiach?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,066
Deals
1
Používajte kombinované filtre, postačia na všetko. Môžete ich meniť po 6 mesiacoch, nie sú drahé.

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
167
Používam kombinované filtre s polomaskou, pretože nepracujem vo vysoko zaťaženej atmosfére a mám len krátky čas používania. Napríklad odber ortuti a jej príprava na reakciu alebo odinštalovanie prístroja, ktorý bol naplnený toxickým plynom. Väčšinou je maska doplnkovou ochranou k digestoru alebo je pripravená po ruke v prípade núdze.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
Kúpila som si najkompletnejšiu, tak dúfam, že bude fungovať!!! Čo sa týka pachov... niekedy som mala podozrenie, že niečo nie je v poriadku, keď cez masku prechádza pach , ale... to je normálne, však? jej ochrana stále funguje?

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
to je ten problém , nemám digestor "PRO"... len rúrku odsávača vzduchu (ako sa používa do skleníkov alebo kuchýň) len v mieste, kde sa tvoria výpary 8v hornej časti refluxnej kolóny atď.) a keď otvorím banky atď. ale mám pocit, že to nestačí... čo si myslíte?

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
167
Mám len ako takú malú poriadnu digestor, dobrý dúchadlo s filtrom s aktívnym uhlím, kde hadica s digestorom visí nad stolom, čo úplne stačí. V žiadnom prípade nemáte silne znečistené ovzdušie, pokiaľ je tam nepretržité prúdenie vzduchu. Ak si myslíte, že to nestačí, a nie ste si istí, či nie je dostatok kyslíka, navrhol by som dýchací prístroj na stlačený vzduch, buď s dlhou hadicou k veľkej fľaši s dýchacím vzduchom, alebo ako batoh, aký používajú napríklad hasiči. Existujú špeciálne merače, ktoré dokážu zmerať obsah kyslíka vo vzduchu.
Vyskúšajte to s bežnou maskou a svojím kombinovaným filtrom, ktorý je už dostatočne zaužívaný, a ak môžete pod maskou normálne dýchať, potom je ochrana dostatočná.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,066
Deals
1
Nie je to tak. Musíte ho nosiť pevne, aby vzduch neobišiel filtre. Pravdepodobne táto maska nie je v poriadku.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
tnx priateľ, veľmi cenné informácie, ill vyskúšať niektoré pre istotu

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
167
Alebo je filter príliš starý a na hranici svojej kapacity.
Skontrolovali ste vždy pred použitím, či maska dobre sedí na tvári? Na túto kontrolu existuje jednoduchý pracovný postup v priebehu 5 sekúnd. Podržte ruku na filtri a skúste sa nadýchnuť tak silno, aby ste mohli, ak sa potom maska tesne prisaje k tvári a nedostanete do nej absolútne žiadny vzduch, potom by maska mala byť tesná a nemali by ste potom vnímať ani žiadny zápach. Ak áno, vymeňte filter.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
ÁNO, ÁNO ... tento test robím pri každom nosení, príliš starý nemôže byť dôvodom, filter má 3 použitia... je nový, ale pachy niekedy prejdú, pri všetkých maskách, ktoré som použil, polovičné alebo úplné masky....

čo sa týka priliehania na tvár, no test je v poriadku, a mám trochu fúzov... dnes som sa snažil veľa strihať a stále to isté....

o tom všetkom, včera som skúsil "novú" amalgamáciu, len namiesto toho, aby som použil narezané štvorce, urobil som to, čo robí veľa ľudí a zdá sa, že im to všetkým funguje, vložil som štvorce do kuchynského robota alebo mlynčeka na kávu... niekedy som si myslel, že táto metóda by vystavila veľa polorozomletého AL , a mohla by byť nevhodná kvôli oveľa rýchlejšej reakcii a strate účinnosti a samozrejme konečného výťažku, ale..keďže to robí veľa ľudí...skúsil som,,,, OMG ...tá vec urobila vražednú reakciu...spálilo to AL (hrubý, 30 mikrónov) asi za 10 minút...skúšal som dať ľadový kúpeľ ..ale nič.... aspoň som neplytval MDP2P alebo METHYLAMINE...generuje to tonu H2 plynu.... ale obávam sa kontaminácie miesta ortuťou a AL.... OTÁZKA: mám sa obávať? alebo všade je len plyn H2 a to je všetko? AL fólia skončila ako spálený papier....

podľa môjho názoru sa amalgamácia začala v... 2-3 minúty v reťazovej reakcii, ktorú nie je možné zvládnuť, ako keby človek použil AL prášok..... ill späť na moje námestia haha
@G.Patton tvoj názor budem tiež veľmi vďačný (ak si ma pochopil hahaha)

Last edited:

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
167
Potom bude látka s nie je filtrovaná týmto kombinovaným filtrom, pretože nebudete cítiť nič, ak je všetko v poriadku. V každom prípade skontrolujte, či je filter vhodný, zápach pod maskou by nemal byť v žiadnom prípade citeľný.
Hlboké jazvy alebo extrémne výrazné miesta na tvári môžu tiež znamenať netesnosť, prípadne tieto miesta vopred natrite krémom.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
Vyskúšam možnosť smotana, nikdy by ma to nenapadlo, tnx!

napríklad, keď robím konverziu vosku, jeho zápachu sa nevyhnem...., ale aký filter mám na to použiť? neexistuje kompletnejší filter, mám všetko zahrnuté (údajne)

v amalgáme, ak dám tvár bližšie, ako by som mala, cítim IPA ....
metallový zápach amalgámu necítim, a to je pre mňa najdôležitejšie, hg a AL ma veľmi trápia, úprimne povedané, chystám sa vyskúšať cestu NMF, aj keď s nie veľmi jasnými informáciami, len aby som sa vyhol amalgámu.

tnx za vašu pomoc, veľmi si toho vážim

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
606
Hej, človeče, aká je cesta NMF?

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident