Šifrovanie diskov a šifrovanie diskov USB(VeraCrypt)

rickyrick

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
Ahoj, celú svoju kariéru používam šifrovanie diskov a rozhodol som sa prispieť a napísať návod.
Odkaz na stiahnutie veracryptu: VeraCrypt

Vytvorenie zašifrovaného súborového kontajnera, ktorý bude pripojený a používaný ako disk.

Krok 1.
Ym9Zu3iYTM

Krok 2.
DFc0RaQGuM

V tomto kroku máte k dispozícii viacero možností:
a)Vytvorenie zašifrovaného súboru, ktorý bude neskôr pripojený.
b)Šifrovanie jednotky USB alebo inej nesystémovej jednotky (USB musí byť naformátované na systém NTSF).
c)Šifrovanie systémového oddielu alebo celého disku
V tomto tutoriáli vytvoríme zašifrovaný súbor a v krátkosti sa dotknem šifrovania USB.

Krok 3:
WPkq1x4u6l

V tomto kroku získate možnosť vytvoriť skrytý disk v prípade, že budete nútení prezradiť šifrovacie heslo.
Táto možnosť vytvorí dvojité kontajnery na súbory s rôznymi heslami.

Krok 4:
DYJ17kFO5g

Vyberte cestu, kde sa vytvorí zašifrovaný súbor.

Krok 5:
I2ZkD7j3qn

Vyberte šifrovací algoritmus a algoritmus hash.
Šifrovanie AES je viac než dostatočné, ale môžete vybrať aj iné (Twofish, Serpent) alebo ich kombináciu (ja používam kombináciu všetkých troch).
Pokiaľ ide o algoritmy hašovania, používam SHA-512, ale môžete si vybrať ľubovoľný.

Krok 6:
UL8oSjvkFE

Tu určíte veľkosť súboru alebo v prípade dynamických kontajnerov maximálnu veľkosť (dynamické kontajnery sa zväčšujú, keď sa zaplnia).

Krok 7:
KkuDJwmS1e

Toto je najdôležitejšia časť procesu a jediné slabé miesto šifrovania.
Vytvorte skutočne silné, dlhé heslo, ktoré nie je slovníkové.

Krok 8:
LzxPUrj6TE

Táto časť zhromažďuje náhodné údaje z ukazovateľa myši vykonávajte náhodné pohyby, kým sa nedostanete do zelenej farby(čím dlhšie, tým lepšie)
Kliknite na formátovanie a ste hotoví.

Krok 9:
BT64e5Jvib

Posledným krokom je pripojenie zašifrovaného súboru.
Vyberte písmeno jednotky, ktoré nie je obsadené, kliknite pravým tlačidlom myši.vyberte súbor a pripojte ho.
Zadajte heslo a počkajte, kým sa dešifruje.
TWUxRKABED

Po skončení kliknite pravým tlačidlom myši na dismount na rozhraní veracrypt (robte to vždy, aby ste nepoškodili údaje).
N0MQ6yILpi

Šifrovanie jednotky USB

Ak chcete zašifrovať jednotku USB, v kroku 2 vyberte možnosť encrypt a non system partition/drive (zašifrovať nesystémový oddiel/disk) a postupujte podľa sprievodcu (uistite sa, že jednotka je naformátovaná na súborový systém NTSF).
Keď je jednotka USB zašifrovaná, nie je možné ju otvoriť bežnými prostriedkami (ponúka sa len možnosť formátovania).
Ak ho chcete pripojiť v kroku 9, vyberte písmeno jednotky a kliknite na možnosť automatického pripojenia zariadení.
Zobrazí sa výzva na zadanie hesla a to je všetko.

Upozornenie:Nenapísal som nič, čo by sa nedalo nájsť na internete a zozbieral som odtiaľ obrázky, takže som nevymyslel teplú vodu ani nič podobné. dúfam, že to niekomu pomôže, pretože tento druh šifrovania používam odjakživa. je to šifrovanie na úrovni NSA/MILITARY a nedá sa prelomiť bez kvantových počítačov. jediným slabým miestom je vaše heslo, takže sa uistite, že sa nedá prelomiť slovníkom.

Attachments

• 65Xk1a8HmQ.jpg
    65Xk1a8HmQ.jpg
    36.2 KB · Views: 1,088

Tonys

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
nevyšlo mi to😭

HEISENBERG

ADMIN
ADMIN
Solutions
2
Reaction score
1,751
Deals
666
V ktorej fáze sa vyskytli ťažkosti?

rickyrick

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
V čom bola chyba a kde ste sa zasekli, aby sme vám mohli pomôcť a vyriešiť problém.

Gerald Cotten

Don't buy from me
Resident
Reaction score
30
Napriek tomu, že @HEISENBERG už uverejnil príspevok o Tails, stále mám problém pochopiť logiku koexistencie Tails & VeraCrypt.

Nejaké tipy a triky, ako pracovať s VeraCrypt na tails?

Pozadie tejto otázky je: Keďže tails sa s najväčšou pravdepodobnosťou zavádza z USB disku alebo inej formy pohyblivého disku, nie som 100% presvedčený, ktoré časti musím zašifrovať, aby som mohol tails stále používať.
Je správne, že nie som schopný zašifrovať celý USB kľúč, aby som mohol bez problémov zaviesť tails? Alebo musím zašifrovať len trvalé úložisko?

rickyrick

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
nie je potrebné šifrovať tails usb. je to systém amnesiac. veracrypt je určený na šifrovanie iných citlivých údajov. tho môžete šifrovať virtuálne počítače a používať ho takto.

Gayfag

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Ak máte TAILS na USB a potom zašifrujete USB pomocou VeraCrypt, potom žiadny počítač/osoba na svete nemôže prečítať obsah tohto USB, A.K.A. počítač, do ktorého pripojíte USB, nebude môcť nájsť TAILS, pretože bol zašifrovaný pomocou VeraCrypt. Skrátka: nerobte to týmto spôsobom.

Namiesto toho: Navštívte webovú lokalitu TAILS, stiahnite si ju a postupujte podľa ich rád, ako vytvoriť USB kľúč so systémom TAILS. Naposledy som to urobil, vtedy to bolo veľmi jednoduché a myslím, že som použil nejaký softvér s názvom Etcher (pripomína jeden Rufus).

Po dokončení inštalácie potom nájdite počítač, ktorý je VYPNUTÝ, pripojte do neho USB, zapnite počítač a spustite ho pomocou TAILS. Zobrazí sa vám prehľadná pracovná plocha a ak poznáte Linux, potom sa rýchlo prispôsobíte a sami sa naučíte používať tento operačný systém. Ak však Linux nepoznáte, potom by ste to mali vedieť: Táto počiatočná skúsenosť (spustenie systému --> vstup do OS) je len polovicou toho, čo TAILS ponúka!

Odporúčam vám vziať ukazovateľ myši a umiestniť ho do ľavého horného rohu. Mali by ste sa dostať do ponuky aplikácií. Prezrite si všetky kategórie a pozrite sa, aké aplikácie obsahujú. Mali by ste vidieť niektoré skvelé veci, ako napríklad KeePassXC, ktorý som nikdy poriadne neskúmal, ale myslím si, že je to priamy fork KeePass, čo je neuveriteľný softvér, niektoré veci musíte mať.

Nájdete tuvšak aj ďalšiu alternatívu s názvom Trvalé úložisko. Ak ho otvoríte, spustí sa sprievodca, ktorý vám pomôže vytvoriť vlastný návrh operačného systému TAILS. Môžete šifrovať celý úložný priestor TAILS, môžete si pamätať heslá WiFi a záložky prehliadača, národy PGP-kľúčov a mnoho, mnoho ďalšieho.

Po dokončení "trvalého úložiska" máte k dispozícii USB kľúč, ktorý je veľmi výkonný. Môžete ho vložiť do ľubovoľného počítača a spustí sa TAILS, ale každého privíta čistá plocha s 0 stopami na nej. Môžete ho dokonca dať polícii (a ukázať im prstom) a na USB nenájdu ani hovno. "Trvalé úložisko" vás pred prihlásením núti zadať dešifrovacie heslo, a ak zadáte správne heslo (ktoré si sami zvolíte), potom vstúpite do operačného systému TAILS, ale s vašou jedinečnou a osobnou skúsenosťou.

Odkedy som našiel TAILS, pochopil som, aký je kompetentný, a okamžite som ho vložil na USB, vykonal "počiatočné nastavenie", ktoré som sa rozhodol nazvať, viete, kde kliknem na "Persistent storage" a nastavím ho tak, ako chcem, potom USB vložím na kľúčenku a mám ho stále pri sebe. Ďalšie USB mám v skrytom vrecku v obľúbenej bunde, tiež má moje vlastné nastavenie TAILS. Mám aj "hlavný USB", ktorý je jediný, ktorý používam na svoju veľmi nelegálnu činnosť. Nebudem už prezrádzať, ako vyzerá moja infraštruktúra, ale dúfam, že som vám poskytol nejakú inšpiráciu.

Mali by ste mať 1 USB s TAILS a potom toto USB ukryť tam, kde ho nikto okrem vás nenájde. Toto USB používate na všetko, čo súvisí s internetom, čo chcete robiť, ale nie ste za to zodpovední. Niektoré príklady sú objednávanie drog z online-trhov, hľadanie tvrdých cukríkov a posielanie hrozieb. Mojím odporúčaním je tiež mať jeden ďalší USB s TAILS, s iným heslom (nikdy rovnaké heslo na viacerých zariadeniach/účtoch NIKDY, naučte sa to TERAZ). Tento druhý USB môže ležať niekde nablízku, ako som povedal, v mojom prípade ho mám na kľúčenke. Nevadí mi, ak ho nájde moja mama, ak môj šéf, ak moja manželka, ak môj šéf, ak polícia alebo ak ho nájdete vy. Absolútne najhoršia vec, ktorú môžete urobiť, je: Vezmite ho, pripojte ho k počítaču, pozrite sa, či USB obsahuje čistý TAILS <-- Nič viac. A to mi nevadí.

Nemali by ste opravovať svoje nastavenie ako moje len preto, že to píšem, mohol by som byť agent FBI v utajení, ale skúste to pre zábavu na vzdelávacie účely.

Aby som uviedol aj to, čo je zrejmé: Keď používate TAILS a považujete sa za "úplne anonymného", vedzte, že ste len taký anonymný, ako sa nastavíte. Napríklad: Spustite počítač so systémom TAILS, potom otvorte TOR a potom otvorte iba fórum BB alebo svoju obľúbenú stránku darknetu. Stránky si dajte do záložiek alebo do poznámkového bloku, ktorý si uložíte do trvalého úložiska. Izolujte svoj "TAILS-život" od svojho ostatného života všetkými možnými spôsobmi. Nehovoríte o TAILS, nevyhľadávate svoje IRL informácie zo svojej TAILS-session, neprihlasujete sa kurva na Facebook, neinštalujete Thunderbird a neprihlasujete sa do už existujúceho e-mailového konta, ktoré bolo vytvorené pomocou vašich údajov na clearnete, atď. Používajte svoj mozog. A viem, že moje pripomienky môžu vyznieť trochu nepriateľsky, ale uvedomte si, s čím máme do činenia. Ak vás prichytia pri robení <čohokoľvek>, potom budete do konca svojich dní chodiť dookola v cele s vedomím, že ak by ste venovali približne 12 minút správnemu vykonaniu svojej sračky, potom by ste boli stále anonymní, vonku a lietali by ste na slobode.