- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 39
În urmă cu aproximativ un an, în timp ce puneam la punct secțiunea referitoare la cocaină din The Drug Users Bible, am decis să includ o scurtă analiză a pieței din Regatul Unit, cu privire la conținutul real prezentat unui laborator cunoscut. Deși aceasta nu reprezintă decât situația dintr-un singur loc la un moment dat, m-am gândit că ar putea fi de interes aici.
.
.
CEVA DESPRE COCAINA TA
Într-o după-amiază ploioasă, am început să analizez conținutul probelor de cocaină trimise la un laborator cunoscut din Regatul Unit. S-a pus accentul pe chestiunea cu ce este în mod obișnuit îmbogățită sau tăiată cocaina (fără a include alte droguri obișnuite).
Din septembrie 2020 până în aprilie 2021, 162 de eșantioane au fost trimise ca cocaină. Dintre acestea, 50 (31%) au fost listate numai ca cocaină, fără niciun alt conținut înregistrat. Am împărțit restul în două seturi: cele care au returnat o singură adăugare și cele care au returnat adăugări multiple. Cifrele rezultate au fost următoarele:
Adăugare unică (64 de probe în total):
21 (13,0 %) = Benzoylecgonină
17 (10,5%) = Levamisol
10 (6,2%) = Norcocaină
7 (4,3%) = Benzocaină
6 (3,7%) = Fenacetină
1 (0,6%) = Paracetamol
1 (0,6%) = Metformină
1 (0,6%) = Lidocaină
Adaosuri multiple (48 de probe în total)
10 (6,2%) = Levamisol + Benzoylecgonină
7 (4,3%) = Levamisol + Norcocaină
5 (3,1%) = Levamisol + Benzoylecgonină + Norcocaină
4 (2,5%) = Benzoilecgonină + Norcocaină
3 (1,9%) = Benzoilecgonină + Ecgonină metil ester
2 (1,2%) = Benzocaină + Norcocaină
2 (1,2%) = Fenacetină + Benzocaină
2 (1,2%) = Fenacetină + Norcocaină
2 (1,2%) = Benzoilecgonină + Norcocaină + Ecgonină metil ester
1 (0,6%) = Levamisol + Fenacetină
1 (0,6%) = Fenacetină + Norcocaină + Benzocaină
1 (0,6%) = Tropacocaină + Norcocaină + Benzoilecgonină + Ecgonină metil ester
1 (0,6%) = Levamisol + Norcocaină + Benzocaină
1 (0,6%) = Levamisol + Norcocaina + Benzoilecgonina + Tropacocaina
1 (0,6%) = Benzocaină + Ecgonină metil ester
1 (0,6%) = Fenacetină + Ecgonină metil ester + Benzoilecgonină + Cafeină + Benzocaină
1 (0,6%) = Levamisol + Metformin + Norcocaină + Benzoilecgonină
1 (0,6%) = Levamisol + Benzoylecgonină + Norcocaină + Ecgonină metil ester
1 (0,6%) = Benzoilecgonină + Procaină + Norcocaină + Ecgonină metil ester
1 (0,6%) = Levamisol + Benzoilecgonină + Fenacetină + Ecgonină metil ester
Trebuie remarcat faptul că nu toate acestea sunt agenți de mărire a volumului sau de tăiere: unele sunt pur și simplu rezultatul degradării sau al problemelor de producție. A le numi adaosuri sau aditivi nu este probabil cea mai bună terminologie.
Ceea ce nu m-a surprins însă a fost faptul că levamisolul s-a clasat atât de sus (prezent în 28% din probele de mai sus); deși nu a fost atât de sus pe cât mă temeam. Este cunoscut faptul că această substanță este utilizată pentru tratarea infecțiilor cu viermi paraziți și că este o idee foarte proastă să inhalezi cantități mari. Am fost, de asemenea, surprins de clasamentul scăzut al lidocainei, deoarece mă așteptam să fie principalul anestezic/agent. Poate că îmi arăt din nou vârsta, ceea ce mă face, de asemenea, să mă întreb ce s-a întâmplat cu procaina.
.
Reamintire: puteți descărca o copie gratuită a versiunii PDF a cărții direct din Breaking Bad's Chemical Library de aici:
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhn...yd.onion/resources/the-drug-users-bible.3477/
.
.
CEVA DESPRE COCAINA TA
Într-o după-amiază ploioasă, am început să analizez conținutul probelor de cocaină trimise la un laborator cunoscut din Regatul Unit. S-a pus accentul pe chestiunea cu ce este în mod obișnuit îmbogățită sau tăiată cocaina (fără a include alte droguri obișnuite).
Din septembrie 2020 până în aprilie 2021, 162 de eșantioane au fost trimise ca cocaină. Dintre acestea, 50 (31%) au fost listate numai ca cocaină, fără niciun alt conținut înregistrat. Am împărțit restul în două seturi: cele care au returnat o singură adăugare și cele care au returnat adăugări multiple. Cifrele rezultate au fost următoarele:
Adăugare unică (64 de probe în total):
21 (13,0 %) = Benzoylecgonină
17 (10,5%) = Levamisol
10 (6,2%) = Norcocaină
7 (4,3%) = Benzocaină
6 (3,7%) = Fenacetină
1 (0,6%) = Paracetamol
1 (0,6%) = Metformină
1 (0,6%) = Lidocaină
Adaosuri multiple (48 de probe în total)
10 (6,2%) = Levamisol + Benzoylecgonină
7 (4,3%) = Levamisol + Norcocaină
5 (3,1%) = Levamisol + Benzoylecgonină + Norcocaină
4 (2,5%) = Benzoilecgonină + Norcocaină
3 (1,9%) = Benzoilecgonină + Ecgonină metil ester
2 (1,2%) = Benzocaină + Norcocaină
2 (1,2%) = Fenacetină + Benzocaină
2 (1,2%) = Fenacetină + Norcocaină
2 (1,2%) = Benzoilecgonină + Norcocaină + Ecgonină metil ester
1 (0,6%) = Levamisol + Fenacetină
1 (0,6%) = Fenacetină + Norcocaină + Benzocaină
1 (0,6%) = Tropacocaină + Norcocaină + Benzoilecgonină + Ecgonină metil ester
1 (0,6%) = Levamisol + Norcocaină + Benzocaină
1 (0,6%) = Levamisol + Norcocaina + Benzoilecgonina + Tropacocaina
1 (0,6%) = Benzocaină + Ecgonină metil ester
1 (0,6%) = Fenacetină + Ecgonină metil ester + Benzoilecgonină + Cafeină + Benzocaină
1 (0,6%) = Levamisol + Metformin + Norcocaină + Benzoilecgonină
1 (0,6%) = Levamisol + Benzoylecgonină + Norcocaină + Ecgonină metil ester
1 (0,6%) = Benzoilecgonină + Procaină + Norcocaină + Ecgonină metil ester
1 (0,6%) = Levamisol + Benzoilecgonină + Fenacetină + Ecgonină metil ester
Trebuie remarcat faptul că nu toate acestea sunt agenți de mărire a volumului sau de tăiere: unele sunt pur și simplu rezultatul degradării sau al problemelor de producție. A le numi adaosuri sau aditivi nu este probabil cea mai bună terminologie.
Ceea ce nu m-a surprins însă a fost faptul că levamisolul s-a clasat atât de sus (prezent în 28% din probele de mai sus); deși nu a fost atât de sus pe cât mă temeam. Este cunoscut faptul că această substanță este utilizată pentru tratarea infecțiilor cu viermi paraziți și că este o idee foarte proastă să inhalezi cantități mari. Am fost, de asemenea, surprins de clasamentul scăzut al lidocainei, deoarece mă așteptam să fie principalul anestezic/agent. Poate că îmi arăt din nou vârsta, ceea ce mă face, de asemenea, să mă întreb ce s-a întâmplat cu procaina.
.
Reamintire: puteți descărca o copie gratuită a versiunii PDF a cărții direct din Breaking Bad's Chemical Library de aici:
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhn...yd.onion/resources/the-drug-users-bible.3477/