deshidratarea hexahidratului pentru prepararea clorurii de aluminiu anhidră

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
308
Deals
1
A încercat cineva această metodă?

Se iau 10 g de clorură de aluminiu hexahidrat și se pun într-un pahar, se adaugă apă pentru dizolvare pentru a pregăti o soluție, se toarnă încet etanol 95 % în pahar, după ce cristalele din pahar sunt complet separate, se efectuează separarea solid-lichid într-un separator centrifugal și se obțin cristale albe, respectiv clorură de aluminiu anhidră. Concentrația de etanol turnat în conformitate cu metoda de mai sus poate fi, de asemenea, de 75 %, 99,5 %. Separarea solid-lichid în conformitate cu metoda de mai sus poate fi efectuată și prin alte metode, cum ar fi filtrarea obișnuită. De asemenea, este posibilă eliminarea impurităților prin filtrare după prepararea soluției apoase.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,259
Deals
1
Așa cum a fost scris mai sus, nu-l văd. Ce este antrenorul? Nu-mi imaginez centrifugarea unui hexahidrat la anhidru atunci când se află pe un azeotrop fără un antrenor. Nu, nu am încercat. Nu am încercat nici să sar peste lună. Dacă funcționează, o să vând rahatul ăla pe piață luna viitoare, e foarte scump de cumpărat

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
308
Deals
1
Ei bine, am fost lucru același lucru așa că goin să-l încercați ca este £ 90 kg, dar hexahidrat de aluminiu este £ 130 pentru 5 kg

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,259
Deals
1
Îl văd în locuri în care aș putea să îl obțin pentru 100 $/50 g, adică 85 € sau ceva de genul ăsta

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
308
Deals
1
Da, despre asta goin pentru a comanda unele a vedea dacă funcționează de fapt