Jaki jest rzeczywisty skład?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,313
Deals
1
Hej, rozglądałem się (tak, próbowałem wyszukiwarki) i staram się dowiedzieć, czym właściwie są te RC. Chciałbym wypróbować niektóre z nich, ale nie ma mowy, żebym wziął coś, skoro nie mam pojęcia, co to jest.

Kryształ KU Pamiętam, że ktoś powiedział, że to pochodna katynonu, to beta keton?

EKU crystal, etylo-keto amfetamina?

8clad?🤔🤔 Jeśli ma 8 czegoś, to prawdopodobnie jest to oktan heptan lub nonan... hmm. Nie wiem, nie mogłem wymyślić nic mądrego ani zabawnego 😕
Jeśli wiesz, czym są te lub inne z tajemniczymi bzdurnymi nazwami, pomóż honky.
Zamieściłem to w chemii analitycznej, ponieważ właśnie to próbuję zrobić, przeanalizować, czym są chemikalia. Przesuń to, zabij to, zrugaj mnie, cokolwiek musisz zrobić. Mam nadzieję, że doceniłeś moją sałatkę słowną 🥗

mocnykutas

Don't buy from me
New Member
Reaction score
108
Chemia RC była bardzo popularna w Chinach, a teraz nie jest niczym specjalnym

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,313
Deals
1
Obecnie. Myślę, że wciąż istnieją magiczne cząsteczki do znalezienia, ale nie będą to fenyloetyloaminy, kotolaminy, katynony czy tryptaminy. Te są już zużyte i istnieją analogi narkotyków. Musimy przyjrzeć się innym rusztowaniom leków. Zastanawiam się, co może zrobić podstawiona atropina? Harmalina wygląda obiecująco, beta-karboliny nie były badane według mojej wiedzy

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
155
bicyklo[1.1.1]pentanowe zamienniki pierścieni fenylowych

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,313
Deals
1
Zastępują heksan pentanem? 🤔 Co za interesujący pomysł. Widziałeś mój rysunek kokafetaminy? Ale wiesz, że heksan to nie fenol. Cykloheksan nie jest fenolem, nawet benzen nie jest fenolem, więc, żeby było jasne, ZAMIENIAJĄ CYKLOPENTANOLE? To dzikie 😜

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
155
"Zastąpienie centralnego, para-podstawionego pierścienia fluorofenylowego w inhibitorze γ-sekretazy 1 (BMS-708,163) motywem bicyklo[1.1.1]pentanu doprowadziło do odkrycia związku 3, ekwipotencjalnego inhibitora enzymu o znacznej poprawie biernej przepuszczalności i rozpuszczalności w wodzie. Zmodyfikowane właściwości biofarmaceutyczne związku 3 przełożyły się na doskonałą charakterystykę wchłaniania doustnego (∼4-krotne ↑ wartości Cmaxi AUC w stosunku do 1) w mysim modelu inhibicji γ-sekretazy. Ponadto badania SAR nad innymi zamiennikami fluorofenylu wskazują na nieodłączne zalety ugrupowania bicyklo[1.1.1]pentanowego w porównaniu z konwencjonalnymi zamiennikami pierścienia fenylowego w odniesieniu do osiągnięcia optymalnej równowagi właściwości (np. hamowanie γ-sekretazy, rozpuszczalność w wodzie/przepuszczalność, stabilność metaboliczna in vitro). Ogólnie rzecz biorąc, praca ta rozszerza zakres [1.1.1]-bicycle poza zwykłą jednostkę "dystansową" i przedstawia przekonujące argumenty za jego szerszym zastosowaniem jako zamiennika grupy fenylowej w scenariuszach, w których liczba pierścieni aromatycznych wpływa na parametry fizykochemiczne i ogólne podobieństwo leku".

Ostatnio próbują tego z wieloma lekami w przemyśle farmaceutycznym. Nie rozumiem, dlaczego chińscy chemicy RC nie mieliby się tym zainteresować

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,313
Deals
1
Mam nadzieję, że rozumiecie, że jestem po prostu głupi. W rzeczywistości nie uważam, że mam wiedzę na temat chemii. Ciężko się uczę, nie śpię 2 noce i czytam podręczniki do patentów, staram się wyłapać każdą przeczytaną rzecz, której nie wiem, a trzeciego dnia śpię 😴 przez długi czas. Rok temu nie wiedziałem nic użytecznego o chemii. Znałem nazwy niektórych prekursorów i niektórych reakcji, a teraz walczę z dupą, aby obliczyć entalpię nowej reakcji, dla której nie ma żadnych informacji, więc... Będę się potykał, aż mi się uda.

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
155
Istnieje wiele docelowych receptorów leków, które nie opierają się na klasykach (epinefryna, seratonina, dopamina, GABA). nAChR i muskarynowe, gabapentynoidy, receptor ghb, KvLQT2, zakłócenia enzymatyczne.

41Dxflatline

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Solutions
1
Reaction score
155
Ja również. Próbowaliśmy naszego własnego produktu, prawda?