Dokładne pH dla zasadowania amfetaminy, kofeiny i kokainy

jimmybrasil

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Istnieje wiele artykułów i badań wyjaśniających, jak czyścić kokainę, ale prawie nie mogę znaleźć żadnych związanych z usuwaniem amfetaminy i kofeiny. Istnieje kilka postów chemików amatorów wspominających o zasadowaniu do pH 9, filtrowaniu cieczy, a następnie zasadowaniu do 11 w celu odzyskania kokainy. Teoria głosi, że amfetamina i kofeina są w pełni wytrącane, gdy osiągniemy pH 9, a żadna kokaina nie jest wytrącana, dopóki nie osiągniemy 11.
Czy ta teoria jest prawdziwa?

HIGGS BOSSON

Expert
Solutions
1
Reaction score
792
Myślę, że to błędne przekonanie. Możemy jednak pomyśleć o metodzie oczyszczania kokainy z amfetaminy i kofeiny. Będzie to nieco bardziej skomplikowane niż ekstrakcja kwasowo-zasadowa.

jimmybrasil

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Trudno mi znaleźć cechy fizyczne lub chemiczne, które można by wykorzystać do ich rozdzielenia. Przychodzi ci coś do głowy?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,066
Deals
1
Zakładam, że jest tylko jedna opcja, która ci się nie spodoba. Chromatografia błyskowa. Prawdopodobnie można je rozdzielić poprzez elucję przez żel krzemionkowy. Niestety nie ma instrukcji, jak to zrobić.

Jeśli chodzi o twoją metodę, ten sposób ze zmianą pH nie da oczekiwanego rezultatu. Obie substancje przejdą w formę wolnej zasady. Amfetamina ma wygląd oleistej cieczy, a kokaina. Prawdopodobnie wolna baza kokainy może mieć postać stałą, ale należy oddzielić warstwę oleju amfetaminy i spróbować wypłukać zasadę z roztworu kokainy/wody, aby uzyskać czysty wodny roztwór wolnej bazy kokainy. Następnie należy spróbować odparować wodę i/lub ją schłodzić. To tylko hipoteza.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,259
Deals
1
Wygląda na to, że byłoby to niemożliwe przy użyciu ph. Pka C hcl wynosi 8,61, a amfetaminy hcl 9,9. Nie ma punktu, w którym jedno jest zasadą, a drugie kwasem. Ale zamiast tego, co powiesz na to, w temperaturze pokojowej. Baza kokainy jest ciałem stałym, a baza amfetaminy jest cieczą, więc jeśli osiągniesz 11,9 w wodzie, możesz zebrać stałą kokainę i żółtą olejową amfetaminę. Teoretycznie

jimmybrasil

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Zdecydowanie wypróbuję tę separację oleju od ciała stałego. Dziękuję!