Madre
PR manager
- Reaction score
- 150
Cześć chłopaki. Tutaj chcę porozmawiać o wyjątkowych programach telewizyjnych i filmach, które miały na ciebie osobisty wpływ.
Momenty, które pomogły ci osiągnąć sukces lub, przeciwnie, pomogły ci uniknąć poważnych kłopotów.
Nawet po dwudziestu latach szczególnie pamiętam fabułę serialu "The Wire", w którym policjanci byli w stanie podsłuchiwać telefony ulicznych handlarzy narkotyków, co skłoniło ich do przejścia na pagery. W tamtym czasie zrobiło to na mnie tak duże wrażenie, że wraz z kumplem postanowiliśmy sami zaopatrzyć się w pagery, które nie były łatwe w obsłudze. Myślę, że ludzie wokół patrzyli na nas jak na idiotów. Teraz zdaję sobie sprawę, że używanie pagerów w 2005 roku przyciągnęło o wiele więcej uwagi ludzi wokół nas, niż gdybyśmy używali telefonów jednorazowych. Ale wtedy myśleliśmy, że jesteśmy bardzo sprytni.
W dzisiejszych czasach ludzie nie pamiętają pagerów, a większość nawet nigdy o nich nie słyszała. Shiiiiiit
Minęło sporo czasu od tamtych czasów, ale wciąż pamiętam, jak gliny podsłuchiwały czarnuchów,
i zawsze trzymam tę wiedzę w głowie.
i zawsze trzymam tę wiedzę w głowie.
Duże wrażenie zrobiła też na mnie historia z filmu Scarface, gdzie Tony Montana z nieustraszonego przestępcy stał się szalonym chorym draniem, a głównym powodem był jego własny produkt - kokaina. Kokaina nie uczyniła z niego szaleńca, tylko ujawniła i podkreśliła jego prawdziwą naturę. Wielu z nas ma w sobie coś, czego nie powinniśmy wypuszczać i w naszym najlepszym interesie jest trzymanie tego w ryzach. Kokaina zrujnowała Tony'ego i zawsze będę o tym pamiętał: Nie używaj swojego produktu, to zniszczy cię od środka.
Dobry diler nigdy nie używa swojego towaru.
Czy pamiętasz jakieś epizody, które dały ci do myślenia?