Pełna maska z najbardziej kompletnym filtrem... czy to wystarczy? Jakie ryzyko możemy jeszcze ponieść?

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
Używam drager x-plore 6500 z najbardziej kompletnym filtrem, gaz hg włączony.... ale ile gazu, oparów itp. przechodzi? czy są one w 100% bezpieczne? zapachy przechodzą, ale czy powinienem się bać rtęci, aluminium itp?

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
167
Filtry są bardzo bezpieczne do użytku, do którego zostały stworzone. Zwykle filtr należy wymienić po całej zmianie pod maską, w zależności od ekspozycji na substancje chemiczne. Po otwarciu filtry nadają się do użytku przez około 6 miesięcy, jeśli pojawi się nieprzyjemny zapach lub oddychanie stanie się znacznie trudniejsze, filtr osiągnie limit wydajności, może również stać się ciepły. Mimo że te filtry kombinowane obejmują wiele różnych substancji chemicznych, są one przeznaczone raczej do krótkotrwałego użytku. Jeśli dokładnie wiesz, przed czym chcesz się chronić, warto użyć na przykład filtra z czystą rtęcią, ponieważ ma on znacznie większą pojemność niż filtr kombinowany. Tak więc czas użytkowania filtra zależy w dużej mierze od czasu użytkowania, używanego filtra i obciążenia powietrza, zawsze warto go wymienić.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9

tnx za te cenne informacje, więc dla amalgamatu hg / al byłby lepszy konkretny filtr, a dla reszty procesu w syntezatorze MDMA z PMK, czego byś użył? wszystko w jednym filtrze, czy wybrałbyś lepsze opcje?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,066
Deals
1
Używaj filtrów kombinowanych, są one wystarczające do wszystkiego. Można je wymienić po 6 miesiącach, nie są drogie.

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
167
Używam połączonych filtrów z moją półmaską, ponieważ nie pracuję w atmosferze o wysokim obciążeniu i mam tylko krótkie czasy użytkowania. Na przykład pobieranie rtęci i przygotowywanie jej do reakcji lub odinstalowywanie aparatury, która była wypełniona toksycznym gazem. Przeważnie maska stanowi dodatkowe zabezpieczenie dygestorium lub jest gotowa do użycia w nagłych wypadkach.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
Kupiłem najbardziej kompletny, więc mam nadzieję, że zadziała!!! co do zapachów ... kiedykolwiek podejrzewałem, że coś jest nie tak, gdy zapach przechodzi przez maskę, ale ... to normalne, prawda? nadal chroni?

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
Problem w tym, że nie mam wyciągu oparów "PRO"... tylko rurę wyciągu powietrza (taką jak ta używana w szklarniach lub kuchniach) tylko w miejscu, w którym powstają opary (górna część kolumny refluksowej itp.) i kiedy otwieram kolby itp. ale czuję, że to za mało... co o tym sądzisz?

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
167
Mam równie mało odpowiedni wyciąg, dobrą dmuchawę z filtrem z węglem aktywnym, gdzie wąż z wyciągiem wisi nad stołem, co jest w zupełności wystarczające. W żadnym wypadku nie ma mocno zanieczyszczonej atmosfery, o ile jest ciągły przepływ powietrza. Jeśli uważasz, że to nie wystarczy i nie jesteś pewien, czy nie ma wystarczającej ilości tlenu, sugerowałbym aparat oddechowy na sprężone powietrze, albo z długim wężem do dużej butli z powietrzem do oddychania, albo jako plecak, używany na przykład przez straż pożarną. Istnieją specjalne mierniki, które mogą mierzyć zawartość tlenu w powietrzu.
Wypróbuj go z normalną maską i filtrem kombinowanym, który jest już wystarczająco przyzwyczajony, a jeśli możesz normalnie oddychać pod maską, ochrona jest wystarczająca.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
3,066
Deals
1
Nie, nie jest. Trzeba ją nosić ciasno, aby uniknąć omijania filtrów przez powietrze. Prawdopodobnie ta maska nie jest w porządku.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
tnx przyjacielu, bardzo cenne informacje, wypróbuję niektóre na pewno

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
167
Albo filtr jest zbyt stary i ma zbyt niską wydajność.
Czy zawsze sprawdzałeś przed użyciem, czy maska dobrze przylega do twarzy? Istnieje łatwy sposób na sprawdzenie tego w 5 sekund. Przytrzymaj dłoń na filtrze i spróbuj wdychać powietrze tak mocno, jak to możliwe, jeśli maska przylega ściśle do twarzy i nie dostaje się do niej absolutnie żadne powietrze, maska powinna być szczelna i nie powinieneś również wyczuwać żadnego zapachu. Jeśli tak, wymień filtr.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
TAK, TAK ... Robię ten test za każdym razem, gdy go noszę, zbyt stary nie może być powodem, filtr ma 3 zastosowania ... jest nowy, ale zapachy kiedykolwiek przechodzą, ze wszystkimi maskami, których używałem, pół lub kompletne maski ....

jeśli chodzi o dopasowanie do mojej twarzy, cóż, test jest w porządku i mam trochę brody... próbowałem dziś dużo ciąć i wciąż to samo....

Co do tego wszystkiego, wczoraj wypróbowałem "nową" amalgamację, po prostu zamiast używać pociętych kwadratów, zrobiłem to, co robi wiele osób i wydaje się, że działa dla nich wszystkich, umieszczając kwadraty w robocie kuchennym lub młynku do kawy... kiedykolwiek myślałem, że ta metoda ujawni dużo częściowo zmielonego AL i może być niewłaściwa ze względu na znacznie szybszą reakcję i utratę skuteczności i oczywiście ostateczną wydajność, ale.. ponieważ wiele osób tak robi... spróbowałem,,,, OMG ... to coś spowodowało zabójczą reakcję... spaliło AL (gruby, 30 mikronów) w około 10 minut... próbowałem włożyć kąpiel lodową... ale nic.... przynajmniej nie zmarnowałem mojego MDP2P ani METHYLAMINE... generuje tonę gazu H2.... ale martwię się o zanieczyszczenie rtęcią i AL w tym miejscu.... pytanie brzmi: czy powinienem się martwić? czy po prostu wszędzie jest gaz H2 i tyle? folia AL skończyła jak spalony papier....

z mojego punktu widzenia amalgamacja rozpoczęła się w ciągu... 2-3 minuty w reakcji łańcuchowej niemożliwej do opanowania, jak w przypadku użycia proszku AL..... wrócę do moich kwadratów haha
@G.Patton Twoja opinia będzie również bardzo mile widziana (jeśli mnie zrozumiałeś hahaha)

Last edited:

ACAB

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
167
Wtedy pojawi się substancja, która nie jest filtrowana przez ten filtr kombinowany, ponieważ nic nie poczujesz, jeśli wszystko jest w porządku. W każdym przypadku należy sprawdzić, czy filtr jest odpowiedni, zapach pod maską nie powinien być w żadnym wypadku wyczuwalny.
Głębokie blizny lub wyjątkowo widoczne obszary twarzy mogą również oznaczać nieszczelności, ewentualnie należy wcześniej nałożyć krem na te obszary.

IM BATMAN

Don't buy from me
New Member
Reaction score
9
Wypróbuję opcję z kremem, nigdy bym na to nie wpadł, tnx!

Na przykład, podczas konwersji wosku, nieuniknione jest wyczucie zapachu ...., ale jakiego filtra powinienem użyć? Nie ma bardziej kompletnego filtra, mam wszystkie uwzględnione (podobno).

w amalgamacie, jeśli zbliżę twarz bardziej niż powinienem, poczuję zapach IPA ....
Metaliczny zapach amalgamatu, którego nie czuję, i to jest dla mnie najważniejsze, hg i AL bardzo mnie przerażają, szczerze mówiąc, mam zamiar wypróbować trasę NMF, nawet z niezbyt jasnymi informacjami, tylko po to, aby uniknąć amalgamatów.

tnx za pomoc człowieku, bardzo docenione

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
606
Hej stary, jaka jest trasa NMF?

UWe9o12jkied91d

Don't buy from me
Resident