Różnica między metyloaminą a metyloaminą hcl

Brambus

Don't buy from me
Resident
Reaction score
1
Drogi czytelniku,

Szukałem dobrego wyjaśnienia między dwoma odczynnikami: metyloaminą i chlorowodorkiem metyloaminy, ale nie znalazłem żadnego.
Głównym pytaniem jest, czy mogę użyć hcl metyloaminy zamiast metyloaminy do syntezy Mefedronu i dlaczego można go używać do syntezy Mefedronu lub dlaczego nie?
Mam nadzieję, że się odezwiesz i z góry dziękuję!

Pozdrawiam,
Brambus

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,165
Deals
1
Metyloamina to CH³NH². Grupa metylowa i grupa amoniakalna to gaz pod ciśnieniem atmosferycznym i w odpowiedniej temperaturze. Metyloamina HCL jest tym, co niektórzy nazywają chlorkiem metyloamoniowym. Jest to CH³NH³- Cl+. Jest to ciało stałe pod ciśnieniem atmosferycznym i w temperaturze. Czy widzisz różnicę? MAC ma dodatkowy wodór przyłączony do azotu. Ponieważ wodór ma zwykle 1 elektron i 1 proton, a stabilny atom ma parzystą liczbę elektronów na orbicie walencyjnej, chce przyciągnąć jeden z nich. Chlor ma 17 elektronów, 7 w swojej warstwie walencyjnej, więc również szuka jednego i przylega do tego wodoru. Gdyby można było po prostu usunąć stamtąd ten wodór, byłaby to metyloamina. 🤔 Potrzebna jest zasada, wystarczająco silna, aby ukraść ten wodór z azotu, do którego jest przyłączony. Wraz z elektronem odchodzi proton, wokół którego krąży, więc można to nazwać deprotonizacją. Tak to nazywamy, ale jest to neutralizacja kwasu. Kwasem jest chlorek wodoru. Kilka silnych zasad prawdopodobnie mogłoby to zrobić. Najtańszą z nich jest ług. Wodorotlenek sodu NaOH, gdybym wziął CH³NH³ i dodał NaOH,
CH³NH³+NaOH->CH³NH²+ HOH(H²O) NaCL( SALT). WZIĄŁEM WIĘC CHLOREK METYLAMONIUM, dodałem do niego ług i powstała jedna cząsteczka soli, jedna wody i usunąłem dodatkowe H z metyloaminy. Czy wiesz, że metyloamina hcl (i wszystkie hcl) ma 1 mol metyloaminy i 1 mol hcl. Potrzeba 1 mola NaOH, aby zneutralizować 1 mol hcl 😜 co to kurwa ma znaczyć? Jeśli weźmiesz masę mola MENH² HCL i odejmiesz masę mola MeNH², otrzymasz masę mola hcl. To jakieś... 36 gramów czy coś. Teraz spójrz na masę molową NaOH, idk 31g? Bez względu na te liczby, 31/36= ile ługu potrzebujesz, tylko ilość molekularna równa hcl, jeśli MAC. Dodaj to i tada, to jest metyloamina. W pozostałej części tego kursu wprowadź dane swojej karty kredytowej na następnej stronie. Aby zobaczyć, " Rozdział 2, " o cholera, metyloamina jest gazem, śmierdzi i dusi cię ".

Brambus

Don't buy from me
Resident
Reaction score
1
Bardzo dziękuję za wyczerpujące wyjaśnienie, to były właściwe informacje, których potrzebowałem! Teraz wiem, jak mogę przepuścić metyloaminę przez generator gazu i rozpuścić ją w wodzie destylowanej!