Kilka rzeczy, o których należy pamiętać:
Potrzeba 100 tabletek 10 mg, aby wyekstrahować maksymalnie 1 g amfetaminy.
Mając to na uwadze, po odfiltrowaniu masy tabletek z wody nie jest złym pomysłem, aby pozwolić dużej ilości wody odparować przed rozpoczęciem ABE. Najlepiej sprawdza się woda zjonizowana. Upewnij się, że rozpuszczalnik do ekstrakcji jest bezwodny. Będziesz chciał pracować z małymi objętościami, ponieważ wydajność jest niewielka. Tak więc małe naczynia szklane są koniecznością.
Podczas solenia upewnij się, że kwas jest bardzo zbliżony do czystego. Rozcieńcz go 1/10 acetonu (bezwodnego) lub IPA. Uzyskałem lepsze wyniki mieszając IPA i aceton z kwasem, ponieważ trwa to dłużej, zanim pojawi się żółty odcień. Roztwór kwasu należy dodawać powoli, kropla po kropli, stale mieszając i sprawdzając PH. Podczas pracy z małymi ilościami najlepiej zatrzymać się w okolicach 6-7, ponieważ można szybko zakwasić. Jeśli nie czujesz się komfortowo soląc w ten sposób, możesz wykonać ekstrakcję L/L z rozpuszczalnika przy użyciu wody zjonizowanej lub destylowanej. Jeśli potrzebujesz instrukcji, daj mi znać. Ponadto, jeśli nie filtrujesz próżniowo, upewnij się, że ciecz, którą zamierzasz przepuścić przez filtr, musi być mokra w tej samej cieczy (ale nie w cieczy reakcyjnej), zanim przez nią przelejesz, w przeciwnym razie możesz stracić plony. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży.