4-metipropiofenona sintēze?

bigdigrandy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Sveiki, kolēģi ķīmijas entuziasti,

Es personīgi neesmu daudz skatījies uz 4metilpropiofenona pagatavošanu.

Esmu domājis par tā sintēzi, izmantojot dzintarskābes anhidrīdu uz toluola, izmantojot vienkāršu Frīdela-Kraftsa reakciju ar alumīnija hlorīdu kā katalizatoru, iegūstot 4-(4-metilfenil)-4-oksobutānskābi, kas pēc tam dekarboksilējas līdz 4-metilpropiofenonam. Šķiet, ka prekursori ir plaši pieejami un salīdzinoši lēti.

Ja kāds zina vairāk par iespējamo iznākumu vai manis pieļautajām kļūdām, lūdzu, dariet man zināmu, jo es varētu izmēģināt to pats.

OLrV8hUPxA

The_Real_DEA_42069

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Es nedomāju, ka tas darbosies tā, kā jūs vēlaties, jo oksobutānskābe ir gamma ketons, nevis beta ketons.

Jūs varētu izmēģināt CuO, šķiet, ka tas darbojas ar levulīnskābi.

Levulīnskābes oksidatīvā dekarboksilēšana ar vara oksīdiem

2bfhLWU3e6

The_Real_DEA_42069

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Es pats to nekad neesmu izmēģinājis, bet tikko paskatījos, un toliloksobutānskābe ir pieejama pie kāda pazīstama ķīmisko vielu pārdevēja par 150 ASV dolāriem par 100 g. Nav priekšstata par iznākumu pēc CuO, bet virspusēji tas noteikti izklausās pēc propionilhlorīda un metilpropiofenona sintēzes. Varbūt kādreiz nāksies to izmēģināt.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,107
Deals
1
Parasti tas ir toluols un proponilhlorīds ar alumīnija hlorīdu Frīdela kraftā.
Lūdzu, izmantojiet meklētājprogrammu

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,107
Deals
1

The_Real_DEA_42069

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
My comments are, of course, speculative retrosynthesis — I would always recommend first the given default procedure of synthesizing the substituted propiophenone via AlCl3 F-K with toluene and propionyl chloride or the anhydride if one isn't absolutely clear on what's being discussed in theoretical alternative routes