Kāpēc pasūtīt kaut ko, kam ir maz likumīga pielietojuma un ap ko ir tik milzīgs aizdomu mākonis?
Lai vai kā, tas ir tik viegli izdarāms, ka tas ir apstulbinoši... Kilogramus šīs skaistās, skaistās lietas ir (vai es uzsvēru - viegli) sintezējams tikai pāris stundu laikā (neskaitot reakcijas trauka atdzišanas laiku).
Nedaudz dzelzs hlorīda kā katalizatora, MeOH, NH4Cl un dH2O augstā temperatūrā un augstā spiedienā.
Es atklāju, ka nelielas krāsniņas, kas paredzētas vienam kilogramam vai mazāk, lieliski darbojas ar nelielu pārveidi, pievienojot SSR un digitālo PID kontrolieri (Rex-C100).
Un tiem, kas gribētu mani iztaujāt par detaļām, kas saistītas ar šo vienkāršo metilamīna sintēzi, uz kuru es tikko atsaucos un/vai norādīju...
Es izmantotu 2 collu tērauda cauruli, kurai abos galos ir vītne, 6-10 collu garu caurules daļu, kas ieskrūvēta 2 collu trijstūrī. Pārējās divas atveres ir aizbāztas ar vītņotiem aizbāžņiem, un caurules garuma galā, kas ir vītņots, ir arī vītņots gala vāciņš. Pirmo reizi lietojot, noteikti iemērciet HCL, lai noņemtu jebkuru vai visus pārklājumus.
Ne pārāk tehnoloģiski, tomēr diezgan efektīvi, es novietoju rxn trauku zem transportlīdzekļa riepas un, lai atvērtu trauku, izmantoju ļoti garu cauruļu uzgriežņu atslēgu, pēc iespējas lielāku..
Un tieši tad es ieteiktu un ieteiktu....to... TFSE (Google vai ekvivalents).
Attiecībā uz temperatūru un laiku - 2 stundas 300C temperatūrā... un es nekad neesmu novērojis, ka reakcija būtu ļoti izvēlīga attiecībā uz temperatūru vai laiku.
Un visus šos gadus, desmitgades vēlāk, mani joprojām pārsteidz, ka es jūtos kā vienīgais cilvēks, kurš ir iemīlējis un iemīlējis šo konkrēto sintēzi.
Ja vien es varētu atklāt vai izgatavot tikpat vienkāršu vienas katla, augstas temperatūras, augsta spiediena fenilitilamīna sintēzi kā šī metilamīna sintēze...