Disku šifrēšana un USB disku šifrēšana(VeraCrypt)

rickyrick

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
Sveiki, es esmu izmantojis diska šifrēšanu visu savu karjeru un esmu nolēmis sniegt savu ieguldījumu un uzrakstīt pamācību.
Saite, lai lejupielādētu veracrypt:VeraCrypt

Šifrēta failu konteinera izveide, kas tiks uzstādīts un izmantots kā disks.

1. solis.
Ym9Zu3iYTM

2.
DFc0RaQGuM

Šajā solī ir vairākas iespējas:
a)Izveidot šifrētu failu, kas vēlāk tiks uzstādīts.
b)USB diska vai cita nesistēmas diska šifrēšana (USB jābūt formatētam NTSF sistēmā).
c)Sistēmas nodalījuma vai visa diska šifrēšana.
Šajā pamācībā mēs izveidosim šifrētu failu, un es īsi pieskaršos USB šifrēšanai.

3. solis:
WPkq1x4u6l

Šajā solī jums ir iespēja izveidot slēptu disku gadījumā, ja esat spiests atklāt šifrēšanas paroli.
Šī opcija izveido dubultus failu konteinerus ar dažādām parolēm.

Solis 4:
DYJ17kFO5g

Izvēlieties ceļu, kurā tiks izveidots šifrētais fails.

Solis 5:
I2ZkD7j3qn

Izvēlieties šifrēšanas algoritmu un šifrēšanas algoritmu.
AES šifrēšanas algoritms ir vairāk nekā pietiekams, bet varat izvēlēties arī citus (Twofish, Serpent) vai to kombināciju (es izmantoju visu trīs algoritmu kombināciju).
Attiecībā uz šifrēšanas algoritmiem es izmantoju SHA-512, bet jūs varat izvēlēties jebkuru.

Solis 6:
UL8oSjvkFE

Šeit norādiet faila lielumu vai dinamisko konteineru gadījumā - maksimālo lielumu (dinamiskie konteineri palielinās, kad tie tiek aizpildīti).

Solis 7:
KkuDJwmS1e

Šī ir vissvarīgākā procesa daļa un vienīgais vājais šifrēšanas punkts.
Sastādiet patiešām spēcīgu, garu paroli, kas nav vārdnīca.

8:
LzxPUrj6TE

Šī daļa apkopo nejaušus datus no jūsu peles rādītāja veiciet nejaušus kustības, līdz nonākat zaļā krāsā (jo ilgāk, jo labāk).
Noklikšķiniet uz formatēt, un viss ir izdarīts.

Solis 9:
BT64e5Jvib

Pēdējais solis ir šifrētā faila montāža.
Izvēlieties neaizņemtu diska burtu, noklikšķiniet ar peles labo pogu.izvēlieties failu un pievienojiet.
Ievadiet paroli un gaidiet, līdz tas tiks atšifrēts.
TWUxRKABED

Kad tas ir izdarīts, ar peles labo pogu noklikšķiniet uz dismount veracrypt saskarnē (veiciet to katru reizi, lai nesabojātu datus).
N0MQ6yILpi

USB diska šifrēšana

Lai šifrētu USB disku, 2. solī izvēlieties šifrēt nesistēmas nodalījumu/disku un izpildiet vedņa norādījumus (pārliecinieties, ka diskam ir NTSF failu sistēmas formāts).
Kad USB disks ir šifrēts, to nevar atvērt ar parastiem līdzekļiem (tiek piedāvāta tikai iespēja to formatēt).
Lai to pievienotu, 9. solī izvēlieties diska burtu un noklikšķiniet uz automātiskās pievienošanas ierīces.
Jums tiks piedāvāts ievadīt paroli, un viss.

Atruna:Es nerakstīju neko, ko nevar atrast internetā, un es esmu savācis attēlus no turienes, tāpēc es neesmu izgudrojis karsto ūdeni vai kaut ko citu.Ceru, ka kāds atradīs to noderīgu, jo es esmu izmantojis šāda veida šifrēšanu uz visiem laikiem.Tā ir NSA/MILITĀRA līmeņa šifrēšana, un to nevar uzlauzt bez kvantu datoriem.Vienīgais vājais punkts ir jūsu parole, tāpēc pārliecinieties, ka to nevar uzlauzt ar vārdnīcu.

Attachments

• 65Xk1a8HmQ.jpg
    65Xk1a8HmQ.jpg
    36.2 KB · Views: 1,088

Tonys

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
man tas neizdevās😭

HEISENBERG

ADMIN
ADMIN
Solutions
2
Reaction score
1,751
Deals
666
Kādā posmā radās grūtības?

rickyrick

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
Kāda bija kļūda un kur jūs iestrēgāt, lai mēs varētu palīdzēt un novērst problēmas.

Gerald Cotten

Don't buy from me
Resident
Reaction score
30
Lai gan @HEISENBERG jau ir publicējis ierakstu par Tails, man joprojām ir problēmas saprast Tails & VeraCrypt līdzāspastāvēšanas loģiku.

Vai ir kādi padomi un triki, kā strādāt ar VeraCrypt tails sistēmā?

Tā kā tails, visticamāk, tiek bootēts no USB diska vai cita veida pārvietojama diska, es neesmu 100% pārliecināts, kuras daļas man ir nepieciešams šifrēt, lai joprojām varētu izmantot tails.
Vai ir pareizi, ka es nevaru šifrēt visu USB atmiņu, lai varētu bez problēmām bootēt tails? Vai arī man ir šifrēt tikai pastāvīgo atmiņu?

rickyrick

Don't buy from me
Resident
Reaction score
48
nav nepieciešams šifrēt tails usb. tā ir amnesiac sistēma. veracrypt ir paredzēta citu sensitīvu datu šifrēšanai. tho jūs varat šifrēt virtuālās mašīnas un izmantot to tāpat.

Gayfag

Don't buy from me
New Member
Reaction score
1
Ja USB diskā ir saglabāts TAILS un pēc tam USB disks ir šifrēts ar VeraCrypt, tad neviens dators/cilvēks pasaulē nevar nolasīt šī USB diska saturu, t. i., dators, kurā jūs pievienojat USB, nevarēs atrast TAILS, jo tas ir šifrēts ar VeraCrypt. Īsāk sakot: nedariet to šādā veidā.

Tā vietā: Apmeklējiet TAILS tīmekļa vietni, lejupielādējiet to un sekojiet viņu padomiem, kā izveidot USB zibatmiņu ar TAILS. Pēdējo reizi, kad es to darīju, tad tas bija ļoti vienkārši, un, manuprāt, es izmantoju kādu programmatūru ar nosaukumu Etcher (atgādina vienu no Rufus).

Kad instalēšana ir pabeigta, tad atrodiet datoru, kas ir IZSLĒGTS, pievienojiet tajā USB, ieslēdziet datoru, startējiet to ar TAILS. Jums tiks parādīta skaidra darbvirsma, un, ja esat pazīstams ar Linux, tad jūs ātri pielāgosieties un iemācīsieties pats lietot operētājsistēmu. Tomēr, ja neesat pazīstams ar Linux, tad jums tas ir jāzina: Šī sākotnējā pieredze (boot --> ievadiet OS) ir tikai puse no tā, ko TAILS var piedāvāt!

Es iesaku paņemt peles rādītāju un novietot to kreisajā augšējā stūrī. Jums būtu jāparādās lietojumprogrammu izvēlnei. Aplūkojiet katru kategoriju un skatiet, kādas lietojumprogrammas tās satur. Jums vajadzētu redzēt dažas foršas lietas, piemēram, KeePassXC, ko es nekad neesmu pētījis, bet es domāju, ka tā ir KeePass, kas ir neticama programmatūra, taisna atvasinājums, dažas lietas, kurām ir jābūt.

Bet šeit jūs atradīsiet arī citu alternatīvu, ko sauc par "Pastāvīgo krātuvi". Ja jūs to atvērsiet, tad jūs iedarbināsiet vedni, kas palīdzēs jums izveidot savu pašu TAILS operētājsistēmas dizainu. Jūs varat šifrēt visu TAILS glabāšanas vietu, varat atcerēties WiFi paroles un pārlūkprogrammas grāmatzīmes, tautu PGP atslēgas un daudz, daudz ko citu.

Pēc tam, kad esat pabeidzis darbu pie savas "Pastāvīgās glabātuves", jums ir USB atslēga, kas ir ļoti jaudīga. Jūs varat to ievietot jebkurā datorā, un tas iedarbināsies TAILS, bet ikvienu sagaidīs tīrs darbvirsmas ekrāns ar 0 pēdām uz tā. Jūs pat varat to nodot policijai (un parādīt viņiem pirkstu), un viņi USB ierīcē nevarēs atrast ne graša. "Pastāvīgā krātuve" liek jums pirms pieteikšanās ievadīt atšifrēšanas paroli, un, ja ievadīsiet pareizo paroli (kuru izvēlaties paši), tad jūs ieiesiet TAILS OS, bet ar savu unikālo un personīgo pieredzi.

Kopš es atradu TAILS, es sapratu, cik tā ir kompetenta, un es nekavējoties ievietoju to USB, veicu "sākotnējo iestatīšanu", kā es to izvēlos saukt, ziniet, kur es noklikšķinu uz "Persistent storage" un iestatu to tā, kā es vēlos, pēc tam es ievietoju USB savā atslēgu piekariņā, un man tas vienmēr ir līdzi. Vēl viens USB ir paslēpts manas iecienītākās jakas slēptā kabatā, tajā arī ir mana pielāgotā konfigurācija TAILS. Man ir arī "galvenais USB", kas ir vienīgais, ko izmantoju savām ļoti nelegālajām darbībām. Es vairs neatklāšu, kā izskatās mana infrastruktūra, bet ceru, ka esmu jums devis kādu iedvesmu.

Jums vajadzētu būt 1 USB ar TAILS, pēc tam paslēpiet šo USB tur, kur to nevar atrast neviens, izņemot jūs. Šo USB izmantojiet visam ar internetu saistītajam, ko vēlaties darīt, bet par ko neesat atbildīgs. Daži piemēri ir narkotiku pasūtīšana no tiešsaistes tirgiem, cieto konfekšu meklēšana un draudu sūtīšana. Mans ieteikums ir arī, lai jums būtu vēl viens USB ar TAILS, ar citu paroli (nekad nedrīkst lietot vienu un to pašu paroli vairākās ierīcēs/kontos, iemācieties to TAGAD). Šis otrais USB var gulēt apkārt, kā jau minēju, manā gadījumā es to turu atslēgu piekariņā. Man nav iebildumu, ja to atradīs mana mamma, ja mans priekšnieks, ja mana sieva, ja mans priekšnieks, ja policija vai ja jūs to atradīsiet. Absolūti sliktākais, ko jūs varat izdarīt, ir: Ņemiet to, pievienojiet datorā, pārliecinieties, ka USB ir tīrs TAILS <-- NEKĀ VAIRĀK. Un tas man ir OK.

Jums nevajadzētu salabot savu iestatījumu kā mans tikai tāpēc, ka es to rakstu, es varētu būt FIB aģents zem aizsega, bet pamēģiniet to jautrības labad izglītojošiem mērķiem.

Turklāt, lai pateiktu acīmredzamo: ja izmantojat TAILS un uzskatāt sevi par "pilnībā anonīmu", ziniet, ka esat tik anonīms, cik anonīms esat iestatījis sevi. Piemēram: Atveriet datoru ar TAILS, pēc tam atveriet TOR un tikai tad atveriet BB forumu vai savu iecienītāko darknet vietni. Pievienojiet vietnes grāmatzīmēm vai ielieciet tās piezīmju bloknotā, ko saglabājiet pastāvīgajā atmiņā. Visādā veidā izolējiet savu "TAILS dzīvi" no pārējās dzīves. Jūs nerunājat par TAILS, jūs nemeklējat savu IRL informāciju no savas TAILS sesijas, jūs nekurnējat, lai pieteiktos Facebook, jūs neinstalējat Thunderbird un nepiesakāties jau esošajā e-pasta kontā, kas tika izveidots, izmantojot jūsu datus skaidrā tīklā, utt. Izmantojiet savas smadzenes. Un es zinu, ka mani komentāri var šķist mazliet naidīgi, bet atcerieties, ar ko mums ir darīšana. Ja jūs pieķer pie tā, ka jūs darāt <ko vien vēlaties>, tad visu atlikušo dienu jūs staigāsiet riņķī savā kamerā, zinot, ka, ja jūs būtu veltījis aptuveni 12 minūtes, lai pareizi izdarītu savu sūdiņu, tad jūs joprojām būtu anonīms, ārā un lidotu brīvībā.