- Reaction score
- 48
Sveiki, es esmu izmantojis diska šifrēšanu visu savu karjeru un esmu nolēmis sniegt savu ieguldījumu un uzrakstīt pamācību.
Saite, lai lejupielādētu veracrypt:VeraCrypt
Šifrēta failu konteinera izveide, kas tiks uzstādīts un izmantots kā disks.
1. solis.
2.
Šajā solī ir vairākas iespējas:
a)Izveidot šifrētu failu, kas vēlāk tiks uzstādīts.
b)USB diska vai cita nesistēmas diska šifrēšana (USB jābūt formatētam NTSF sistēmā).
c)Sistēmas nodalījuma vai visa diska šifrēšana.
Šajā pamācībā mēs izveidosim šifrētu failu, un es īsi pieskaršos USB šifrēšanai.
3. solis:
Šajā solī jums ir iespēja izveidot slēptu disku gadījumā, ja esat spiests atklāt šifrēšanas paroli.
Šī opcija izveido dubultus failu konteinerus ar dažādām parolēm.
Solis 4:
Izvēlieties ceļu, kurā tiks izveidots šifrētais fails.
Solis 5:
Izvēlieties šifrēšanas algoritmu un šifrēšanas algoritmu.
AES šifrēšanas algoritms ir vairāk nekā pietiekams, bet varat izvēlēties arī citus (Twofish, Serpent) vai to kombināciju (es izmantoju visu trīs algoritmu kombināciju).
Attiecībā uz šifrēšanas algoritmiem es izmantoju SHA-512, bet jūs varat izvēlēties jebkuru.
Solis 6:
Šeit norādiet faila lielumu vai dinamisko konteineru gadījumā - maksimālo lielumu (dinamiskie konteineri palielinās, kad tie tiek aizpildīti).
Solis 7:
Šī ir vissvarīgākā procesa daļa un vienīgais vājais šifrēšanas punkts.
Sastādiet patiešām spēcīgu, garu paroli, kas nav vārdnīca.
8:
Šī daļa apkopo nejaušus datus no jūsu peles rādītāja veiciet nejaušus kustības, līdz nonākat zaļā krāsā (jo ilgāk, jo labāk).
Noklikšķiniet uz formatēt, un viss ir izdarīts.
Solis 9:
Pēdējais solis ir šifrētā faila montāža.
Izvēlieties neaizņemtu diska burtu, noklikšķiniet ar peles labo pogu.izvēlieties failu un pievienojiet.
Ievadiet paroli un gaidiet, līdz tas tiks atšifrēts.
Kad tas ir izdarīts, ar peles labo pogu noklikšķiniet uz dismount veracrypt saskarnē (veiciet to katru reizi, lai nesabojātu datus).
USB diska šifrēšana
Lai šifrētu USB disku, 2. solī izvēlieties šifrēt nesistēmas nodalījumu/disku un izpildiet vedņa norādījumus (pārliecinieties, ka diskam ir NTSF failu sistēmas formāts).
Kad USB disks ir šifrēts, to nevar atvērt ar parastiem līdzekļiem (tiek piedāvāta tikai iespēja to formatēt).
Lai to pievienotu, 9. solī izvēlieties diska burtu un noklikšķiniet uz automātiskās pievienošanas ierīces.
Jums tiks piedāvāts ievadīt paroli, un viss.
Atruna:Es nerakstīju neko, ko nevar atrast internetā, un es esmu savācis attēlus no turienes, tāpēc es neesmu izgudrojis karsto ūdeni vai kaut ko citu.Ceru, ka kāds atradīs to noderīgu, jo es esmu izmantojis šāda veida šifrēšanu uz visiem laikiem.Tā ir NSA/MILITĀRA līmeņa šifrēšana, un to nevar uzlauzt bez kvantu datoriem.Vienīgais vājais punkts ir jūsu parole, tāpēc pārliecinieties, ka to nevar uzlauzt ar vārdnīcu.
Saite, lai lejupielādētu veracrypt:VeraCrypt
Šifrēta failu konteinera izveide, kas tiks uzstādīts un izmantots kā disks.
1. solis.
2.
Šajā solī ir vairākas iespējas:
a)Izveidot šifrētu failu, kas vēlāk tiks uzstādīts.
b)USB diska vai cita nesistēmas diska šifrēšana (USB jābūt formatētam NTSF sistēmā).
c)Sistēmas nodalījuma vai visa diska šifrēšana.
Šajā pamācībā mēs izveidosim šifrētu failu, un es īsi pieskaršos USB šifrēšanai.
3. solis:
Šajā solī jums ir iespēja izveidot slēptu disku gadījumā, ja esat spiests atklāt šifrēšanas paroli.
Šī opcija izveido dubultus failu konteinerus ar dažādām parolēm.
Solis 4:
Izvēlieties ceļu, kurā tiks izveidots šifrētais fails.
Solis 5:
Izvēlieties šifrēšanas algoritmu un šifrēšanas algoritmu.
AES šifrēšanas algoritms ir vairāk nekā pietiekams, bet varat izvēlēties arī citus (Twofish, Serpent) vai to kombināciju (es izmantoju visu trīs algoritmu kombināciju).
Attiecībā uz šifrēšanas algoritmiem es izmantoju SHA-512, bet jūs varat izvēlēties jebkuru.
Solis 6:
Šeit norādiet faila lielumu vai dinamisko konteineru gadījumā - maksimālo lielumu (dinamiskie konteineri palielinās, kad tie tiek aizpildīti).
Solis 7:
Šī ir vissvarīgākā procesa daļa un vienīgais vājais šifrēšanas punkts.
Sastādiet patiešām spēcīgu, garu paroli, kas nav vārdnīca.
8:
Šī daļa apkopo nejaušus datus no jūsu peles rādītāja veiciet nejaušus kustības, līdz nonākat zaļā krāsā (jo ilgāk, jo labāk).
Noklikšķiniet uz formatēt, un viss ir izdarīts.
Solis 9:
Pēdējais solis ir šifrētā faila montāža.
Izvēlieties neaizņemtu diska burtu, noklikšķiniet ar peles labo pogu.izvēlieties failu un pievienojiet.
Ievadiet paroli un gaidiet, līdz tas tiks atšifrēts.
Kad tas ir izdarīts, ar peles labo pogu noklikšķiniet uz dismount veracrypt saskarnē (veiciet to katru reizi, lai nesabojātu datus).
USB diska šifrēšana
Lai šifrētu USB disku, 2. solī izvēlieties šifrēt nesistēmas nodalījumu/disku un izpildiet vedņa norādījumus (pārliecinieties, ka diskam ir NTSF failu sistēmas formāts).
Kad USB disks ir šifrēts, to nevar atvērt ar parastiem līdzekļiem (tiek piedāvāta tikai iespēja to formatēt).
Lai to pievienotu, 9. solī izvēlieties diska burtu un noklikšķiniet uz automātiskās pievienošanas ierīces.
Jums tiks piedāvāts ievadīt paroli, un viss.
Atruna:Es nerakstīju neko, ko nevar atrast internetā, un es esmu savācis attēlus no turienes, tāpēc es neesmu izgudrojis karsto ūdeni vai kaut ko citu.Ceru, ka kāds atradīs to noderīgu, jo es esmu izmantojis šāda veida šifrēšanu uz visiem laikiem.Tā ir NSA/MILITĀRA līmeņa šifrēšana, un to nevar uzlauzt bez kvantu datoriem.Vienīgais vājais punkts ir jūsu parole, tāpēc pārliecinieties, ka to nevar uzlauzt ar vārdnīcu.