4-metipropiofenono sintezė?

bigdigrandy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Sveiki, bičiuliai chemijos entuziastai,

Aš asmeniškai daug nesigilinau į 4-metilpropiofenono paruošimą.

Esu galvojęs apie jo sintezę naudojant gintaro anhidridą toluene, naudojant paprastą Friedelio-Kraftso reakciją su aliuminio chloridu kaip katalizatoriumi, gaunant 4-(4-metilfenil)-4-oksobutano rūgštį, kuri vėliau dekarboksilinama iki 4-metilpropiofenono. Atrodo, kad pirmtakai yra plačiai prieinami ir palyginti pigūs.

Jei kas nors žino daugiau apie galimą išeigą arba mano padarytas klaidas, praneškite man, nes galėčiau pats tai išbandyti.

OLrV8hUPxA

The_Real_DEA_42069

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Nemanau, kad tai pavyks taip, kaip norite, nes oksobutano rūgštis yra gama ketonas, o ne beta ketonas.

Galite pabandyti CuO, atrodo, kad jis tinka levulino rūgščiai

Levulino rūgšties oksidacinis dekarboksilinimas naudojant vario oksidus

2bfhLWU3e6

The_Real_DEA_42069

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Pats niekada nebandžiau, bet ką tik pažiūrėjau ir toliloksobutano rūgšties galima įsigyti iš gerai žinomo cheminių medžiagų pardavėjo už 150 JAV dolerių už 100 g. Neturiu supratimo apie išeigą po CuO, bet iš pažiūros tai tikrai skamba geriau nei propionilo chlorido ir metilo propiofenono sintezė. Vieną iš šių dienų gali tekti pabandyti.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,107
Deals
1
Paprastai tai toluenas ir propvinilchloridas su aliuminio chloridu Friedel-kraft.
Naudokitės paieškos sistema

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,107
Deals
1
Šiame patente išdėstyta daug pakaitinio propriofenono sintezės

The_Real_DEA_42069

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Mano pastabos, žinoma, yra spekuliatyvi retrosintezė - visada rekomenduočiau pirmiausia taikyti pateiktą numatytąją procedūrą - sintetinti pakaitinį propiofenoną per AlCl3 F-K su toluenu ir propionilchloridu arba anhidridu, jei nėra visiškai aišku, kas aptariama teoriniuose alternatyviuose keliuose