- Language
- 🇹🇷
- Reaction score
- 5
Spėju, kad šiandien yra mano problemų diena. Jau maždaug 4 dienas bandau išgauti jodą iš tinktūros. Bandžiau 22 kartus ir man pavyko tik 2 atsitiktiniai bandymai, o šių bandymų neužsirašiau. Užrašysiu metodus, kuriuos taikiau, ir medžiagas, kurias naudojau. Vietoj jodo gaunami rusvi daiktai gabaliukais. Tyrinėjau, kaip tai įveikti, žiūrėjau vaizdo įrašus ir dariau tą patį, bet man nepavyko.
- Mano naudojamos medžiagos
- 18 % druskos rūgštis
- %3 vandenilio peroksido
- natrio hidroksidas
- Tinktūra
Kai kurių eksperimentų metu bandžiau į 5 ml vandens įpilti 1gr, 2gr, 3gr NaOH.
Eksperimentavau su druskos rūgštimi, įpildamas 5 ml, 10 ml, 15 ml, o kartais 25 ml.
Su vandenilio peroksidu bandžiau 5ml, 10ml, 30ml ir 50ml.
Arba atitikdavau čia parašytus santykius, arba bandydavau įpilti daugiau vieno nei kito. Įpylęs NaOH skystį paprastai perkošdavau ir visada perkošdavau tai, kas, mano manymu, buvo į gelsvą plastmasę panašus povidonas. Druskos rūgšties visada įpildavau lėtai ir paprastai laukdavau, kol skystis taps beveik juodas. Gerai, dabar suprantu, kad NaOH bazuoja tinktūrą. HCL ją neutralizuoja. Vis dar nesuprantu, ką tiksliai daro vandenilio peroksidas. Jis oksiduojasi kaip ir geležis, bet negalėjau suprasti, kaip. Per 2 atsitiktinius bandymus visus ingredientus sumaišiau atsitiktinai ir greitai ir išskyriau jodą. Iš kur žinau, kad tai buvo jodas? Po kiekvieno bandymo kaitinau likusią medžiagą ir stebėjau jodo kondensaciją. Vis dar nesuprantu, kodėl vietoj jodo susidaro rusvi gabaliukai. Būčiau dėkingas už bet kokią pagalbą šiuo klausimu.
- Mano naudojamos medžiagos
- 18 % druskos rūgštis
- %3 vandenilio peroksido
- natrio hidroksidas
- Tinktūra
Kai kurių eksperimentų metu bandžiau į 5 ml vandens įpilti 1gr, 2gr, 3gr NaOH.
Eksperimentavau su druskos rūgštimi, įpildamas 5 ml, 10 ml, 15 ml, o kartais 25 ml.
Su vandenilio peroksidu bandžiau 5ml, 10ml, 30ml ir 50ml.
Arba atitikdavau čia parašytus santykius, arba bandydavau įpilti daugiau vieno nei kito. Įpylęs NaOH skystį paprastai perkošdavau ir visada perkošdavau tai, kas, mano manymu, buvo į gelsvą plastmasę panašus povidonas. Druskos rūgšties visada įpildavau lėtai ir paprastai laukdavau, kol skystis taps beveik juodas. Gerai, dabar suprantu, kad NaOH bazuoja tinktūrą. HCL ją neutralizuoja. Vis dar nesuprantu, ką tiksliai daro vandenilio peroksidas. Jis oksiduojasi kaip ir geležis, bet negalėjau suprasti, kaip. Per 2 atsitiktinius bandymus visus ingredientus sumaišiau atsitiktinai ir greitai ir išskyriau jodą. Iš kur žinau, kad tai buvo jodas? Po kiekvieno bandymo kaitinau likusią medžiagą ir stebėjau jodo kondensaciją. Vis dar nesuprantu, kodėl vietoj jodo susidaro rusvi gabaliukai. Būčiau dėkingas už bet kokią pagalbą šiuo klausimu.