- Reaction score
- 48
Sveiki, visą savo karjerą naudoju disko šifravimą ir nusprendžiau prisidėti ir parašyti vadovėlį.
Nuoroda į atsisiunčiamą veracrypt:VeraCrypt
Užšifruoto failų konteinerio, kuris bus prijungtas ir naudojamas kaip diskas, sukūrimas.
1 žingsnis.
2 žingsnis.
Šiame žingsnyje galite pasirinkti kelias parinktis:
a) Sukurti užšifruotą failą, kuris vėliau bus prijungtas.
b) Užšifruoti USB diską arba kitą ne sisteminį diską (USB turi būti suformuotas į NTSF sistemą).
c) sisteminio skirsnio arba viso disko šifravimas
Šioje pamokoje sukursime užšifruotą failą ir trumpai paliesiu USB šifravimą.
3 žingsnis:
Šiame žingsnyje gausite galimybę sukurti paslėptą diską, jei būsite priversti atskleisti šifravimo slaptažodį.
Ši parinktis sukuria dvigubas failų talpyklas su skirtingais slaptažodžiais.
4 veiksmas:
Pasirinkite kelią, kuriame bus sukurtas užšifruotas failas.
5 veiksmas:
Pasirinkite šifravimo algoritmą ir glaudinimo algoritmą.
AES šifravimo algoritmas yra daugiau nei pakankamas, tačiau galite pasirinkti ir kitus (Twofish, Serpent) arba jų derinį (aš naudoju visų trijų algoritmų derinį).
Aš naudoju SHA-512, bet galite pasirinkti bet kurį norimą.
6 veiksmas:
Čia nurodykite failo dydį arba, jei tai dinaminiai konteineriai, didžiausią dydį (dinaminiai konteineriai didėja, kai jie užpildomi).
7 veiksmas:
Tai svarbiausia proceso dalis ir vienintelė silpnoji šifravimo vieta.
Sukurkite tikrai stiprų, ilgą, ne žodyno slaptažodį.
8 veiksmas:
Ši dalis renka atsitiktinius duomenis iš jūsų pelės žymeklio atlikite atsitiktinius judesius, kol gausite žalią spalvą (kuo ilgiau, tuo geriau).
Paspauskite formatą ir viskas baigta.
9 veiksmas:
Paskutinis žingsnis - užšifruoto failo montavimas.
Pasirinkite neužimtą disko raidę, spustelėkite dešiniuoju pelės mygtuku, pasirinkite failą ir montuokite.
Įveskite slaptažodį ir palaukite, kol jis bus iššifruotas.
Kai baigsite, dešiniuoju pelės mygtuku paspauskite "Veracrypt" sąsajoje "Dismount" (tai darykite kiekvieną kartą, kad nesugadintumėte duomenų).
USB disko šifravimas
Jei norite užšifruoti USB diską, 2 žingsnyje pasirinkite užšifruoti nesisteminį skirsnį / diską ir vadovaukitės vedlio nurodymais (įsitikinkite, kad diske yra NTSF failų sistema).
Užšifruoto USB disko negalima atidaryti įprastomis priemonėmis (pateikiama tik galimybė jį suformatuoti).
Norėdami jį prijungti 9 žingsnyje pasirinkite disko raidę ir spustelėkite automatiškai prijungti įrenginius.
Jūsų bus paprašyta įvesti slaptažodį ir viskas.
Atsakomybės apribojimas: Aš neparašiau nieko, ko negalima rasti internete, ir aš surinkau vaizdus iš ten, todėl aš neišradinėjau karšto vandens ar pan. tikiuosi, kad kas nors ras tai naudinga, nes aš naudoju tokį šifravimą amžinai. tai yra NSA / MILITARINIO lygio šifravimas ir negali būti nulaužtas be kvantinių kompiuterių. vienintelė silpna vieta yra jūsų slaptažodis, todėl įsitikinkite, kad jis negali būti žodynas bruteforced.
Nuoroda į atsisiunčiamą veracrypt:VeraCrypt
Užšifruoto failų konteinerio, kuris bus prijungtas ir naudojamas kaip diskas, sukūrimas.
1 žingsnis.
2 žingsnis.
Šiame žingsnyje galite pasirinkti kelias parinktis:
a) Sukurti užšifruotą failą, kuris vėliau bus prijungtas.
b) Užšifruoti USB diską arba kitą ne sisteminį diską (USB turi būti suformuotas į NTSF sistemą).
c) sisteminio skirsnio arba viso disko šifravimas
Šioje pamokoje sukursime užšifruotą failą ir trumpai paliesiu USB šifravimą.
3 žingsnis:
Šiame žingsnyje gausite galimybę sukurti paslėptą diską, jei būsite priversti atskleisti šifravimo slaptažodį.
Ši parinktis sukuria dvigubas failų talpyklas su skirtingais slaptažodžiais.
4 veiksmas:
Pasirinkite kelią, kuriame bus sukurtas užšifruotas failas.
5 veiksmas:
Pasirinkite šifravimo algoritmą ir glaudinimo algoritmą.
AES šifravimo algoritmas yra daugiau nei pakankamas, tačiau galite pasirinkti ir kitus (Twofish, Serpent) arba jų derinį (aš naudoju visų trijų algoritmų derinį).
Aš naudoju SHA-512, bet galite pasirinkti bet kurį norimą.
6 veiksmas:
Čia nurodykite failo dydį arba, jei tai dinaminiai konteineriai, didžiausią dydį (dinaminiai konteineriai didėja, kai jie užpildomi).
7 veiksmas:
Tai svarbiausia proceso dalis ir vienintelė silpnoji šifravimo vieta.
Sukurkite tikrai stiprų, ilgą, ne žodyno slaptažodį.
8 veiksmas:
Ši dalis renka atsitiktinius duomenis iš jūsų pelės žymeklio atlikite atsitiktinius judesius, kol gausite žalią spalvą (kuo ilgiau, tuo geriau).
Paspauskite formatą ir viskas baigta.
9 veiksmas:
Paskutinis žingsnis - užšifruoto failo montavimas.
Pasirinkite neužimtą disko raidę, spustelėkite dešiniuoju pelės mygtuku, pasirinkite failą ir montuokite.
Įveskite slaptažodį ir palaukite, kol jis bus iššifruotas.
Kai baigsite, dešiniuoju pelės mygtuku paspauskite "Veracrypt" sąsajoje "Dismount" (tai darykite kiekvieną kartą, kad nesugadintumėte duomenų).
USB disko šifravimas
Jei norite užšifruoti USB diską, 2 žingsnyje pasirinkite užšifruoti nesisteminį skirsnį / diską ir vadovaukitės vedlio nurodymais (įsitikinkite, kad diske yra NTSF failų sistema).
Užšifruoto USB disko negalima atidaryti įprastomis priemonėmis (pateikiama tik galimybė jį suformatuoti).
Norėdami jį prijungti 9 žingsnyje pasirinkite disko raidę ir spustelėkite automatiškai prijungti įrenginius.
Jūsų bus paprašyta įvesti slaptažodį ir viskas.
Atsakomybės apribojimas: Aš neparašiau nieko, ko negalima rasti internete, ir aš surinkau vaizdus iš ten, todėl aš neišradinėjau karšto vandens ar pan. tikiuosi, kad kas nors ras tai naudinga, nes aš naudoju tokį šifravimą amžinai. tai yra NSA / MILITARINIO lygio šifravimas ir negali būti nulaužtas be kvantinių kompiuterių. vienintelė silpna vieta yra jūsų slaptažodis, todėl įsitikinkite, kad jis negali būti žodynas bruteforced.