Rövid válasz az OP kérdésére:
A 2 klór-4-metilpropiofenon (2c4m) esetében néhány változtatásra van szükség a reakciójában.
A WO2017211129A1 kínai szabadalom mefedronra vonatkozó, 2c4m-et köztes termékként használó adaptálásával szerzett tapasztalataim alapján eltartott egy ideig, amíg a 2c4m-ből 70+%-os hozamot értem el a mefedron esetében.
A szabadalomban az áll, hogy 40%-os hozamot érnek el metilamin vizes oldatával, azonban ne feledje, hogy a szabadalom a szubsztituálatlan metkatinonra vonatkozik. A mefedron esetében, vizes metilamin oldattal, soha nem kaptam 30%-nál nagyobb hozamot. A hőmérséklet vagy a reakcióidő növelésével csak az izomefedronnal szennyezett termékből kaphatunk többet.
Ahhoz, hogy a 2c4m-ből 70+%-os mefedron hozamot kapjunk, metilamin-oldatot kell készítenünk valamelyik megfelelő vízmentes oldószerben, ahogyan azt itt elmagyaráztuk:
Problémám van, mert nem tudom, hogyan kell megfelelően előállítani a metilamin gázt 100 gramm metilamin 80 g vízben és kevertem egy főzőpohárban Aztán 200 gramm NaOH-t tettem az erlenmeyer-lombikba, amely szilikoncsővel csatlakozott a jéghideg liebig kondenzátorhoz, majd Jar, hogy...
bbgate.com
Ehhez a konkrét reakcióhoz nekem az összes ilyen metilamin oldat jól működött: 10-20% benzolban, 10-20% toluolban, 10% DCM-ben, 10% NMP-ben.
Metanolos vagy IPA metilamin oldatokat nem próbáltam, mert az irodalomban az áll, hogy az alkoholos oldószereket kerülni kell a metilaminálási reakcióhoz. Érdekes lenne látni, hogy mi történik.