- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 61
Többcélú vákuumszivattyú
a VACUUM srác által .
Micsoda?
A vákuumszivattyúk meglehetősen drága jószágok, ráadásul nagyon kell vigyázni, hogy ne törjön össze a gázok, savak stb. miatt.
Ebben az útmutatóban leírom, hogyan építheti meg a sajátját, a költségek töredékéért, és további előnyökkel jár:
1 - Egy vízszivattyú. Ne menj olcsón az amazonon! Fizessen többet a jó cuccokért!
Győződjön meg róla, hogy 12 voltos (vagy 24 voltos). A nagyobb nyomás a nagyobb áteresztőképességgel szemben. Az 5-8 L/m körüli áteresztőképesség elegendő. De a nyomásnak legalább 5 Bar/80psi körül kell lennie. Az amazon szivattyúk az első héten belül elromlanak. Ezek a drágább szivattyúk évekig tartanak! ( és én már szinte mindent szivattyúztam (bróm, piranha oldat, stb). A szivattyúk szárazon sem mennek tönkre.
.
2 - Egy műanyag doboz, mint a curver vagy valami hasonló.
Ajánlott magasabb modellt venni. Méretek átlagosan:
w: 30cm x d: 35cm x h: 40cm
3 - Tömlők . Ne legyen olcsó sem. Vettem egy EPDM benzincsövet 10mm-es belső mérettel. Körülbelül egy méter vagy 4 hagy némi hibalehetőséget.
4 - Vízsugárszivattyú. Vagy ventauri szivattyú. Nem kerülhet többe 50 eurónál. Válassza a PTFE-t!
győződjön meg róla, hogy van hozzá adapter, így a csavaros csatlakozót "tömlőcsatlakozóra" cserélheti.
5 - Tápegység. Ez lehet (ellentétben az 1. ponttal), tökéletesen bough az Amazon. Győződjön meg róla, hogy a legjobb áramerősséggel rendelkezik, tehát 30V-10A helyett 60V-5A vagy 120V-3A helyett.
6 - Opcionális, de ez az, amit én tettem. Néhány rack
7 - Vezetékek és vákuumtömlő (szilikon például) 10 mm. És tömlőbilincsek (a szárnyasanyásak a legkényelmesebbek).
Az állvány oldalról , a motorral alatta a padlón.
Az első tálcára kerül a műanyag curver doboz.
A második tálcára kerül a tápegység.
A curver doboz könnyen kiüríthető, ha csak kihúzzuk belőle a 2 hoz és
kihúzzuk. Majd friss vízzel visszatolod és a tömlőket visszaengeded a vízbe.
- Ha igazán alacsony nyomásra van szükség, akkor szteroidokra lehet tenni, ha egy rakás jégkockát adsz a vízhez.
- Adhat a vízhez nátrium-bikarbonátot, hogy semlegesítőként működjön.
- Használhatja a vákuumvezetéket néhány adapterrel a készülék kimeneti gázának felfogására a kültéri tömlő helyett.
NEM HASZNÁLJA ezt a kondenzátorok hűtésére!
a VACUUM srác által .
Micsoda?
A vákuumszivattyúk meglehetősen drága jószágok, ráadásul nagyon kell vigyázni, hogy ne törjön össze a gázok, savak stb. miatt.
Ebben az útmutatóban leírom, hogyan építheti meg a sajátját, a költségek töredékéért, és további előnyökkel jár:
- szobahőmérsékletű vizet forralhat.
- ellenáll a vegyi anyagoknak
- képes folyadékok (a reakcióelegyből vagy a forró/hideg fürdőből származó vízből) kiszivattyúzására/átemelésére.
- gázmosóként használható.
- Elég alacsony nyomást ér el ahhoz, hogy szobahőmérsékleten vizet forraljon.
- Az erősséget egy gomb segítségével szabályozhatja.
Temp F | Temp. C | Mikronok | inHg | PSIA | |
VÍZ FORRÁS | 212 | 100 | 759,968 | 0.00 | 14.696 |
GÉP ÁLTALÁNOS | 76 | 24.44 | 22,860 | 29.02 | 0.442 |
KÉSZÜLÉK MAX | 59 | 15 | 12,700 | 29.42 | 0.245 |
Szükséges anyagok
1 - Egy vízszivattyú. Ne menj olcsón az amazonon! Fizessen többet a jó cuccokért!
Győződjön meg róla, hogy 12 voltos (vagy 24 voltos). A nagyobb nyomás a nagyobb áteresztőképességgel szemben. Az 5-8 L/m körüli áteresztőképesség elegendő. De a nyomásnak legalább 5 Bar/80psi körül kell lennie. Az amazon szivattyúk az első héten belül elromlanak. Ezek a drágább szivattyúk évekig tartanak! ( és én már szinte mindent szivattyúztam (bróm, piranha oldat, stb). A szivattyúk szárazon sem mennek tönkre.
.
2 - Egy műanyag doboz, mint a curver vagy valami hasonló.
Ajánlott magasabb modellt venni. Méretek átlagosan:
w: 30cm x d: 35cm x h: 40cm
3 - Tömlők . Ne legyen olcsó sem. Vettem egy EPDM benzincsövet 10mm-es belső mérettel. Körülbelül egy méter vagy 4 hagy némi hibalehetőséget.
4 - Vízsugárszivattyú. Vagy ventauri szivattyú. Nem kerülhet többe 50 eurónál. Válassza a PTFE-t!
győződjön meg róla, hogy van hozzá adapter, így a csavaros csatlakozót "tömlőcsatlakozóra" cserélheti.
5 - Tápegység. Ez lehet (ellentétben az 1. ponttal), tökéletesen bough az Amazon. Győződjön meg róla, hogy a legjobb áramerősséggel rendelkezik, tehát 30V-10A helyett 60V-5A vagy 120V-3A helyett.
6 - Opcionális, de ez az, amit én tettem. Néhány rack
7 - Vezetékek és vákuumtömlő (szilikon például) 10 mm. És tömlőbilincsek (a szárnyasanyásak a legkényelmesebbek).
"Sematikus" oldalnézet
Az állvány oldalról , a motorral alatta a padlón.
Az első tálcára kerül a műanyag curver doboz.
A második tálcára kerül a tápegység.
A curver doboz könnyen kiüríthető, ha csak kihúzzuk belőle a 2 hoz és
kihúzzuk. Majd friss vízzel visszatolod és a tömlőket visszaengeded a vízbe.
- Ha igazán alacsony nyomásra van szükség, akkor szteroidokra lehet tenni, ha egy rakás jégkockát adsz a vízhez.
- Adhat a vízhez nátrium-bikarbonátot, hogy semlegesítőként működjön.
- Használhatja a vákuumvezetéket néhány adapterrel a készülék kimeneti gázának felfogására a kültéri tömlő helyett.
NEM HASZNÁLJA ezt a kondenzátorok hűtésére!