A 4-MethyPropiophenone szintézise?

bigdigrandy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
5
Üdvözlöm a kémia szerelmesei!

Én személy szerint nem sokat néztem a 4-Methylpropiophenone előállításában.

Arra gondoltam, hogy a szintézishez szukcinil-anhidridet használok toluolon egy egyszerű Friedel-Crafts reakciót alkalmazva alumínium-kloriddal, mint katalizátorral, ami 4-(4-metilfenil)-4-oxobutánsavat eredményez, amely aztán dekarboxilálódik 4-Metil-propiofenonra. A prekurzorok széles körben elérhetőnek és viszonylag olcsónak tűnnek.

Ha valaki többet tud a lehetséges hozamokról, vagy az általam elkövetett hibákról kérem, ossza meg velem, mert lehet, hogy én is kipróbálom.

OLrV8hUPxA

The_Real_DEA_42069

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Nem hiszem, hogy ez úgy fog működni, ahogy szeretné, mert az oxobutánsav egy gamma-keton, nem pedig egy béta-keton.

Adhatnál egy esélyt a CuO-nak, úgy tűnik, működik a levulinsav esetében.

Levulinsav oxidatív dekarboxilálása réz-oxidokkal

2bfhLWU3e6

The_Real_DEA_42069

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
Én magam még nem próbáltam, de most néztem meg, és a toliloxobutánsav 100 g-ért 150 dollárért kapható egy ismert vegyipari forgalmazótól. Fogalmam sincs a CuO-t követő hozamról, de a felszínen biztosan úgy hangzik, hogy veri a propionil-klorid és a metil-propiofenon szintézist. Lehet, hogy egy ilyen napon meg kell próbálnom.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,107
Deals
1
Általában toluol és propoinil-klorid alumínium-kloriddal Friedel-kraft.
Kérjük, használja a keresőt

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,107
Deals
1
Ez a szabadalom sok szubsztituált propriofenon szintézisét fekteti le

The_Real_DEA_42069

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
1
A megjegyzéseim természetesen spekulatív retroszintézisek - mindig először a megadott alapértelmezett eljárást javasolnám a szubsztituált propiofenon AlCl3 F-K-n keresztül történő szintézisére toluolnal és propionil-kloriddal vagy az anhidriddel, ha valaki nem teljesen világos, hogy mit tárgyalnak az elméleti alternatív útvonalakban