Az első: A koncentrált kénsav nem teljesen ártalmatlan, a tevékenység során mindenképpen viseljen védőszemüveget és kesztyűt.
A kénsavnak és az izopropanolnak a lehető legkevesebb vizet kell tartalmaznia.
Ha pH-papírt használ, a szabadbázisú oldat vizsgálata előtt nedvesítse meg a pH-papírt desztillált vízzel, ez garantálja a pontos eredményt.
Én kisebb mennyiséget vennék a teszteléshez.
Például keverjen össze 10 ml lehetséges freebase-t (A-olaj) 30 ml izopropanollal.
Ezután a savas oldatot keverd össze 2ml kénsavval és 10ml izopropanollal. Itt a kénsavat lassan adjuk az izopropanolhoz, vigyázzunk, hogy forró legyen. Használjon fecskendőt. Ha a mennyiség nem elegendő, egyszerűen keverjen új savoldatot, és folytassa.
A szabadbázis (A-olaj) bázikus, pH-ja 10-nél nagyobb vagy egyenlő, a savval a bázist legfeljebb pH6-ig (semleges) semlegesítjük, minden, ami ez alatt van, csökkenti a hozamot, és a szulfát vöröses színű lesz.
Tehát amint elértük a 7-8-as pH-t, óvatosan haladjunk tovább, és a sav hozzáadása után mindig jól keverjük össze a szabadbázis oldatot, ahogy már említettem, ha túl sűrű lesz, adjunk hozzá még izopropanolt, még akkor is, ha 100ml-nek kell lennie
A kapott szulfátot szűrővel válasszuk szét, és jól szárítsuk meg.
Én még két tisztítási lépést végeznék a helyzettől függően, ha a szulfát tiszta, akkor azonnal fogyasztható. Vigyázat nagyon tiszta